“De culinaire hotspots van NY”

Na een korte pauze in de verhalen over mijn huwelijksreis gaan we vandaag gewoon schaamteloos verder met opscheppen over dit fijne avontuur!

Vandaag moet ik alleen eerst even wat bekennen. Als je deze blog hebt geopend opzoek naar tips voor de meest hippe nieuwe restaurantjes in New York moet ik je teleurstellen. Wij zijn namelijk niet zo hip. Wij zijn zo’n stel dat een uur zoekt naar een cool restaurantje en dan bij McDonald’s eindigt, omdat we dat ook wel lekker vinden.

Maaaar, je gaat in New York natuurlijk niet de hele week bij de Mac eten dus waar hebben we dan we gegeten? Hier een klein lijstje met niet zo hippe, fastfood achtige restaurantjes waar wij heel lekker gegeten hebben. Waar we een paar kilo van mee naar huis hebben genomen (in vet vorm) en waar we zeker nog eens naar terug willen!

Applebees

Een restaurantketen die we op meerdere plekken hebben gezien. Wij gingen naar binnen bij een Applebees vlak bij times square rond lunchtijd. Voor ons voelde het als avondeten-tijd (jet-lag) enzo. Op de menukaart staan burgers, spareribs en dingens zoals kipwings. Het was een grootschalig maar best wel leuk aangekleed restaurant waar (voor de fans) sport gekeken kon worden. Ik bestelde spareribs omdat ik bij mijn bruiloft zo zenuwachtig was geweest dat ik haast geen spareribs had gegeten. Boas bestelde een burger. We namen er een Amerikaans biertje bij (budlight) omdat we dat altijd op tv zien en toch eens wilde uitproberen. Man!! Wat is dat Amerikaanse bier vies! Echt dat kun je dus wel overslaan. De ribs met patat en coleslaw waren wel heel er lekker, evenals de burger.

food3 food2

Chipotles

We hadden zin in taco’s of burrito’s en toen liepen we langs dit zaakje waar al een gigantische rij stond. Even twijfelde we of we wel zin hadden om zo lang te wachten, maar wat ben ik blij dat we het hebben gedaan! Na ons werd de rij nog veel langer dus we waren net op tijd.
Hier kon je zelf een burrito, taco of salade samenstellen. Met bonen en rijst en vlees en allerlei soorten groenten…. Super lekker en allemaal heel vers. Boas koos als vlees ‘barbacoa’. Dit is naar Mexicaans recept vlees dat een nacht lang onder de grond heeft gestoofd in marinade, lekker joh! Had ik dat ook maar gekozen..

Wendy’s

food4Een fastfood-keten die bekend staat als iets beter dan McDonald’s maar het is wel echt fastfood. Het eten hier komt uiteraard inclusief gigantische bekers drinken en gigantische porties patat (wel lekkere friet trouwens). Ik bestelde een pretzelburger (op een broodje van pretzeldeeg) natuurlijk met bacon en kaas enzo! Oh nom nom nom, dit was de beste burger die ik daar heb gegeten. Boas at een baconator (als in terminator maar dan met bacon), want ja bacon. Had ik al gezegd dat we belachelijk veel bacon hebben gegeten? Ik wil terug voor de bacon serieus. Misschien moet de titel van deze blog Nienke houdt van bacon worden….

 

5 guys burgers and Fries.

Kies zelf wat je op je burger (twee maten, allebei veel te groot) wil en hoeveel friet je wil. Ze hadden super leuke frisdrank-machines met keuze uit wel honderd smaken (Ja ik heb drie smaken door elkaar gegooid) en Free Refills! De zaak hing helemaal vol met kranten artikelen over hoe geweldig ze waren. Ik moet zeggen het smaakte erg goed, sappige burgers met keuze uit de juiste toppings. Vorige week zag ik dat deze zaak ook in Londen is geopend, dus dat is wellicht iets bereikbaarder 😉

Ontbijten.

We hebben ook heerlijk luxe ontbeten een aantal dagen. We bezochten o.a. Sarabeths (naast cental park) the kitchenette (in harlem).

Lekker zitten, koffieleuten en mensen kijken. Buiten de deur ontbijten is daar heel gewoon en het was elke keer afgeladen met mensen, maar best gezellig. Stiekem luisteren naar  ander mans gesprekken en wat hun plannen waren voor de dag. Als we niet zo luxe wilden ontbijten gingen we naar dunkin’ donuts. Waar ze veel meer verkopen dan alleen maar donuts (ooh donuts ik wil ze, nu!)

Ik bestelde meestal iets met pancakes en bacon. Nu ik de laatste dagen weer saai aan mijn bakje met yoghurt zit ’s morgens mis ik het wel hoor!
food1
Zoals je wel kunt zien hebben mijn man en ik een hele verfijnde smaak! (Ahum) Het is een wonder dat we nog in onze spijkerbroeken pasten toen we terug kwamen. Fantasieën over in de VS gaan wonen worden verstoord door het beeld van een dik-obesitas stel, daar wonen zou echt niet gezond voor ons zijn!

Lees meer:

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.