Het beste plekje.

Er zijn veel fijne plekjes op de wereld, maar het beste plekje is naast je in de auto. ’s Avonds op weg naar huis na een lange zaterdag. In het donker terwijl de lichtjes en auto’s voorbij razen, voel ik me op mijn best.

De beste gesprekken over het leven en over hoe fijn we het hebben worden gevoerd. De mooiste verborgen liedjes komen voorbij op de radio. Terwijl een donker, slapend landschap aan ons voorbij gaat worden misschien de grootste beslissingen van ons leven gemaakt. Of misschien wordt er alleen maar gezwegen.

Want soms is er stilte en is alles wat we horen het brommen van de motor. Omdat er niet altijd iets gezegd hoeft te worden, onze bestemming is zonder woorden. De plek waar wij horen te zijn. Thuis.

Er is iets magisch aan samen door de nacht naar huis rijden. Ik voelde het al de eerste keer (na die ene kerst bij je opa en oma toen je de auto van je moeder mocht lenen). Toen ik al fantaseerde over later, als we met een eigen auto misschien wel elk weekend zo samen in de auto zouden zitten.

Ik voelde het al die avonden, bij jou achter op de fiets. Met een houten kont van alle hobbels en een koude neus was ik op de veiligste plek ter wereld. Later voelde ik het in een van onze vele autootjes, die stuk voor stuk slachtoffer werden van de ouderdom maar waar we de mooiste ervaringen in hadden.

Dat gevoel, dat jij me thuis brengt, maakt dit een van de fijnste plekjes op de wereld.

Lees meer:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.