De allerleukste dingen die je doet.

Ik ken een meisje, een klein zacht rond meisje die al ruim acht maanden onze dagen vult met zonneschijn.

Natuurlijk zijn er wel eens dagen dat ze huilt en moppert. Maar als ze dan aan het einde van zo’n lange dag met een glimlach tegen me aan in slaap valt is alles weer vergeven en vergeten. Dan denk ik alleen nog maar aan alle leuke dingen die ze doet:

Hoe ze lacht als papa binnenkomt. Hoe we samen PAPAAAAA roepen en er een smile van oor tot oor verschijnt op dat kleine gezichtje. Hoe ze nu al superfan is van haar papa en knuffels met hem altijd alles beter maken. Als ik deze twee mensen samen zie ontploft mijn hart bijna van blijheid.

Dat ik weet welke speeltjes haar blij maken, dat ze ligt te chagrijnen en ik aankom met haar favoriete apenknuffel ( zo eentje met allemaal van die labeltjes) en ze helemaal opfleurt. Hoe leuk ze kan spelen en kletsen tegen haar knuffels. Dat als we wat nieuws voor haar uitzoeken bij de speelgoedwinkel (omdat dat gewoon veel te leuk is) ze altijd zo blij kijkt.

Dat kleine meisje is de reden dat ik de deur niet meer uit hoef, dat ik het niet meer nodig vind om vaak uit eten te gaan of om films in bioscoop te bekijken. Het concert waar we al voor haar geboorte kaartjes voor kochten, daar zijn we nooit heen gegaan omdat we liever thuis zijn en heel vaak op de babyfoon kijken hoe ze ligt te slapen. Een weekend thuis met z’n drietjes is serieus een van mijn favoriete dingen om te doen.

Dan blijven we lekker thuis om bijvoorbeeld te kijken hoe ze nieuwe dingen proeft. Hoe ze bij elke nieuwe smaak een beetje boos kijkt maar toch door blijft eten. Hoe ze haar vingers het liefst bij elke hap in haar mond steekt om ze daarna af te smeren aan, eh, alles. Hoe bijna elke maaltijd eindigt met een uitgebreide baddersessie, voornamelijk omdat ik ook overal op knoei.

Dit kleine meisje heeft nu al drie vriendjes: Onze katten, als ze voorbij komen lopen klinkt er vrolijk gekraai en gaan die kleine handjes (lees: grijpertjes) recht op hun doel af: even lekker voelen aan de katten. Handenvol haren vliegen soms in het rond, maar dat geeft niet. Even goede vriendjes 😉

Het allerfijnste gevoel is als haar warme lijfje tegen ons aan kruipt. Als ik dat bezweette ruggetje uit de Maxicosi til en er eerst even geknuffeld moet worden. Hoe haar armpjes zich uitsteken om opgetild te worden. Als ze soms niet in de buggy wil, maar liever in de draagzak.

Dit kleine meisje is zekersteweten het allerleukste in ons leven.

 

 

 

Lees meer:

1 reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.