Naar het consultatiebureau, Yuna 8 weken.

Gister ging ik met Yuna naar het consultatiebureau omdat ze al weer acht weken oud is! Het was dus tijd voor prikjes en een algehele check-up!

Het begon ’s morgens al lekker want ik werd opgebeld (door een anoniem nummer, hadden ze geluk dat ik opnam..) dat de verpleegkundige ziek was. Of we de afspraak konden verzetten. Behoorlijk balen want ik had me er al helemaal op ingesteld dat ze haar prikjes zou krijgen en wilde het liever achter de rug hebben. Gelukkig bleek er nog wel een plekje vrij bij een ander consultatiebureau een paar wijken verderop.

We gingen met de bus, zo kon ik gelijk mooi mijn nieuwe draagzak even testen. Toch even een momentje hoor, voor het eerst met de bus met je baby. Stiekem gewoon heel erg spannend. Het is natuurlijk even zoeken bij een ander gezondheidscentrum waar je moet zijn, maar al gauw werd ik er door een andere mama op gewezen dat ze nog dicht waren. Fijn daar sta je dan met je goede gedrag, netjes 10 minuten van tevoren, moet je alsnog wachten. Maar goed, al gauw ging de deur open en konden we gaan uitkleden en wegen en meten.

Yuna weegt nu 5200 gram en is 58 cm lang. Ze heeft ongeveer hetzelfde gewicht als Merle had op deze leeftijd, terwijl die een kilo lichter begon, ze groeit dus iets minder hard. Maar ze is daar in tegen wel een stukje langer dan haar grote zus was met 8 weken. Ik had steeds al het gevoel dat haar benen zo lang waren, heel veel broekjes maat 56 zijn gewoon te kort. De boxpakjes maat 56 (zeker die met voetjes) die past ze helemaal niet meer. Ook heb ik weer een groothoofdig (is dat een woord… nee zeker?) kind op de wereld gezet hoor. Met de groei van haar hoofd vliegt ze omhoog in de curve. Ik had het kunnen weten, al die mutsjes zijn al weer veel te klein. Mijn zelf gehaakte mutsje heeft ze wel 1x opgehad omdat die eigenlijk gelijk al te klein was… Later op de dag werd ik zelfs gebeld of ik een keertje extra wil komen om haar hoofd op te laten meten. Zucht. Moest bij Merle ook een keer, een groot hoofd zit gewoon in de familie en meetfouten worden ook vaak gemaakt hier bij. Nouja, het zal wel goed komen.

Qua ontwikkeling doet ze het zo goed! Ze is al enorm communicatief, volgde de verpleegkundige keurig met haar hoofd en deed zelfs even haar lachje voor! Ze is gewoon overduidelijk een baby die goed in haar vel zit en er goed uitziet. Ze heeft een ietwat droog huidje, niet zo gek met dit koude weer, dus misschien moeten we maar eens badolie ipv zeep gaan uitproberen. Ze is ook al hartstikke sterk in haar nekje, iets waar Merle wat minder snel mee was. De verpleegkundige zei: ‘dat oefen je zeker elke dag?’ Eh nee dus, ik vergeet het heel vaak. Maar het zou goed kunnen dat ze zo sterk in haar nek is omdat ik haar veel in de draagdoek heb.

Uiteraard volgde daarna de standaard vragen over of thuis alles goed gaat en of we wel genoeg hulp van anderen hebben enzo. Gelukkig hebben we een heel fijn netwerk van familie in Almere dus hier kan ik altijd volmondig ja op antwoorden. Niet dat we (naast de opvang van Merle) heel veel hulp nodig hebben op dit moment, alles gaat namelijk gewoon best wel goed!

Toen was het tijd voor het aller zieligste ooit: vaccinaties geven aan mijn kleine baby. Ze huilde hartverscheurend en toen moest er ook nog een tweede prikje in het andere been. Dit keer had ik wel gevraagd of ik haar van tevoren al grotendeels mocht aankleden, aankleden is ook al niet haar hobby en op die manier hoefde ik haar tenminste niet nog bozer te maken. Na haar prikjes bleef ze huilen totdat ze weer bij me in de draagzak zat en we de deur uit liepen (wegwezen hier dacht ze waarschijnlijk).

Alles bij elkaar gaat het dus gewoon goed met de kleine meid, een heel ander kind dan haar zus, zo grappig om te zien! De borstvoeding loopt op zich prima en na ons bezoek aan de lactatiekundige heb ik er de meeste dagen ook genoeg vertrouwen in. Er valt misschien nog iets te verbeteren aan haar drinken waardoor ze iets harder gaat groeien, maar ze stijgt gestaag dus ik ga heel hard proberen me hier niet meer druk over te maken.

Liefs,

Nienke

 

Lees meer:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.