Weekoverzicht #4

Wat? Nummer 4 alweer? Dat betekend dat ik het schrijven van een weekoverzicht een maand heb volgehouden (whoohoo). Ik had hier eerder mee moeten beginnen, het is super leuk om te doen en in de statistieken kan ik zien dat jullie het ook leuk vinden om te lezen! Dus lees mee wat ik afgelopen week allemaal deed:

Maandag

IMG_2047

IMG_2056

IMG_2073

IMG_2078

In eerste instantie was ik van plan om maandag lekker de stad in te gaan om een beetje te shoppen, toen ik wakker werd bleek echter dat het goot van de regen en dat het ook niet gauw droog zou worden. Dus ik besloot om dan maar lekker een dagje binnen te rommelen. Merle was weer erg vroeg wakker en besloot geen zin te hebben in een ochtend dutje, om een uur of 10 zat ik dus al met een compleet oververmoeid huilend kind. Joepie. Toen ze eindelijk sliep heb ik even gauw wat huishoudelijke dingen gedaan en een blogje af gemaakt. ’s Middags speelden Merle en ik met vingerverf, om vast te leggen hoe klein ze nu is maakte ik (voor de zoveelste keer) voet en hand afdrukken. Er zaten er een paar bij die echt heel goed gelukt waren, die wil ik misschien inlijsten. Op mijn blog kwam mijn bevallingsverhaal online. Een persoonlijk verhaal natuurlijk, maar ik wilde het toch graag delen omdat ik er met een fijn gevoel op terugkijk en misschien om te laten zien dat niet alle bevallingen super eng zijn…

Dinsdag en Woensdag

IMG_2087

IMG_2088

Tijd om weer te gaan werken. ‘S morgens maakte ik deze foto van Merle’s outfit, omdat ik vond dat ‘ie wel heel leuk stond, terwijl ik zomaar wat bij elkaar had geraapt. Op mijn werk aangekomen begonnen twee chaotische dagen met o.a. een apparaat dat besloot stuk te gaan. Op dinsdagavond heb ik standaard een heleboel was te vouwen en maak ik mijn weekoverzicht van de vorige week af. Woensdag aten we voor het eerst sinds tijden weer eens bij onze ouders. Normaal gesproken doen we dit elke woensdag maar de afgelopen weken was er door ziekte en vakantie even niets van terecht gekomen. Het is heerlijk om na twee dagen werken gewoon aan te schuiven en niet te hoeven koken.

Donderdag

IMG_2104

IMG_2131

Tijd om in mijn winkelbehoeftes te voorzien! Omdat ik (niet geheel vrijwillig) lekker vroeg wakker ben vertrekken we vroeg naar de stad. Met de bus, met de kinderwagen. Dat vind ik nog steeds een beetje spannend hoor. Ik ben altijd  bang dat ik niet op tijd de bus uit kom met de wagen (ik ben niet zo handig met dat ding) of dat ze de hele bus bij elkaar krijst. Gelukkig was er een ander kindje die de hele bus bij elkaar schreeuwde en was Merle heel braaf.
Vroeger irriteerde ik me altijd aan moeders met huilende kinderen in het openbaar vervoer, nu heb ik alleen maar met ze te doen want het is echt niet leuk… In de stad liet ik me verleiden tot het kopen van iets te veel kleertjes voor Merle. Maar wat moest ik anders? Merle was in slaap gevallen en ik kon echt niet stoppen met winkelen want dan zou ze vast en zeker wakker worden. 😉 Voor mezelf kocht ik deze geweldige badjas. Vroeger droeg ik nooit een badjas, maar als je geregeld al om 6:30 je bed uit moet is een fluffy badjas toch wel heel erg lekker.

IMG_2134

IMG_2133

IMG_2136

IMG_2140

IMG_2141

’s Middags dook ik de keuken in om wat hapjes voor Merle te koken. Kennelijk is het een slecht idee om linzen en aardappels samen in de keukenmachine te gooien want het werd een soort taai deeg. Het zag er niet uit als iets dat ik in mijn baby wilde stoppen, dus dit ging de kliko in. Gelukkig had ik ook nog pompoen en zoete aardappel dus kon ik nog wel een paar maaltijden klaar maken. Verder speelden we, lazen we boekjes en na het eten maakten we nog een lekkere wandeling. We proberen de bedtijd wat te rekken richting 8 uur, zodat ze iets langer uitslaapt.

Vrijdag

IMG_2142

IMG_2092

Ik wandel altijd naar het station, ik ben gek op lopen en zo vroeg in de ochtend is de wereld vaak op z’n mooist. In de trein zit ik in een omgebouwde eerste klas wat ze hebben gedaan om meer plek in de trein te maken. Voelt toch wel een beetje chique. Na het werken gaan we nog even naar de koopavond waar Boas schoenen scoort voor 30 ipv 109 euri. Goeie deal lijkt me 😉

Zaterdag

IMG_2162

IMG_2164

IMG_2166

IMG_2168

IMG_2171

Eindelijk een Foodtruck-festival in Almere! Festival Big Taste is neergestreken in het geweldige Almere, dus daar moeten we zeker even een bezoek aan brengen. We eten een sushi-bowl, flamkuchen, spareribs en een ‘porkbelly sandwich’ (een broodje speklapje, niet echt geweldig). Foodtruck-festivals zijn zo leuk! Iedereen kan wat halen wat hij/zij lekker vindt en daarna ga je gezellig ergens met z’n allen zitten eten. Wij halen altijd van meerdere dingen eentje en dat delen we, zo proef je meeste dingen.

IMG_2178

’s Avonds is het tijd voor het vrijgezellenfeestje van mijn zusje. We gaan naar Amsterdam voor een rondvaart en rondlopen in gekke kleding 😉 Vooral de bride-to-be wordt veel aangesproken door alle bachelors van de andere feestjes die er rond liepen, en dat waren er heel veel. Ze is met allerlei vreemde mannen op de foto geweest in ieder geval… Ik haak vrij vroeg af omdat ik met de borstvoeding zit en het echt niet zie zitten om ergens in een Amsterdams cafe te gaan kolven. Ook kan ik natuurlijk niet zoveel drinken, en dan is er toch wat minder aan denk ik 😉

Zondag

IMG_2185 IMG_2190

IMG_2191

 

We hebben zin om even lekker op stap te gaan en we besluiten naar Loods 5 en Ikea te gaan. Door deze weekoverzichten gaat denk ik voornamelijk aan het licht komen hoe vaak ik naar Ikea ga… Tja wat kan ik zeggen, het is een super makkelijk uitje met baby, maar voor Merle gingen we ook al heel vaak naar Ikea. Boas droeg Merle in de draagzak toen ze klaar was met in de wagen zitten, ze viel heerlijk tegen papa aan in slaap.

IMG_2193

We kochten o.a een nieuwe lamp voor in de slaapkamer omdat we zo slecht in onze kledingkast konden kijken met de oude lamp. Nou het is gelukt hoor, 5 spotjes hangen er nu. Het is alsof er een stadionlicht aan gaat als we ‘m aan doen, ik voel het branden op mijn netvlies. Door de nieuwe lamp kon ik ook heel goed zien dat ik spinnenwebben moet verwijderen van het plafond….
Na dat Boas de nieuwe lamp op had gehangen heeft hij ook mijn nieuwe handdoekenkastjes aan de muur geschroefd. Dus toen kon ik die inrichten en eindelijk ons verschrikkelijke geïmproviseerde handoekkenrek weggooien. Zoveel beter nu 🙂

 

Dat was al weer de vierde week dat ik dit doe, wat vinden jullie er tot nu toe van? Tips, aanvullingen?

 

 

Lees meer:

2 reacties

  1. Leuke foto’s! Ik begrijp heel goed dat je niet in een Amsterdams Café in één of ander smerig ondergeklad toiletje wilt lopen kolven hihi. Dat vond ik zelf ook het lastige eraan. Het gaat soms gewoon.. niet. Mooi weekoverzichtje in ieder geval 😉
    Shannon Sheila onlangs geplaatst…Bedtijd! Of toch niet?My Profile

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.