Over de liefde

Leek me toepasselijk, even lekker romantisch doen op Valentijnsdag… Joe.

Er veranderd een hoop als je ouders wordt, zo ook in de liefde. Niet in de eerste plaats omdat er vrijwel de hele tijd een of meerdere kinderen aan een van ons vast geplakt zitten. Van romantiek is dan vast weinig sprake hoor ik jullie denken, misschien wel ja, maar misschien moet je soms gewoon wat beter zoeken.

Wij zijn eigenlijk altijd al een redelijk saai stel geweest, je maakt ons het meest gelukkig met een avondje binge-watchen met een biertje en een zak chips. Maar laten we eerlijk wezen, zelfs ons gaat dat voor de tv hangen wel eens vervelen en we hebben wel eens spannendere tijden gekend. Voordat we het een goed idee vonden om een baby te maken gingen we toch bijna elke maand wel eens uit eten, naar de film of iets anders leuks doen. Nu blijft het toch vaak bij een keertje thuisbezorgd.nl terwijl we wanhopig proberen dit geheim te houden voor de peuter die boven ligt te slapen.

Energie om op een eventuele date te gaan hebben we trouwens niet hoor, de enige date die me momenteel aantrekkelijk lijkt is 24 uur slapen in een luxe hotelkamer. Kinderen hebben ’s nachts nou eenmaal ook hun ouders nodig en nu we er twee hebben is er altijd wel een van ons de klos. We zijn dus moe en prikkelbaar, of soms gewoon stront chagrijnig want dat doet dat slaaptekort nou eenmaal met je. Soms, als je midden in de nacht wakker zit te wezen met een van de koters, kun je de ander wel vervloeken omdat hij wel aan het slapen is. Maar samen wakker zijn heeft al helemaal geen zin. Zeker in het geval van de baby want er komt nou eenmaal vrij weinig melk uit de tepels van papa.

Even uitgebreid knuffelen is er de laatste weken ook niet echt bij omdat een kleine baby nou eenmaal het liefst boven op iemand ligt te slapen. Of aan iemand vast geknoopt zit met een draagdoek. En als de baby dan eindelijk even alleen ligt te slapen in de box of in bed schreeuwt mijn lichaam om een douche of uitgestrekt in bed liggen zonder dat iemand me aanraakt. Ik ben gewoon een beetje verzadigd qua fysiek contact dus dit stelt ook even niet zo veel voor. Komt allemaal wel weer goed als de baby iets meer losgeweekt is.

Maar dit gebrek aan spannende uitstapjes en tijd met z’n tweetjes doet weinig af aan de liefde bij ons in huis. Sterker nog het stroomt hier over van de liefde. Tussen alle poepluiers en wallen door zijn we gewoon gelukkig en verliefd en bovenal gewoon samen. We zijn al meer dan tien jaar beste vrienden en we hebben zo hard gewerkt voor alles wat we nu hebben. Ons huis, onze kindjes, ons leven. Dit is wat wij wilden. Dit is wat ik altijd al heb gewild.

Het zit ‘m in de kleine dingen. Een uurtje blijven liggen terwijl de ander even voor de kindjes zorgt, een kopje koffie zetten op de momenten dat de slaap het wil winnen. Een huilende baby troosten of een mopperende peuter overnemen. Samen ouders zijn is een van de leukste dingen die ik ooit heb gedaan. Mijn man als papa zien is echt het allermooiste dat ik ooit heb gezien en doet mijn hard overstromen van liefde. (Oke oke ik houd al op met zoetsappig doen, maar kom op het is Valentijn…)

Voor ons geen romantisch etentje dit jaar, het zal wel een filmpje op de bank worden met een baby tussen ons in. Ook heerlijk!

 

 

Lees meer:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.