Lievelings dingen.

Omdat we het enorm druk hadden met spannende zaken vond ik het de hoogste tijd om even een blogje te vullen met alle leuke en fijne dingen van de laatste dagen. Op het gebied van het nieuwe huis hebben we een paar tegenslagen gehad en ik heb gewoon een paar algehele prut dagen achter de rug. Soms is volwassen zijn helemaal niet zo leuk en wil ik in foetushouding in een fort van dekens televisie kijken tot alles weer voorbij is. Maar he… Volwassenen kunnen dat niet (altijd) doen.

Maar nu gauw door naar de leuke dingen des levens, want het is belangrijk om stil te staan bij de mooie dingen en mensen, die ik allemaal (naast alle shitzooi 😉 ) om me heen heb.

Merle kan tijgeren en een beetje kruipen!!

Dit staat met stip op één jongens. Maar echt, niets maakt me zo gelukkig en trots dan wanneer Merle weer iets nieuws leert. In Merle’s vorige update beschreef ik hoe ze wat langzamer is met haar fysieke ontwikkeling. Hoewel ze haar babycollega’s van de zwangerschapsyoga waarschijnlijk voorlopig niet zal inhalen, is ze nu toch een flinke sprong aan het maken. Een week na haar verjaardag tijgerde ze op zaterdagochtend in alle vroegte haar eerste centimeters recht vooruit. Sindsdien is ze er niet meer mee gestopt. Ze valt af en toe nog terug in haar karakteristieke rollen maar ze heeft duidelijk door dat ze sneller is als ze recht vooruit gaat. Zo rond haar verjaardag kwam ze voor het eerst zelf tot zit en kon ze ook weer van zit tot lig komen. Vorig weekend was ze ook weer druk bezig met zitten, liggen, zitten, liggen toen ze ineens, onderweg van zit naar lig een paar pasjes kroop! Wow! Het gaat echt snel nu, ze kruipt af en toe al kleine stukjes, om daarna weer verder te tijgeren. Ondertussen barst ik uit elkaar van trots. Want het mag dan wat later zijn, het is nog steeds enorm knap!

Oja, de katten vinden deze ontwikkeling wat minder geweldig.

img_4429

Kerstlichtjes

Ja ik ben dus niet zo’n ‘sinterklaas moet eerst’ persoon. Hoe meer kerstversiering hoe beter, wat mij betreft gaan we per direct het stof van de kerstboom vegen en ‘m optuigen. Maar daar is mijn wederhelft het niet mee eens (maar misschien doe ik het toch wel stiekem.. valt niet op toch?). Ik vind het zo leuk dat alle winkelcentra weer versierd worden met lichtjes, dat maakt die donkere dagen een stuk vrolijker.

Nieuwe accu in m’n telefoon

Mijn iPhone 6 had al een tijdje problemen met zijn accu, soms viel ‘ie al bij 30% uit en haalde ik het einde van de dag er niet mee. Toen de problemen te vervelend werden ben ik overstapt op de oude iPhone 6 plus van Boas. Hoewel zo’n groot scherm zeker voordelen had (netflixen en youtuben in bed) was het toch niet mijn ding. Na twee weken had ik al een zere pols en schouder omdat ik de telefoon te krampachtig moest vasthouden.

Gelukkig heb ik een superhubbie die even een nieuwe accu voor mijn trouwe iPhone (oke niet zo trouw dus) bestelde en inbouwde. Wat een verademing, nu kan ik weer uren ongestoord telefoneren. Beetje jammer dat ik al mijn mobiele-data voor deze maand er al doorheen heb gejaagd. Faal.

Haken

Dit zal vast weer een bevlieging blijken, maar ik ben weer eens begonnen met haken. Geïnspireerd door de leuke weekvlogs van Ijlien heb ik de haaknaald maar weer eens op gepakt. Tijdens mijn zwangerschap haakte ik onder invloed van hormonen al eens een half babydekentje. Maar het is me nog niet zo vaak gelukt om ook een project af te maken. Gelukkig heb ik hele lieve en knappe familieleden die wel het geduld hadden om een dekentje te haken. Die dekentjes zijn nog steeds groot favoriet hier. 🙂

Goed nieuws! Ik heb al twee dingen afgemaakt (afgehaakt?). Een muts voor Merle (verschijnt binnenkort nog een blogje over) en een sjaal voor mezelf. De sjaal is op een paar schoonheidsfoutjes erg leuk geworden, alleen een beetje jammer dat hij jeukt als de neten. En dat ik daar pas achter kwam nadat ik er uren van mijn kostbare tijd in had gestoken.img_4358

Plannen nieuwe huis

Hoewel het soms een beetje voelt alsof alles op losse schroeven staat met betrekking tot het nieuwe huis (ik kan dit soort dingen niet zo goed relativeren..) is het toch heel leuk om plannetjes te maken. Later als er meer duidelijkheid is zal ik nog wel even een blogje schrijven over wat er allemaal gaande is. Maar voor nu fantaseer ik heel pinterest af opzoek naar leuke peuterkamers. Wanneer we gaan verhuizen is Merle al bijna anderhalf en dan wordt het natuurlijk tijd voor een grote meiden kamer. Langzaam begint ze steeds meer dingen leuk te vinden en een eigen smaak te ontwikkelen, het lijkt me heel leuk om echt haar eigen voorkeuren in de kamer terug te laten komen.

Verder ben ik aan het nadenken over een leuke (en mooie) oplossing voor speelgoed in de woonkamer. Dus als iemand daar nog leuke tips voor heeft hoor ik het graag in de reacties.

Zevenentwintig

Drie dagen geleden werd ik 27 jaar. Hoewel ik het in mijn achterhoofd wel een beetje eng vind dat die 30 langzaam maar zeker dichterbij komt, was het toch een leuke verjaardag. Door allerlei andere feestjes en werk hebben we niet echt tijd om een echt feestje te vieren maar dat vind ik stiekem wel fijn. Hoewel zo af en toe een feestje leuk is, ben ik er ook niet zo’n held in (iets met sociale vaardigheden enzo…). Dus gewoon een rustige dag met directe familie vond ik ook heerlijk.

Ik heb me op mijn verjaardag vermaakt met taarten bakken voor al mijn collega’s om de volgende dat te trakteren. Lekker rommelen in de keuken is een prima dagbesteding hoor!

Tjemig, dit is meer een onsamenhangend dagboek geworden dan een lijstje van leuke dingen. Maar even van me af schrijven was wel heel lekker. Als je het tot hier hebt volgehouden heb je 1000 woorden gelezen van een warrige stressige Nienke.

Chapeau!

img_4409

 

Lees meer:

2 reacties

  1. LOL. Ik ben juist wel van ‘Sinterklaas moet eerst,’ : )
    Kerst komt er bij mij pas in als de Sint weer naar Spanje is. Maar ik snap best dat je bijna niet kunt wachten. Kerstversieringen zijn ook wel erg gezellig.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.