Weekoverzicht 16

Welkom bij weekoverzicht nummer 16! De week waarin ik 36 weken zwanger ben en lekker thuis aan het genieten ben van mijn verlof, verder vierden we sinterklaas en gingen we nog even op een mini-date. De week eindigde met een sneeuwfestijn! Lezen jullie weer mee?

Maandag kwam er eerst gezellig een vriendin op visite met haar dochtertje, Merle vond haar iets te gezellig en heeft haar bijna doodgeknuffeld. Maar ze hebben ook heel gezellig samen gespeeld voor zover dat mogelijk is met een meisje van 1 en een van 2. Van mijn vriendin kregen we de tummy-tub te leen omdat het me leuk lijkt om dat bij deze baby eens uit te proberen. Angus vond ‘m ook wel cool. Maandag besloten we ook dat het maar eens tijd werd om die enorme sta-in-de-weg genaamd de box maar weer van zolder te halen. Ben heel benieuwd hoeveel gebruik we ervan gaan maken. Waarschijnlijk wel wat meer dan bij Merle omdat ik de baby soms even ergens kwijt zal moeten als ik met Merle bezig ben.

Na de visite kookte ik een enorme pan boerenkool. Ik voel me altijd zo’n geslaagde huisvrouw als ik zelf mijn aardappels aan het schillen ben. Negen van de tien keer gaan hier namelijk de zakjes panklare aardappels mee naar huis.

Dinsdag was Merle weer een dagje bij oma. Boas had late diensten deze week en begon pas om 15:00, wij namen het er even van en gingen op mini-lunchdate. Bij de hudson-burger aten we super lekkere hamburgers, waar ik al een hele tijd een craving naar had. Geen zorgen de burger was well-done en in mijn glas zat appelsap. Natuurlijk konden we het ook niet laten om nog heel even voor Merle te shoppen als hulp-sinten. Sorry het is gewoon te leuk om cadeautjes voor je kind te kopen.

Natuurlijk ontbrak ook mijn nesteldrang niet dus haalde ik mijn oude vriend de kolf van stal om hem eens een grondige poetsbeurt te geven. Toen ik vorige jaar stopte met borstvoeding geven liet ik vlak voor het einde van mijn kolf-tijdperk mijn pomp vallen. Naast dat er een barst in zat wilde hij niet meer op de accu werken, alleen nog op de stekker. Toen verder niet heel veel aandacht aan besteed omdat ik toch bijna klaar was met kolven, maar voor een nieuwe periode met kolven toch wel heel irritant. Mijn redder in nood manlief haalde ‘m nog een keertje uit elkaar en wist ‘m te repareren! Hoera! Hij doet het weer als vanouds, dat scheelt weer een hoop zorgen en mogelijke kosten.

’s Avonds hadden we een hele gezellige pakjesavond met pannenkoeken en misschien iets te veel cadeau’s voor de kleine meid. Maar ik kan mededelen dat overal fanatiek mee gespeeld wordt tot nu toe! Dus dan is het al gauw goed he?

Een van de cadeau’s was baby Annabell, nou pop en Merle zijn meteen onafscheidelijk en de pop ging woensdag dus ook mee naar oma en moest in haar kinderstoel zitten. Ook vermaakte de kleine meid zich met mooie kettingen rijgen van knoopjes.

Ondertussen hield ik thuis een rustig dagje omdat de dinsdag met onze shop-trip en sinterklaas me toch een beetje zwaar was gevallen. Overdag gaat het dan eigenlijk prima maar als ik ’s avonds in bed lig komt de klap en heb ik echt veel last van mijn bekken ed. Ik had dus een hele slechte nacht achter de rug en vermaakte me het grootste gedeelte van de dag op de bank met wat haakwerkjes (en hulp van mijn grote vrind).

Donderdag was eindelijk de eerste kinderstoel klaar! We hebben twee tweedehandse Tripp Trapp stoelen staan die geverfd moesten worden. Ja die ene moet dus eigenlijk al geverfd vanaf voordat Merle geboren werd. Ik kan het zelf ook bijna niet geloven maar we zijn er eindelijk aan begonnen hoor! Uiteraard moeten ze roze worden, het virus neemt me langzaamaan helemaal over. Oudroze van flexa is de kleur waar we voor gingen, super mooi geworden al zeg ik het zelf.

Ook gingen we even op kraamvisite om mijn baby-fever nog wat verder aan te wakkeren. De collega waar we op visite waren had de kerstboom al staan, dus toen moest ik dat ook. Zo gaan die dingen. Met frisse tegenzin stuurde ik Boas de vliering op om de kerstboom achter 100 tuinkussens (leuk joh zo’n loungeset) vandaan te vissen. Het moest maar weer een roze boom worden want ja, had ik mijn roze-virus al genoemd?

Vrijdag moesten we hoognodig supplies halen voor onze katten (die gaan zo zeuren als ze geen eten hebben) en dus stond er een bezoek aan de dierenwinkel op het programma. Uiteraard hadden we papa meegenomen om het kattengrind en -voer te tillen. In de dierenwinkel moet natuurlijk altijd even naar de beestjes gekeken worden. Thuis hadden we nog wat stickers in te plakken in een spaarboek van een of andere supermarkt, ook weer met beestjes dus een groot succes!

Zaterdag gingen we even op bezoek bij mijn opa en oma in Castricum, waarschijnlijk voorlopig even ons laatste ‘verre’ uitstapje omdat ik de komende tijd liever wat in de buurt van huis blijf (iets met angst om langs de snelweg te bevallen). Merle deed onderweg eindelijk weer eens een redelijk dutje in de auto. De laatste tijd valt ze namelijk bijna altijd 5 minuten voor aankomst in slaap.

Even een rondje boodschappen doen met oma en natuurlijk op de draaimolen. Nu ze dat een keer gedaan heeft kunnen we daar niet meer langs lopen zonder dat ze helemaal wild wordt. Fun fact: deze draaimolen staat er al sinds de oertijd en ik heb hier zelf als kind ook nog op gezeten (zal wel hele degelijke kwaliteit zijn…)

’s Avonds hielden we nog even een gezellig tv-avondje met chips, grillworst en mijn favoriete 0.0 biertje (serieus alleen die van heineken is echt best wel lekker). Maar ik moet zeggen dat het spul me na al die maanden langzaamaan een beetje mijn neus uit begint te komen. We genieten nog even van de laatste avondjes dat we met z’n tweetjes op de bank zitten ’s avonds, strakjes zullen we weer een tijdje gezelschap hebben van baby 2.0. 🙂

Zondag was sneeuw voorspeld en dus vond ik het wel een geschikt moment om mijn kersttrui uit de kast te halen en eens te kijken of hij over mijn buik paste. Dat deed hij, en die dikke babybuik gaf nog wel een leuk effect ook. (hoera voor intagram filtertjes tegen de wallen).

Het wachten op de sneeuw duurde best lang, dus bouwden we ondertussen maar een mooi duplo-huis.

Maar de dag eindige met een dik pak sneeuw waar we natuurlijk gelijk even van moesten profiteren. Het was voor Merle de eerste keer dat ze echt door de sneeuw liep en ermee kon spelen. Sneeuwballen vond ze helemaal geweldig en na een tijdje vond ze het sleeën ook leuk. Na een wandeling door de wijk eindigden we bij opa en oma voor warme chocomelk en later nog patatjes. Daarna weer terug geschuifeld door de smeltende sneeuw en twee keer bijna onderuit gegaan (misschien niet heel handig met die zwangere buik).

Dat was onze week weer! Bedankt voor het lezen en tot volgende week!

ps. mocht er ineens een baby verschijnen dan zou het zomaar kunnen dat de weekoverzichten vertraging oplopen of even geschrapt worden.

Liefs,

Nienke

 

 

Lees meer:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.