Voor mama…

Vandaag ben je een halve eeuw oud. Een kwart eeuw geleden stond je op het punt moeder te worden van dit bijzondere geval…

De helft van je leven bracht je dus met mij door. Vriendschappen zag je komen en gaan. Je zag me vele malen verliefd worden en uiteindelijk trouwen. Ik maakte plannen om aan wel honderd verschillende studies te gaan beginnen, bij alle voorlichtingen ging je weer met me mee. Alles vond jij best, als ik maar iets deed waar ik blij van werd.

Je hielp me mijn haar verven als ik weer eens een gek idee had, je ging mee wijde broeken kopen en het kon je allemaal niet schelen hoe ik er uit zag. Door dik en dun was je mijn moeder. Soms hielp je me fouten maken, maar meestal hielp je me met het oplossen van fouten. Als er niets meer op te lossen viel had ik altijd een schouder om op te huilen.

Bij regen en zonneschijn bleef je nuchter en gaf je me altijd het gevoel dat het wel weer goed zou komen. En dat kwam het ook.

Ze zeggen dat we uiteindelijk allemaal op onze ouders gaan lijken, en ik weet dat ik ook steeds meer op jou ga lijken. Als het moment komt dat ik zelf moeder ga worden hoop ik het net zo goed te doen als jij, want ik vind het helemaal niet erg om op je te lijken. Je bent de meest lieve, zorgzame, warme en gezellige moeder die ik ken (al ben ik misschien een beetje bevooroordeeld..).

Naast mijn moeder ben je ook mijn vriendin, en onze vriendschap bestaat dit jaar al weer 25 jaar.. (oke de eerste jaren was mijn input misschien wat miniem). Je bent de persoon die ik mis als ik ver van huis ben. Ik wil toch minstens 1 keer per week mijn hart bij je luchten. En ook al ben ik nu getrouwd en heb ik een super lieve man bij wie ik ook heel goed mijn hart kan luchten (en die me nu helpt met haarverven), er blijven momenten dat ik gewoon even mijn mama nodig heb…

 

Alles wat ik eigenlijk wil zeggen is: Ik realiseer me maar al te goed, hoe goed ik het heb getroffen op moeder-gebied. En ik ben dankbaar dat je er altijd voor mij bent.

Groetjes,
Je gekke dochter die het nodig vond om dit op het internet te zetten.

 

mama1

 

Lees meer:

5 reacties

  1. Dank je wel lieve schat. Je hebt me op mn verjaardag aan t huilen gemaakt. Ik hou van je, je bent een heerlijke dochter. Kus van je moeder.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.