Een jaar met 3 katten

Wat ik leerde van een jaar samenwonen met drie katten (en een man) op een relatief kleine ruimte.

Het is nu iets meer dan een jaar geleden dat wij onze derde aanwinst Murphy mee naar huis namen. Ik geef het toe hij werd een beetje in een opwelling aangeschaft, maar we zijn nog steeds mega blij met hem. Sinds we dus gezellig (meestal dan) met z’n vijven wonen heb ik wel het een en ander geleerd:

Overal speelgoed

Oke, mijn katten hebben veel (VEUULLL) speelgoed en ik ben alleen maar blij dat het veel gebruikt wordt, maar dat spul ligt dus altijd OVERAL. Van de wasmand met schone was tot de wc. Onder de bank, onder het bed, op het bed, in het bed, op mij in het bed… In mijn tas, in de boodschappentas, in de tas van mijn moeder die op visite komt. Echt ik ben zo blij dat ze niet naar buiten gaan want dan zou ik geheid muizen op mijn hoofdkussen terug vinden.

Spitsuur

Zodra katten de kittenleeftijd een beetje ontgroeid zijn hebben ze twee stuiter-momenten op een dag of in mijn geval twee keer drie stuiter-momenten op een dag. Toen ze nog babies waren werd er de hele dag door het huis gesjeesd, een momentje rustig op de bank liggen was er toen niet bij. Maar nu beperkt het zich tot twee maal per dag, tussen 6.00 en 7.00 ’s morgens en tussen 22.00 en 23.00 ’s avonds. Juist… de momenten dat wij lekker rustig in of uit ons bed willen gaan. We zijn het nu maar gaan zien als een persoonlijke naar-bed-breng en wakker-maak service.

Alone Time

Nope, vergeet het maar. Nee.. Echt, gaat niet gebeuren.
Er is altijd MINIMAAL 1 kat in de buurt. Of als je ze buitensluit, altijd minimaal 1 kat die zijn poten onder de deur door steekt en twee andere die proberen de deur open te beuken.

Zwarte kleding

Nope, geen optie. Behalve als je een fortuin aan plakrollertjes wil uitgeven zodat je over straat kan. Je kan ook besluiten dat het je niks meer uit maakt en er gewoon altijd uitzien als een kruising tussen de binnenkant van een stofzuigerzak en een haarborstel (meestal mijn keuze). In dezelfde categorie: Die leuke stoffen bank? Niet meer te herkennen, ziet er uit als die stof bal uit de swiffer-reclame.

Mooie spullen

De antieke porseleinen vaas van de overgroot-oma? Laat die maar veilig in de kluis staan. Als je ooit een kat op je boekenkast hebt zien klimmen dan weet je wat ik bedoel. Misschien denk je dat ik overdrijf maar ons laminaat heeft een flinke deuk van een vaas (geen antiek hoor.. gewoon van Ikea) die ene Angus van onze boekenkast afwierp. Die bos bloemen die je cadeau kreeg voor je trouwen? Opgevreten door je katten. Waxinelichtjes aan tijdens de donkere dagen? Angus steekt zijn snorharen in de fik, en zijn voorpoot. Jep, true story.

Maaaaar, voor al dit leed krijgen we natuurlijk wel oneindig veel liefde, knuffels en pootjes met nagels onder je dekbed terug.

murfpangs alledrie2 alledrie1

Lees meer:

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.