Reflecting Absence

Een van de vreemdste plaatsen die we bezochten in New York was ground zero, waar nu het 9/11 memorial staat.

Het monument draagt de titel Reflecting Absence en bestaat uit een park met bomen waarin, op de plaatsen van de torens, de zogeheten reflective pools zijn gebouwd. Deze gaten met een soort watervallen er in beschrijven de leegte die de torens hebben achtergelaten. Rondom de waterkunstwerken staan alle namen van de slachtoffers gegraveerd.

Bij alle andere New Yorkse attracties heerst een uitgelaten sfeer, een alles is hier mogelijk stemming. Op de plaats waar vroeger de Twin Towers stonden is de stemming heel vreemd. Er heerst vooral een diep gevoel van respect voor alle mensen die hier om het leven kwamen. Toeristen kijken stilletjes naar de gapende gaten waar de torens ooit stonden. Amerikanen die familieleden hebben verloren zoeken naar hun namen. Hier worden geen selfie’s genomen.

Hier word je eigenlijk alleen maar een beetje stil van.

groundzero7

groundzero6 groundzero5 groundzero4 groundzero3 groundzero2

Lees meer:

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.