Zwangerschapsupdate week 37

Gehaald!! Deze baby is af en mag nu komen 🙂 Maar zoals jullie al kunnen raden is ze er nog niet en doen we nog even een zwangerschapsupdate om het wachten te verzachten. Op het moment dat ik dit schrijf ben ik bijna 38 weken zwanger (nog een paar uurtjes) en officieel langer zwanger dan ik ooit ben geweest. 

In week 37 stond weer een bezoekje aan de verloskundige op de planning. Het was al weer 2,5 week geleden dat ik er was, dus ik vond het wel weer eens tijd worden. Als je hoogzwanger bent is 2,5 week best wel lang kan ik je vertellen. Niet dat die bezoekjes nou zo spannend zijn maar het is toch elke keer weer een mijlpaal.
Stiekem hoopte ik natuurlijk dat de verloskundige zou zeggen ‘Nou meid zet dat bevalbad maar klaar want dit duurt niet lang meer’. Maar helaas. Het lijkt er voorlopig nog niet op dat deze kleine meid ergens heen gaat. Mijn bloeddruk was lekker laag, toen ze die opnam zei ze: ‘Als ik dit zo zie ga je voorlopig nog niet bevallen’. Nou fijn.

Nee hoor, geeft niks het is pas 37 weken. Ik moet me gewoon niet zo blindstaren op vroeger bevallen zoals de eerste keer.

Hoewel ik, zoals jullie de afgelopen zwangerschapsupdate hebben kunnen lezen, veel pijn ‘daarbeneden’ heb gehad,  de afgelopen weken is ze toch nog niet helemaal ingedaald. Dat was dus kennelijk geen indalingspijn. Hier had ik wel heel erg op gehoopt (hoe verder richting de uitgang hoe beter). Maar gezien de hoeveelheid maagzuur die ik nog heb was ik al bang dat het niet zo was. Schijnbaar heeft ze ook nog een hele sloot vruchtwater en heeft ze het waarschijnlijk nog prima naar haar zin.

Ook dacht de verloskundige dat deze baby al iets groter was dan Merle was bij de geboorte. Merle woog 3030 gram, dus ietsjes zwaarder mag wel. Een beetje extra vetjes is natuurlijk wel prettig in deze koude tijden (sprak zij dapper). Maar ik hoop dat het een beetje binnen de perken blijft jongens…

Weinig echo’s

Omdat mijn zwangerschap zo goed verloopt (waar ik natuurlijk alleen maar HEEEEEL gelukkig van word) krijg ik tot nu toe 0 extra echo’s of controles. Bij mijn vorige zwangerschap deden we mee aan een studie naar geboortegewicht en hoe dat ingeschat kan worden op basis van echo’s. Dit betekende dat ik twee extra echo’s kreeg met 32 en 36 weken (geloof ik). Super fijn natuurlijk omdat we gratis wat extra mochten babygluren. Deze baby heb ik al niet meer gezien sinds de 20 weken echo. En dat is ondertussen best lang geleden.

Ook is het tweede kind syndroom (schijnt een ding te zijn, dat je daar veel minder foto’s van maakt) nu al begonnen want we hebben niet de moeite genomen om extra pretecho’s te laten maken. Rond de termijn dat de pretecho mooi geweest was (vanaf 25, 26 weken dacht ik) stond mijn hoofd er echt totaal niet naar. Mijn bekkenklachten begonnen waar ik echt even mentaal moeite mee had. En we sliepen zo slecht vanwege de peuter. Waren even niet zulke leuke weken. Daarbij hadden we toen de 20 weken echo nog vers in het geheugen (met alleen maar ooohs en aaahs omdat alles er zo netjes uitzag).  Dus sorry kleine meid, geen extra echo’s van jou. Maar ik ben ondertussen wel zo benieuwd hoe je er uit gaat zien! Ik wil je ontmoeten en honderdduizend foto’s maken om te compenseren voor die weinige in utero foto’s die er van je zijn.

Cravings

De hele zwangerschap weinig last gehad van cravings, en misschien mede daardoor ook niet zo heel veel aangekomen. Maar sinds deze week heb ik echt overal zin in. Nouja overal zin in… Lekkere dingen-zin heb ik. Wat dat betreft komt het goed uit dat het bijna kerst is want de winkels stromen over van de lekkernijen momenteel. En oliebollenkramen, wat ben ik blij dat jullie er zijn! Ik zal niet ontkennen dat ik altijd al een snoepkont ben, maar meestal gaat mijn voorkeur uit naar hartige dingen. Nu ben ik weer helemaal van de chocolade, net als tijdens mijn vorige zwangerschap. De chocoladeletters waren zo op, terwijl ik die heel vaak met pasen maar eens weggooi omdat ik ze niet eet. Nou nu heb ik ook de helft van die van Boas op gegeten. Het is tenslotte ook zijn kind.

Verder merk ik dat ik tijdens mijn zwangerschap zin krijg in ‘ouderwetse’ dingen. Dingen die ik vroeger thuis vaak at maar zelf eigenlijk nooit in huis haal. Van die Zwitserse strooikaas bijvoorbeeld, simpele biscuitjes en van die instant chocolademelk. Brood of knäckebröd met pindakaas en hagelslag of vruchtenhagel. Überhaupt zoet beleg, dat eet ik eigenlijk nooit, behalve als ik zwanger ben. Scheelt dat ik veel van die dingen tegenwoordig ook in huis heb omdat Merle het eet… En dat het allemaal redelijk voordelige cravings zijn. Wel een beetje normaal blijven doen he? 😉 Sinds deze week ben ik ook helemaal gek op appelsap.

Maar ik moet zeggen dat ik ook zin heb om na de bevalling een mega doos sushi te bestellen, die houd ik dus nog even van mezelf tegoed. Net als die fles wijn en dat bord carpaccio. Nom nom.

En verder

De slechte nachten houden helaas aan. Ik lig nu al twee nachten wakker met flinke voorweeën, krampen die pijnlijk genoeg zijn om me wakker te maken. Deze krampen komen soms echt regelmatig maar verdwijnen elke keer helaas weer, echt gemeen is dat. Gelukkig heb ik af en toe de kans om overdag even bij te slapen, anders begin ik straks al uitgeput aan mijn kraamweek. De nesteldrang blijft flink aanwezig. Ik wordt vooral onrustig van het idee dat als ik ineens ga bevallen dat er dan allemaal vreemde mensen (verloskunde en kraamhulp) in mijn huis komen en dat het dan dus wel allemaal netjes moet zijn. Maar goed, ze zullen vast wel eens erger zien toch?

Dit was week 37! Eens zien wat de komende week ons gaat brengen. Wat denken jullie, blijft de kleine meid nog even zitten?

Liefs, Nienke

Lees meer:

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.