The mountains are calling and I must go.

Volgende week om deze tijd ben ik hard onderweg naar Zwitserland! Het is ondertussen al meer dan een jaar geleden en we zijn er nu echt aan toe: Vakantie!!

Toen we begonnen met het plannen van onze vakantie wilde we in eerste instantie naar Schotland om daar de West Highland Way te gaan wandelen. Dit is een wandeltocht van ongeveer 10 dagen (voor ons onervaren wandelaars) die van de Lowlands naar de Highlands loopt.
Maar als je dan toch de overtocht maakt wil je nog wel meer van het land zien natuurlijk… Het komt er op neer dat onze plannen voor Schotland toch wel een heleboel eurootjes gingen kosten. We willen beiden heel graag naar Schotland en hebben het geld er wel voor over om het echt goed te doen. Toen we echter ineens ook nog gingen trouwen hebben we besloten om een iets lower budget vakantie-plan te maken. Zodat we ook nog lekker op huwelijksreis kunnen 😀

Ouderwets Kamperen
Een goede manier om de kosten van je reis te beperken is om lekker te gaan kamperen. Vriendlief en ik hebben al vaak genoeg samen gekampeerd en het bevalt ons goed! Lekker knullig in een tentje. ’s Avonds kaartspelletjes doen en voor de tent zitten kletsen tot dat het te koud word. HEERLUK! Geloof me, ik kan enorm genieten van luxe maar er is ook iets ontspannends aan minder luxe. Minder gedoe, minder zaken die je aandacht opeisen, gewoon elkaar en een tentje op een mooie plek! Onhandig koken op een gasstelletje dat te klein is voor je pannen, zand in je slaapzak, heen en weer lopen met je afwas en vieze voeten. Ik hou er van!

Geen tv en dus eindelijk tijd om weer eens ouderwets een boek te lezen. De camping waar we heen gaan heeft wifi en ik zit in dubio of ik mijn iPad ga meenemen. Het is natuurlijk handig om af en toe even wat te kunnen googlen en even je mail te kijken. Maar een kleine internet break zou ook niet verkeerd voor me zijn. Er zijn immers nog zo veel andere belangrijke dingen in het leven. Genieten van mijn verloofde en de mooie natuur bijvoorbeeld!

We gaan kamperen op een camping op 1600 meter hoogte (ik heb er eigenlijk geen verstand van maar volgens mij is dit best hoog). De camping kijkt uit op een gletsjer, hoe vet is dat? Eigenlijk is het voor mij allemaal super bijzonder want ik ben nog nooit in de bergen geweest. Wat ik ken van de bergen komt voornamelijk uit een van mijn favoriete kinderfilms ‘Heidi’ (anyone?)

Ik kijk dus uit naar twee weken verbazing en verwondering (ik ben snel onder de indruk). Zodra we de bergen inrijden weet ik zeker dat er een grote glimlach op mijn gezicht staat! Om alvast een beetje in de stemming te komen zat ik op pinterest lekker plaatjes te zoeken van bergen. Sommige waren te mooi om niet te delen.

wandelpad in de bergen in Zwitseland: https://flic.kr/p/eavm8W
wandelpad in de bergen in Zwitserland: https://flic.kr/p/eavm8W
Ergens in Zwitserland  (Found on traveloven.com)
Ergens in Zwitserland (Found on traveloven.com)
Een meer, ook ergens in Zwitserland (fantasticmaterials.blogspot.com)
Een meer, ook ergens in Zwitserland (fantasticmaterials.blogspot.com)
 Found on traveloven.com
Found on traveloven.com

Lees meer:

1 reactie

  1. Ik wens je een hele fijne vakantie! en als het kan moet je ergens met een ski lift omhoog gaan, kost iets, maar dan heb je ook wat. Zelf was ik zo op 3000 meter, en dat is helemaal super!!

    Ben

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.