Weekoverzicht 18

I’m back! Nu de kraamperiode echt voorbij is ga ik weer beginnen met weekoverichten. Dit weekoverzicht bevat twee weekenden maar als alles goed gaat (als ik genoeg doorzettingsvermogen heb that is) gaan we vanaf nu gewoon weer van maandag t/m zondag lopen. Lezen jullie weer mee?

Kijk dit is een beeld dat iedere ouder graag ziet toch? Twee slapende kinderen achterin. Ik denk dat er weinig andere dingen zijn die je zo’n ontspannen gevoel geven (waar je al niet blij mee bent tegenwoordig). Zaterdag gingen we even op bezoek bij mijn opa en oma om Yuna te showen. Door alle rondvliegende ziektekiemen was het er nog niet van gekomen en werd het natuurlijk de hoogste tijd! Twee kinderen achterin kan op sommige momenten best een beetje stressvol zijn, laten we eerlijk wezen dat is het met 1 kind soms al. Ik was even vergeten hoe dat ook al weer voelde om in onmogelijke houdingen te hangen om je baby even te troosten met je pink. Maar zoals je kunt zien: het grootste gedeelte van de reis ging super goed!

We gingen op de terugweg nog heel even langs een grote babywinkel. Hier raakte ik compleet overprikkeld en hoewel ik normaal gesproken prima kan winkelen bleef mijn geld in mijn zak. Te veel keus. Een lekker broodje bij de Subway ging er echter heel goed in, maar Yuna maakte er niet al te veel van mee (wat het eetgenot van moeders alleen maar bevorderde uiteraard).

Dit super schattige vestje kregen we cadeau van mijn tante. Zondag mocht ze dit vestje dus meteen aan! Ik ben dol op zelfgebreide/gehaakte kleertjes. Beetje jammer dat mijn zelfgehaakte vestje voor Yuna nog veel te groot is. En dat bij die van Merle de knopen er af zijn gevallen. Ik moet nog een beetje aan mijn kleding-maak-skills werken denk ik. Gelukkig zijn er andere mensen met betere vaardigheden die soms iets voor ons maken!

Maandag boodschappendag! We gaan tegenwoordig met twee karretjes, eentje met kinderen en eentje met boodschappen. Als Yuna over een paar maanden in het stoeltje kan zitten kunnen we misschien wel weer met 1 karretje. Het helpt ook niet mee dat Merle het leuk vind om weg te rennen in de winkel (rechtstreeks naar het toetjesschap bijvoorbeeld). Het lijkt haar weinig uit te maken dat ze ons dan kwijt raakt, als haar pet er naar staat hobbelt ze gewoon door. Dus kopen we haar om met een stukje gratis fruit (hoera voor winkels die dit hebben liggen voor kinderen!) of een speen, loederouders ik weet het.

Omdat ik toch wat onzeker blijf over de borstvoeding gingen we op dinsdag naar een lactatiekundige. Super fijn om even een professioneel iemand mee te laten kijken Ze heeft een heleboel dingen bekeken, uitgelegd en uitgesloten dat er iets mis was met Yuna waardoor ze niet goed zou kunnen drinken. Waarschijnlijk heb ik gewoon nog steeds overproductie en komt de melk er te snel uit voor haar. Ze drinkt daarom vaak te kort en krijgt alleen maar de minder vette melk die als eerste komt binnen. We zijn nu bezig dit op te lossen, hier schrijf ik binnenkort nog een blog over.

Merle had ondertussen een heel zwaar dagje met opa en oma bij IKEA. Waar ze tegenwoordig ook wafels hebben, heel vervelend.

Woensdag was het koud maar schitterend weer, terwijl Merle de dag bij oma doorbracht gingen Yuna en ik even aan de wandel. Ik vind het nog een beetje lastig om met twee kinderen op stap te gaan, zeker als ik Merle zelf laat lopen omdat ze soms alle kanten op schiet. Dan moet ik dus achter haar aan rennen en Yuna laten staan ofzo? Ik moet dat allemaal nog een beetje leren en er wat meer handigheid in krijgen. Op de dagen dat Merle bij oma is geniet ik even van een ontspannen wandeling met alleen een baby! En ja ik kan ook de duowagen of de draagdoek gebruiken, maar ik ben nog op zoek naar wat ik het makkelijkst vind.

Onze wandeling kwam ook langs de C&A waar ik in de rommelbak deze mega nijntje knuffel voor 50% korting vond. Omdat we thuis een nijntje fan (lichtelijk uitgedrukt) hebben kon ik die natuurlijk niet laten liggen.

Ik ging een klein beetje los met het kopen van kinderkleding (niet allemaal op 1 dag hoor). Misschien heb ik een probleem. Misschien was het gewoon uitverkoop. Uiteraard had ik dit allemaal had opgeruimd voordat Boas thuis kwam en gaat hij dit nu op de blog lezen… sorry lieverd. πŸ˜‰

Donderdag vermaakten we ons thuis met een duplo-bouwwerk, klei en een uitstapje naar de speeltuin. Ik vind het zo leuk om te bouwen met duplo dat ik serieus overweeg om nog veel meer blokjes aan te schaffen en te gaan duplo-en als Merle in bed ligt. Zeker omdat mevrouw halverwege mijn bouwwerk alweer begon deze op zeer theatrale wijze uit elkaar te halen.

Donderdag legde ik Yuna voor het eerst even te slapen in haar eigen bedje, toch weer een mijlpaal (ze worden veel te snel groohooot…). Het duurde niet lang, ik stond net lekker onder de douche met Merle toen ze er alweer genoeg van had.

Slapen bovenop papa is namelijk stukke comfortabeler en dat deed Yuna dus donderdagavond uitgebreid. Kijk nou toch jongens, wat ben ik toch rijk <3

Vrijdag kroop ik weer helemaal terug in mijn babybubbel en lag ik zo ongeveer de hele dag op de bank met Yuna. Merle gaat op vrijdag nu naar mijn schoonmoeder waar ze het enorm naar haar zin heeft, lekker de hond uit laten en pannenkoeken lunchen en dat soort dingen. Dat geeft mij dus nog een dagje extra om 100% aandacht aan Yuna te geven, die luxe is echt heerlijk! Foto’s maakte ik op vrijdag niet, soms ben ik daar gewoon helemaal niet mee bezig.

Tegenwoordig maak ik op zaterdag vaak soep, ik vind het helemaal leuk! Soep is ideaal kinder-eten, zeker de wat dikkere soepen want die kan Merle prima zelf eten. Daarbij verwerk je in een zelfgemaakt soepje met gemak een pond groente of meer, super gezond dus. Deze week op het menu aardappel-prei soep. Het werd een beetje veel dus zondag nog eens met 4 man van geluncht.

Nou hier hoef ik weinig over te schrijven denk ik. DE EERSTE LACHJES!!! Oh dweil mij maar op.

Op zondagmorgen besloot ik dat ik even een momentje voor mezelf wilde en ging ik dus een half uur onder de douche staan. Ook lekker, douchen zonder peuter voor wie je steeds bakjes met water moet vullen. Toen ik weer beneden kwam vond ik mijn familie met z’n allen onder een dekentje op de bank. Had ik in deze blog al gezegd hoe rijk ik ben? Alledrie van mij deze!

Verder werd er met het nijntje-huis gespeeld, dit blijft een topper! In de middag verhuisde we met de hele familie naar opa en oma (met al die soep die op moest). Hier bleven we uiteindelijk iets langer hangen dan de planning was omdat Boas en opa nog ‘even’ begonnen aan een IKEA-projectje (beter bekend als het meest verschrikkelijke stapelbed, om in elkaar te zetten, ooit).

Ik haalde Boas (omdat hij toch naar IKEA ging voor dat horrorbed) nog over om een nieuw kleed te kopen omdat er voor de zoveelste keer over ons kleed heen gespuugd was door een harige viervoeter. Met een peuter en katten (en mijn slechte schoonmaakskills) moeten we gewoon af en toe een nieuw kleed. Ben benieuwd hoe lang dit nieuwe exemplaar het vol gaat houden.

Na een heel onrustig middagje waarin Yuna niet wilde slapen (en elke anderhalf uur aan de borst wilde) viel ze ’s avonds eindelijk een tijdje in slaap op de bank. Kon ik mooi even boodschappen bestellen en dit gezellige overzichtje voor jullie afmaken. πŸ™‚

Dit was het weer voor deze week!

Liefs,

Nienke

β™₯

 

Lees meer:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.