Bakkoorts

Ik twitterde het vorige week al: ik ben onder mijn steen vandaan gekomen en heb nu ook het heel ‘Holland bakt virus’ te pakken. Ja ik weet het, de tv-serie is net afgelopen.. Maar wij downloadde dus seizoen 1 en 2 en zijn die nu lekker aan het binge-kijken.

Ten eerste is het echt een geweldig programma, dat onder leiding van Martine Bijl op sommige momenten hilarisch is! Nooit gedacht dat wij zo hard konden lachen om een kook-programma. Sorry, soms is het zo grappig om die baksels te zien falen (maar ook wel zielig hoor).

Ten tweede krijg ik ineens weer zo’n zin om taartjes te bakken! Bakken heb ik altijd wel leuk gevonden, al bleef het vaak een beetje bij de standaard dingen. Maar de laatste maanden heb ik het gewoon zo poep druk met andere dingen (werk, trouwen, mijn ahum sociale leven) dat het er maar niet van komt. Op de momenten dat ik wel tijd heb om te bakken heb ik echt geen energie, vooral niet als ik denk aan hoe mijn keuken er achteraf uit gaat zien.plog31

Sinds ik echter dus elke avond heel Holland bakt zit te kijken droom ik van taartjes bakken. In mijn dromen bak ik merengues en macarons en de meest waanzinnige gebakjes. Dus vrijdag trok ik alle ingrediënten (letterlijk) uit de kast en toverde ik ze om tot een oerdegelijke Hollandse cake.
Nou Nien? Ben je daar nu zo trots op? Nee niet echt, maar hopelijk is het een beginnetje. Bij deze: ik ga elke week proberen wat bakken! (das ook goed voor onze zwembandjes) en misschien ga ik zelfs wel meer receptjes online plaatsen. Wie weet schuilt er wel een heuse bakkoningin in mij! HHB seizoen 3 here i come!?

Natuurlijk zou het heel erg helpen als ik een grotere keuken, oven en een vaatwasser zou hebben. Ik bedoel dat verlaagt de drempel een beetje he? Hiervoor zoek ik dus sponsors.

cat-kitchenaid-artisan-aqua-sky-stand-mixer
bron: http://i.c-b.co/is/image/Crate/KitchenAidArtsnStndMxrAqS13/&$web_zoom$&wid=919&hei=919/1308302308/cat-kitchenaid-artisan-aqua-sky-stand-mixer.jpg

En als iemand deze lichtblauwe kitchenaid mixer voor me zou kunnen aanschaffen gaat hij/zij meteen door voor mijn favoriete-persoon-ooit-award.

Lees meer:

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.