Weekoverzicht 19

Kijken jullie weer mee naar een nieuwe week? Boordevol baby-spam en huiselijkheid, want zo ziet het leven er momenteel nou eenmaal uit. 

Het was een fijne week, ik begin steeds meer te wennen aan de zorg voor twee kinderen en alles neemt weer een beetje zijn normale ritme aan (behalve dan dat ik nog niet werk natuurlijk). Op de dagen dat ik alleen ben met Yuna geniet ik daar enorm van, maar de dagen met de tweede meiden thuis voelen toch altijd als de beste dagen. Gek genoeg krijg ik op die dagen vaak meer uit mijn handen en heb ik aan het het einde van de dag het meest voldane gevoel ofzo. Maar laten we beginnen met weer een verzameling foto’s uit onze afgelopen week.

We begonnen de dag maandag lekker relaxed in onze pyjama’s, of in Yuna’s geval slaapzak. Ik kocht dit slaapzakje van ‘purflo’ een paar weken geleden en hij is echt super fijn voor kleine baby’s, ze verdrinkt er tenminste niet zo in.

We oefende weer even met een flesje en ze pakte voor het eerst de fles van mij! Mijlpaal! En toch ook wel een hele fijne gedachte als ze ook door iemand anders gevoed kan worden. Later in de week dronk ze nog twee keer goed uit een flesje en ook een keer niet, maar het gaat dus de goede kant op!

Maandagmiddag kwam er een vriendin langs die ik al ken vanaf de kleuterschool, super leuk dat we elkaar nog af en toe spreken en zien! ’s Avonds was papa erg laat thuis uit zijn werk en aten Merle en ik samen. De boodschappen werden gelukkig thuisbezorgd deze week!

Dinsdag maakte ik zelf turkse pides met kip uit de airfryer, lekker en nog best gezond (afgezien van de knoflooksaus..). Het recept kwam van The mommy diaries, ook een super leuke blog om te volgen! Verder was dinsdag een heerlijke rustige thuis dag, ik ging met Yuna op stap om nog even wat luiers en billendoekjes (heb je nooit genoeg van natuurlijk) in te slaan en verder deden we niet zo veel.

De zoveelste foto op rij van eten, sorry. Had ik al geschreven dat mijn leven weinig spannende dingen bevat momenteel? Eten is dus een hoogtepunt van mijn dag, vooral als het om chocolade gaat. Helemaal mooi als ik deze chocolade cadeau heb gekregen van een geheime aanbidder, oke grapje het was Boas. Een geheime aanbidder zou het leven wel een stuk spannender maken trouwens….

Donderdagochtend waagde ik me door de sneeuw naar onze mini buurtsuper. Je zou denken dat in een grote stad als Almere de winkels ook allemaal groot zijn, nou dat geldt niet voor deze winkel. Het was de eerste keer dat ik er met de duo-wagen doorheen ging, om kwart over 9 ’s morgens was het nog aardig te doen. In de middag kwam er gezellig een collega op kraamvisite.

Nadat de collega weg was, was het zulk mooi weer dat ik besloot om nog even de kinderen uit te laten. Merle op de driewieler en Yuna in de draagzak. Zo langzamerhand begin ik steeds handiger te worden in het naar buiten gaan met twee kinderen. Beetje jammer alleen dat Merle, zoals altijd, op het verste punt van huis besloot niet meer verder te willen. En ik een peuter, driewieler en baby naar huis mocht tillen. Vraag niet hoe maar het is me gelukt.

Voordat we weg gingen had ik Angus even naar buiten gelaten. Toen we zo’n 20 minuten later terugkwamen zat hij te bibberen achter de tuinmeubels. Mijn katten zijn dus echt geen buitenkatten. Hoe graag ik soms ook zou willen dat ‘ie even een tijdje buiten gaat spelen. Ik ben dol op die kat hoor maar soms schaam ik me een beetje voor hem tegenover visite. Als er geen visite is kan hij zich een stuk normaler gedragen gek genoeg.

Vrijdag was het tijd om naar het consultatiebureau te gaan. Merle was bij mijn schoonmoeder, dus ik kon lekker relaxed met 1 kindje op stap. Op vrijdag werkt Boas altijd thuis dus op de terugweg van het consultatiebureau nam ik iets lekkers mee om te lunchen. De rest van de dag plande ik niets omdat Yuna haar prikjes had gehad en je weet natuurlijk nooit hoe ze daar op reageren. Gelukkig heeft Yuna nergens last van gehad en alleen de halve dag geslapen (vond ik niet zo erg natuurlijk).

’s Avonds kwam mijn zusje nog langs om even te knuffelen met haar nichtjes.

We begonnen de zaterdag met een pannenkoeken ontbijtje, niet voor Yuna natuurlijk maar ze zat voor het eerst voor langere tijd in de newbornset voor de stokke. Tot nu toe vond ze het echt niet fijn in dit stoeltje maar nu zat ze heerlijk en viel ze zelfs even in slaap.

Merle kreeg gitaarles van papa. Eigenlijk belemmerde ze papa om zelf zijn gitaarspel te oefenen, maar het ziet er wel heel gezellig uit op de foto 😉

 

In  de middag gingen we even de deur uit naar een lokale kringloopwinkel, altijd leuk om even te snuffelen! Ik hoopte op wat leuk speelgoed maar dat viel erg tegen. We scoorden wel twee boeken en een LP van Jip en Janneke voor het record bedrag van €1,12, ja het was een duur dagje!

Zondag begonnen we weer lekker rustig in pyjama op de bank. Merle was heel schattig Yuna’s mond aan het afvegen omdat ze steeds aan het kwijlen was. Yuna vond dat allemaal wel grappig en lag uitgebreid te lachen naar haar grote zus. Wat is dat ontzettend leuk om te zien jongens!

’s Middags gingen we lekker wandelen op de hei bij Laren. Het was zulk heerlijk weer dat we uiteraard niet de enige waren met dit idee. Een echte wandeling maken is voor Merle (en het geduld van papa en mama) nog net een beetje te veel gevraagd dus we hadden de peuterdrager maar weer eens van stal gehaald. Met allebei een kind aan ons lijf hangend hebben we een heerlijk stukje gewandeld. Dat we vervolgens bijna onze auto niet meer in kwamen omdat er twee enorme gooise bakken naast waren gaan staan mocht de pret niet drukken.

We aten weer pannenkoeken en eindigde de dag met de luizenmoeder en zondag met Lubach op de bank voor de tv. Doe mij nog maar een paar van deze zonnige weekeinden.

Liefs

Nienke

 

Lees meer:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.