Een dag in het leven van een hoogzwangere.

Mijn gedachtes tijdens een dag thuis met mijn dochter terwijl ik hoogzwanger ben. Ondertussen ben ik de termijn voorbij waarop mijn oudste dochter geboren werd dus je kan je voorstellen dat ik bij alles denk: ‘Gaat het beginnen?’

4:30 Oh al weer wakker. Waarom lig ik zo verkrampt? Voel ik daar iets bewegen? Oja. Nou eens kijken of ik me kan omdraaien.

5:00 Hè bah eigenlijk moet ik ook plassen. Maar dan moet ik helemaal de trap af… Eens kijken of het helpt om me nog een keer om te draaien.

5:10 Misschien even op mn telefoon voor wat afleiding? Oh nice 4 nieuwe volgers. Nee laat ik toch maar niet schermpje gaan staren, dan slaap ik helemaal niet meer.

5:30 Okeeeeee ik ga wel naar de wc. Als Merle maar niet wakker wordt. Pfff eerst maar eens overeind komen.

5:35 Zo dat is beter. Nu kan ik vast nog even lekker slapen.

6:00 Maar waarom slaap ik dan nog niet? Ugh ik ga natuurlijk weer net voor de wekker van Boas in slaap vallen. Fijn.

6:40 Tringggggggg. Jep dat dacht ik al. Ik ben weer wakker hoor.

8:15 O yes nog even geslapen! En het is nog stil beneden. Whohoo de peuter slaapt uit. Dan kan ik mooi ff wat dingetjes voor de blog doen.

8:30 Is een band shirt van manlief met een starwars-legging een geschikte outfit? Iemand bezwaar? Eenmaal andermaal? Mooi. Dit wordt ‘m voor vandaag. Nu eerst maar eens ontbijt maken voor t kind.

9:30 Nu hebben we wel weer lang genoeg voor de tv gezeten. Eigenlijk zou ik de was moeten aanzetten. Oké nog heel even de tv aan dan zodat ik even naar boven kan.

9:40 Hehe mijn huishoudelijke verplichting ook weer gedaan. Nu eens even kijken of ik de peuter een beetje leuk aan het spelen krijg. En dan zelf ook weer van de grond kan komen.

10:00 Zo een Duplo boot bouwen. Dat is best een creatief idee van mij toch? Stiekem vind ik die Duplo volgens mij leuker dan Merle. Wat als nu mijn vliezen zouden breken? Dat zou een hoop troep geven… Al die Duplo onder het vruchtwater. Hoe zou ik dat schoon moeten maken?

10:30 Is het al tijd voor koffie? Even snel een paar kerstkransjes eten in de keuken zodat ik de peuter gewoon een biscuitje kan geven.

11:30 Oh ’t kind loopt nog in pyjama. Hmm, nu kan ze ‘m net zo goed aanhouden tot haar dutje. Scheelt mij weer een keer de trap op en af. Of ben ik nu een hele slechte moeder? Nouja eerst nog maar een kerstkransje dan.

11:40 Nee! nou heeft ze ook nog gepoept. Dat is elke keer zo’n gevecht. Please laten we dit keer niet overal poep aan smeren. Ugh dit voelt alsof ik probeer een rodeo stier te verschonen. Schoppen niet uitgesloten.

12:30 Nu maar eens lunch maken voor ons. Hopelijk kunnen we dit zonder strijd naar binnen krijgen. Oh ze wil helpen met brood smeren, uiteraard. Nou vooruit, dan eet ze vast beter.

12:35 Oh ze wil alleen eten als ze op schoot zit. Tuurlijk joh, plek zat hier.

13:30 Was dat een darmkramp of misschien toch iets anders? Hmm, nu eerst maar eens kijken of Merle een dutje wil doen. Dat zou best wel ideaal zijn.

14:00 Whohoo ze slaapt! Wat zal ik doen? Schoonmaken? Bloggen? Zelf slapen? Aaaahhhh…

15:00 Damnit weer te laat besloten dat ik ook een dutje ging doen, na 10 minuten wakker worden de peuter is niet relaxed.

15:05 Voelde ik daar vruchtwater lopen? Nee? Niks? He jammer… Oké Merle uit bed halen dan maar.

15:30 Hoe snel is Boas eigenlijk hier als de bevalling nu begint? Wat als er ineens een enorme file staat?

17:00 Wat gaan we eigenlijk eten vandaag? Hmm pizza bestellen? Patat halen? Oké oké ik ga al iets koken. Iets met groente enzo….

18:30 [in de supermarkt voor de weekboodschappen] Jeez waarom ligt alles wat ik wil hebben helemaal onderin en achteraan? Wat als mijn vliezen nu breken? Eigenlijk zou ik dan ook nog moeten gaan liggen… Het zou wel een mooi verhaal zijn.

20:00 Thank god voor manlief die dochter naar bed brengt! Is de woonkamer netjes genoeg voor het geval ik straks ga bevallen? Pffff ik doe helemaal niks meer vanavond. Oh wacht, eerst nog even wat lekkers pakken.

 

 

 

Lees meer:

3 reacties

  1. Duplo wel even in een sloop doen. Het kan ook in de vaatwasser.
    Geen WC op de slaapetage? Achter iedere deur een Sanybroyeur.
    Bevalt me prima.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.