Weekoverzicht 17 [Sneeuw, ijs en kerstmarkten]

Zo te zien worden de weekoverzichten goed gelezen dus dan ga ik lekker door met schrijven! U vraagt wij draaien. Ik verontschuldig me vast voor hoe saai ze misschien gaan worden (of al waren en daar houden jullie gewoon van…). Er gebeurd nou eenmaal niet enorm veel spannends in mijn leven op dit moment.

De eerste helft van de week was ik vanwege de sneeuw een beetje aan huis gekluisterd. Lopen over de gladde, onregelmatige stoep was met mijn bekken niet echt te doen en van Boas mocht ik eigenlijk niet alleen over straat. Hoera voor ouders die vlakbij wonen en me een paar keer met de auto zijn komen halen.

Maandag begonnen we dus rustig thuis en deed ik zo goed en zo kwaad als het ging mijn best om de peuter een beetje te vermaken. Ik probeer nu steeds vaker een soort van speelhoekjes voor haar klaar te zetten (het liefst als ze nog boven is) zodat ze gestimuleerd wordt om zelf te gaan spelen. Werkt de ene keer beter dan de andere keer. Maandag bedacht ze zelf het spelletje: schiet nijntje de ruimte in, of nijntje gaat in de achtbaan of iets dergelijks. Want ze gaat natuurlijk altijd spelen met iets dat eigenlijk geen speelgoed is, zoals een kinderstoeltje.

Omdat ik de straat niet op mocht maar wel een sneeuwgek kind heb schijnbaar. Echt het is alsof ze de kou niet voelt hoor. Ik wil veel eerder weer naar binnen. Maar een pak sneeuw is natuurlijk niet compleet zonder een sneeuwpop. Dus creëerden we dit vrij zielige exemplaar. Gemaakt met alle sneeuw waarvoor mama niet te veel hoefde te bukken.

Daarna bakten we met de restjes die we nog in huis hadden een boterkoek. Nadat ie in de oven was geweest zag hij er wel lekker uit hoor, maar daar heb ik geen foto van gemaakt. Hier zie je in ieder geval hoe Merle hem vakkundig insmeert met ei. Omdat Picnic mijn boodschappenbestelling cancelde trotseerden we maandagavond toch maar de sneeuw om zelf boodschappen te gaan halen. Het was in ieder geval heerlijk rustig in de Appie.

 

Dinsdag was het eerste op mijn planning voor m’n ‘alleendag’ het afmaken van de voetenzak. Zodat die in ieder geval klaarstaat voor de komst van de baby. Het was uiteindelijk een stuk meer werk dan ik dacht, het haken was eigenlijk nog het makkelijkste. Voor de rest had ik eigenlijk niet genoeg naaiskills (ha ha ha) en moest ik behoorlijk improviseren. Toch ben ik erg trots op het eindresultaat hoor! Wellicht schrijf ik er nog wel een tutorial voor, maar ik twijfel of ik genoeg vaardigheid heb om het duidelijk over te brengen….

De rest van de dag was gevuld met saaie opruim klusjes die ik echt niet langer kon uitstellen vond ik. Want de baby kan tenslotte elk moment komen (Ik ga hier later zo hard om lachen als is gebleken dat ze pas met 41 weken kwam ofzo). Ondertussen werd Merle bij oma prima vermaakt en had ze de belangrijke taak om te kijken of de kerstboom nog genoeg water had.

Op woensdag besloot ik onder het mom van: ‘het zou wel eens mijn laatste alleen dagje in lange tijd kunnen zijn’ om een relax ochtendje te houden. Ik stond eerst schandalig lang onder de douche. Ik weet niet hoe andere moeders van kleine kinderen dat doen maar ik blijf het onprettig vinden om te gaan douchen als ik alleen thuis ben met Merle. Daarbij maakt onze douche vrij veel geluid dus durven we (na al dat slechte slapen) niet zo goed meer te douchen terwijl Merle slaapt. Als ik dus even de kans heb om te douchen zonder peuter dan neem ik het ervan. Waar je al niet blij van wordt. Ik vond nog een gezichtsmasker dat ik ooit in een opwelling kocht en nooit gebruikt heb (want stiekem houd ik helemaal niet van die dingen) en smeerde dat ook nog maar even op om de ervaring compleet te maken.

Toen ik echter besloot om mijn teennagels te gaan lakken kwam ik toch tot de conclusie dat dat niet heel makkelijk meer is momenteel. Er was even een licht momentje van paniek toen ik bijna niet meer overeind kwam van de badkamervloer.

Je begrijpt dat ik hierna enorm ontspannen was

Later op de dag kwamen opa, oma en Merle me nog even uit mijn eenzame opsluiting (want sneeuw en ijs) verlossen door me mee te nemen naar de intratuin. Altijd leuk even kerstspulletjes snuffelen. Hierna was ik moe en deed ik een dutje. Gewoon omdat het kon.

 

Woensdagavond was Boas op stap met een vriend en vermaakte ik me met een nieuw haaksel-improvisatie werkje. Dus moest Merle donderdag gelijk weer even model staan voor me om te kijken of ik de maat een beetje goed had ingeschat. Het is de bedoeling dat het een overgooier wordt trouwens. Ziet er op de foto raar uit, en misschien wordt het dat ook wel. Anyways, jullie gekke haakvrouwtje vermaakt zich wel.

Nadat we donderdag terug waren van de verloskundige (check alles daarover hier) kwam Merle tot de conclusie dat de buik ook prima als speelplek gebruikt kan worden. Misschien moet ik een aparte naam voor de buik gaan verzinnen want dat ding heeft nog net geen eigen blog.

Donderdag was verder een vrij saaie dag. Ik besloot (gesteund door wat oldskool punkrock uit mijn jeugd..ahum) het huis eens goed te stofzuigen en af te nemen, wellicht dat het die baby helpt indalen. Daarna deden we nog even een wandeling naar de supermarkt en zat ik wel weer aan mijn tax qua beweging. Merle besloot dat haar IKEA keukentje echt niet meer groot genoeg was en ging op de echte inductieplaat aan de slag. Geen zorgen het kinderslot zat er op.

Vrijdag is Boas zijn thuiswerkdag en dat ziet er dan vaak zo uit, omdat Merle uiteraard moet helpen met werken. Meestal is hij na een paar uurtjes naar boven vertrokken omdat het volume van de kleine meid dan wat te hoog wordt om nog normaal te kunnen functioneren (of een telefoon gesprek te voeren). Merle en ik vermaakte ons in huis met wat tekenen en stickers plakken. Ze is helemaal gek op stickers (dus als iemand nog een goedkope cadeautip zoekt :P). Beetje jammer dat wij die stickers vervolgens weer van de muur, haar hoofd, het hoofd van de pop en onze eigen kleding & lichaamsdelen mogen peuteren.  ’s Avonds gingen we nog heel even langs de winkels voor wat allerlaatste baby-aankopen (hoe langer ze blijft zitten hoe meer kleertjes ik straks heb jongens…) en een boodschap bij de Lidl. Ze hadden weer de kant en klare kaasfondue die we al eerder met de kerst haalden en die echt super lekker is!

Zaterdag besloot ik dat we de stad toch wel konden verlaten, in tegenstelling tot wat ik vorige week schreef, omdat ik nog totaal niet het gevoel heb dat deze baby van plan is om zich te laten zien. En daarbij: gebroken vliezen op een kerstmarkt is ook wel weer een mooi verhaal toch? We reden dus samen met opa en oma naar tuincentrum ‘het oosten’ in Alsmeer. Een enorm tuincentrum met een super grote kerstafdeling. Ja wij zijn van die kneuterige mensen die dat een leuk uitstapje vinden. Later op de dag hebben we onze leeftijd nog even met 20 jaar verhoogd door zo’n super fout kersthuisje met licht, beweging en geluid (waar sommige mensen hun hele dressoir mee vol hebben staan) op te halen. Maar het is een bierbrouwerij jongens! Dat past echt te goed bij ons.

Zondag kwam mijn schoonmoeder even op de koffie en bezochten we iets dat door moest gaan voor een kerstmarkt, in het centrum hier. Het was uiteraard weer dezelfde deceptie als vorige jaar, als je eenmaal in Duitsland op de echte kerstmarkt bent geweest valt alles tegen denk ik. Het was zo triest dat ik er geen foto’s van heb, o nee dat is omdat ik mijn telefoon thuis had laten liggen. De enige foto van zondag die ik heb, is deze van mooie ijskristallen op ons dakraam. Fascinerend he?

Dat was onze week weer! Tot volgende week!

Liefs Nienke

 

Lees meer:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.