Meet my Cats!

Zoals het elk gek kattenvrouwtje in de 21ste eeuw betaamd kunnen mijn katten natuurlijk ook niet ontbreken op mijn blog. (Stiekem zijn mijn katten de enige reden dat ik een blog ben begonnen, kan ik lekker over ze opscheppen…)

Ik heb drie katten, twee je-weet-wel katers en een poes (ook je-weet-wel). Ze zijn allemaal nog super jong, en druk en enthousiast over alles. Hartstikke leuk van die gezellige nieuwsgierige katten, nouja meestal dan.. Als je probeert sperziebonen te doppen en ze alles uit de pan vissen begint het wel eens irritant te worden. Of als je super attent bloemen krijgt van je visite en ze niet op tafel kan laten staan, want tulpen zijn toevallig het allerlekkerste wat Angus ooit geproefd heeft. Of als je romantisch met je verloofde (aaahh wat!? Jaaa maar hier over later meer) op de bank ligt en drie katten ineens besluiten dat de bank een ns-hispeed treinbaan is. Of als je je vuile was laat slingeren en je katten ineens heel trots binnen komen lopen met je ondergoed in hun bek, leuk voor de visite..

Maar goed; ik heb dus drie engeltjes van poezenbilletjes rond hobbelen, en dit zijn ze:

Angus

20140424-190024.jpg

Heeft zijn naam gekregen in de hoop dat het een grote stoere kater zou worden, maar tot nu toe is het nog mama’s kleine mannetje. Maar zijn naam past weldegelijk bij zijn karakter, deze jongeman is echt fearless. Dol op nieuwe mensen en nieuwe situaties. Serieus als de buren visite krijgen zit hij voor de deur te kwijlen wanneer er iemand met hem komt spelen. Als m’n schoonmoeder langs komt met haar hondje (een drukke puppy) krijgt hij de wind van voren en word door het huis gejaagd. Als Eem van de katten naar de dierenarts moet springt hij als eerste in het mandje want meegaan in de auto zou toch wel geweldig zijn! Zijn grootste hobby is boodschappentassen van binnen bekijken en op de hoogste kasten klimmen.

IMG_2047

Nova:

IMG_2013
Ons kroketje, ons bolle wijfie en Angus zijn zusje. Nova is onze enige dame, maar wel de grootste en de zwaarste van het stel. Met haar echte vrouwelijke curves en haar dikke rooie koppie, een prachtige kat om te zien. Als wij alleen thuis zijn is het de grootste knuffelkont (Angus knuffelt liever met vreemden) maar visite is ze niet dol op. Ze heeft specifieke voorkeur voor bepaalde mensen (ik zal geen namen noemen) daar wil ze dan wel bij zitten. Nova is een echte kluns, vergeet soms dat haar achterlijf nog niet op de krabpaal hangt en valt soms (vaak) als ze ergens op probeert te springen. Al vanaf dat ze heel klein kitten hummeltje was spint nova echt belachelijk hard, zo hard dat het door de telefoon te horen is en dat we er soms ’s nachts wakker van worden.

IMG_2095

Murphy

IMG_2101
Onze laatste aanwinst, ons pluizebolletje! Murph is een kruizing tussen een cyperse poes en een hele mooie langharige kater. Hij lijkt een beetje op een noorse boskat maar dan een stuk kleiner. Hij heeft een geweldige langharige staart (zijn feestpluim). Toen we Murphy gingen kopen gingen we eigenlijk voor zijn broertje, maar Murphje heeft ons uitgezocht, hij klom letterlijk in onze benen en wilde duidelijk met ons mee naar huis. Ons kleinste ventje is een held op sokken, een beetje bang voor visite maar komt uiteindelijk toch wel spelen en op schoot zitten. Een echte snoepkont die alles lust, en allerbeste vriendjes met nova.

IMG_1987

Lees meer:

9 reacties

 1. Haha leuk hoor en zo herkenbaar die verhalen. Ons oud wijf denkt nog steeds dat ze de jonge poes is zoals 10 jaar geleden. šŸ™‚

  1. Hahaha! Tjah, dit soort verhalen zijn denk ik voor al ons kattenmensen wel herkenbaar! Ben benieuwd of de mijne over 10 jaar nog zo druk door het huis banjeren (ik hoop het niet zeg!)

 2. Hey Nienke!
  Superleuk om je blogs te lezen, en die katten, heel herkenbaar šŸ˜‰
  Je hebt er in elk geval een volger bij šŸ˜‰
  Keep up the good work!

 3. Wat een leuke katten heb jij! En wat een leuke namen ook. Ik moest best hard lachen toen je vertelde dat Nova zo hard spint, ik dacht dat mijn Isis daar kampioen in was maar ben van haar nog nooit wakker geworden :-p oja en je schrijft heel leuk šŸ˜‰

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.