Over onzekerheid.

Ik ben onzeker en niet een klein beetje. Zo onzeker dat ik me soms weekenden in huis wil verstoppen. Leuke avondjes soms plotseling afbreek omdat ik me ineens helemaal niet zeker genoeg voel. Zo onzeker dat ik me eens op een bijbaantje een half uur met een rood hoofd op de wc heb verstopt omdat ik dacht dat ik iets fout had gedaan.

Ik ben onzeker over alles of eigenlijk over alles wat ik doe. Ik denk nooit dat ik ergens goed genoeg in ben en als er ergens iets fout gaat dan ga ik er automatisch van uit dat het mijn schuld is.

Waarom heb ik deze eigenschap? Wat kan ik er aan doen? Tijd om eens heel wat meer zelf-liefde te gaan kweken hierzo.

Want het is niet zo dat ik niks kan, het is niet zo dat ik mislukt ben in mijn leven of dat niemand mij lief vind. Als iemand wel boos op me zou zijn, dan hoor ik dat heus wel en dan kan ik er op dat moment wel mee dealen.

Een paar redenen om niet zo onzeker over mezelf te zijn:

Omdat ik er dan misschien ooit in ga geloven.

Mijn relatie

Ik heb al bijna zeven jaar een super leuke/fijne/lieve vriend, die me ondanks alles nog niet heeft verlaten en over minder dan twee weken zichzelf voor altijd aan mij wil verbinden. Een langdurige relatie is niet altijd makkelijk, het is iets waar je tijd en energie in moet steken. Kennelijk doe ik op dit front dus kennelijk toch dingen goed. Het is natuurlijk niet alleen maar vanwege mijn kwaliteiten in bed dat hij al zo lang bij me is πŸ˜‰ πŸ˜‰

Ik kan goed leren

Ik heb met twee vingers in m’n neus een VWO en een HBO diploma gehaald. Sorry voor alle leraren die in de veronderstelling waren dat ik een super hard werkende leerling was. Ik leer gewoon makkelijk, misschien is leren wel hetgeen waar ik het allerbeste ter wereld in ben. Ik besloot in de vijfde dat ik ‘economie en maatschappij’ helemaal geen leuk profiel vond en haalde in de zomervakantie even 4 VWO scheikunde, wiskunde, biologie en natuurkunde in… Deed de vijfde klas over met profiel ‘Natuur en Gezondheid’ en haalde nog steeds hogere cijfers dan de meeste andere leerlingen (AHUM sorry voor mijn ego..)

Eenmaal op het HBO hoefde ik eigenlijk helemaal niks meer te doen, beetje opletten bij college en gaan met die banaan. Waarom ik niet naar de universiteit ging, daar schrijf ik nog wel een keertje een aparte blog over.

Mijn werk

Na mijn studie vond ik gelijk een baan. Of eigenlijk ben ik blijven hangen op mijn stage (wat toevallig mijn droombaan is). Dus dan heb ik daar toch kennelijk wel iets goed gedaan, anders hadden ze me natuurlijk niet aangenomen.

Mijn blog

Sinds ik ben begonnen met bloggen heb ik al van zoveel mensen complimentjes gehad. Dat ze vinden dat ik leuk schrijf en dat ik leuke foto’s maak. Echt jongens, daar word ik zo blij van! Schrijven doe ik al heel lang, ik ben deze blog deels begonnen omdat vriendlief mijn dagboeken zo leuk vond om te lezen. Fotograferen doe ik nu ongeveer 5 minuten ofzo… Er is waarschijnlijk nog een heleboel op aan te merken, maar er zijn toch al mensen die het mooi vinden. Echt WTF, ik ben elke keer nog zo verbaasd als ik complimentjes krijg. Dan zit ik ’s avonds thuis helemaal te glunderen πŸ™‚

Nou is het natuurlijk zo dat je niet pas moet gaan geloven dat je ergens goed in bent, als je complimentjes krijgt. Maar het helpt wel een heleboel hoor…

Oke genoeg opgeschept denk ik. Wat ik de komende tijd gewoon zo graag wil bereiken is ietsjepietsje meer zelfvertrouwen. Vandaar deze lijst.
Want het is nu gewoon zo dat ik mezelf in de weg zit, dat ik minder plezier in het leven heb omdat ik te weinig mezelf durf te zijn. Druk maken over wat alles en iedereen van mij vind, daar vul ik mijn dag mee. Het gaat nu heel hard de kant op dat ik straks helemaal niet van mijn trouwdag ga genieten omdat ik me letterlijk ziek pieker. πŸ™ Niet okΓ©…

Maargoed, baby-stapjes de juiste kant op. Af en toe eens in de spiegel kijken en tegen jezelf zeggen: ‘Meid, wat zie je er leuk uit vandaag’. Of aan het einde van een lange werkdag denken ‘Zo dat heb je toch maar weer mooi af gekregen allemaal’. Iedereen heeft me al honderd keer verteld dat ik me voor de trouwdag nergens zorgen over hoef te maken. Dat alles goed gaat komen en dat ik er gewoon van moet gaan genieten, wellicht moet ik dat gewoon maar eens gaan geloven. πŸ™‚

ikmaakeenfoto

Lees meer:

3 reacties

  1. Zekerheid en onzekerheid heb je beiden nodig, het is een weegschaal. Te veel van het een, teveel van het ander, en het gaat niet goed. Maar alleen mensen die sterk zijn durven dit te zeggen. Je oude vader.

    En:
    Super zo een paar van de foto’s terug te zien van onze foto expeditie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.