Weekoverzicht 15 (Nesteldrang, shoppen en huiselijkheid)

Omdat het bloggen zo lekker gaat breng ik de weekoverzichten weer terug! Het is zo leuk om terug te kunnen kijken wat we allemaal gedaan hebben. En ik zou willen dat ik de weekoverzichten vaker had geschreven! Gewoon een overzichtje van de leukste foto’s en wat verhaaltjes van wat we hebben meegemaakt in de week! De weekoverzichten lopen voor nu gewoon van maandag t/m zondag en komen maandag online. 

We begonnen de maandag lekker relaxed op de bank met een ontbijtje en wat afleveringen van Maya de bij en het sinterklaasjournaal. Of wat er verder nog voor programma’s komen bij Zappelin, kan ik nooit onthouden hoor… Dochterlief kijkt iets geïnteresseerder dan ik. Uiteraard hebben we gezelschap van onze kater-vrinden.

Mijn zusje kwam langs met het eerste lakentje voor de co-sleeper en dus kon ik eindelijk officieel het bedje voor de baby opmaken! Pro-tip: voordat je denkt ‘ooh wat een lekker goedkoop bedje’, check even of de afmetingen een beetje gangbaar zijn. Want beddengoed vinden voor dit ding bleek nogal lastig. Vandaar dat mijn zusje de lakentjes maakt!

‘S middags stond er nog een bezoekje aan de verloskundige op de planning waar ik samen met Merle en mijn moeder heen ging met de bus. Precies op het tijdstip dat de bus natuurlijk propvol met scholieren zat.. Merle vermaakte zich echter prima met uit het raam kijken.

Dinsdag had ik weer een alleen dagje en vierde mijn nesteldrang hoogtij. Op een gegeven moment stond ik zelfs lakentjes te strijken. Duurde wel 10 minuten voordat ik de strijkplank had uitgeklapt want strijken doe ik normaal nooit en ik had dus geen flauw benul hoe dat ding werkte. Godzijdank is het huis niet afgefikt. Ook heb ik mijn kledingkast opgeruimd en nog twee of drie keer opnieuw de co-sleeper opgemaakt. Je moet toch iets met je tijd….

Daarna maakte ik een nieuw succes recept dat ik al meerdere keren voorbij had zien komen in de vlogs van Kelly Caresse. Namelijk de messy meatball buns van Jamie Oliver. Super lekker en een grote hit bij de peuter (dus dan weet je dat het vaker op het menu gaat verschijnen)

Op mijn tweede ‘alleen dag’, woensdag, trok ik ’s morgens Merle haar warme winterjas aan (want als papa moet krabben zal het wel koud zijn….) en kwam ik tot de conclusie dat dat ding wel erg kort was geworden. Dus had ik voor mezelf mooie een dag-activiteit, namelijk even naar de stad voor een nieuwe winterjas. Mijn smaak is duidelijk (vooral iets zonder bontje trouwens…) en haar nieuwe jas vertoond dan ook enige overeenkomst met haar oude winterjas (en haar herfstjas die ook stippen heeft). Ik kocht ‘m trouwens bij de H&M voor 30 euro, in maat 98 (HUGE…). Hij was eigenlijk 40 euro maar ik had nog een 25% kortingsbon van de H&M club voor mijn verjaardag. En die besteed je als echte moeder dan natuurlijk aan je kind…

nieuwe jas
Oude jas… hoezo ik houd van stippen..?

Woensdagochtend wachtte er voor de kleine meid ook een cadeautje in de schoen bij opa en oma. Wat een geluksvogel dat Sint en Piet haar daar ook weten te vinden.

Donderdag begonnen we met knuffels in bed, waarna we een wandeltochtje naar de lokale supermarkt op de planning hadden staan. Best een onderneming met een peuter. Oooh de spanning en sensatie van het leven van een hoogzwangere vrouw. Ik probeer voor elke dag dat ik alleen thuis ben met Merle iets te verzinnen wat we gaan doen, een baksel of een knutsel-project bijvoorbeeld. Donderdag besloot ik dat we maar eens cakejes moesten gaan bakken. Met mijn huidige energie niveau (lees: zin om af te wassen) heb ik het mezelf wel even makkelijk gemaakt met kant en klaar mix.

De rest van de dag was niet veel bijzonders, gewoon de standaard dingen, rondlopen in roze unicorn-onesies en dergelijke. Je begrijpt dat ik zoiets niet kan laten hangen in de winkel natuurlijk.

Vrijdag was de activiteit van de dag kleien. Eigenlijk wilde ik een stoomboot gaan knutselen, maar Merle besloot dat ze liever met de klei wilde. In de middag gingen we even met opa en oma naar de kringloopwinkel, altijd leuk! Ik scoorde een badstandaard voor ons babybadje want die hadden we om een of andere duistere reden weg gedaan bij de verhuizing (ik had tijdens de verhuizing nogal last van extreme ‘Marie Kondo’ opruimwoede).

Mijn schoonvader vond het met deze Siberische temperaturen een prima idee om naar de plaatselijke ijssalon te gaan. Waar ze gelukkig ook warme chocomelk serveerden (met een mini-ijsje er bij, hoe leuk!).

Zaterdag vertrokken we al vroeg naar de stad om nog wat laatste inkopen te doen voor pakjes-avond. Even de stad door op de zaterdag voor Sinterklaas was wel een beetje een uitputtingsslag kan ik je vertellen. Maar gelukkig scoorde we alles wat we nog wilde kopen.

Verder werkte ik stug door aan mijn gehaakte voetenzak. Die toch wel heel wat meer werk blijkt dan ik dacht. Maar ik heb nu eindelijk de stof en de knopen binnen die ik nodig heb om hem helemaal af te maken. Dus dat geeft me weer een impuls om nog even verder te haken!!

Op zondag had ik weer een nieuwe missie verzonnen, namelijk even naar de Decathlon, de favoriete sportwinkel van deze zeer onsportieve schrijfster. Voor een nieuw paar van mijn favoriete yoga-broeken. Ja die heb je ook nodig als je niet aan yoga doet. Zeker als je hoogzwanger bent want deze broeken zitten echt goddelijk! En dat alles voor de schappelijke prijs van 11,99. En geloof me ik ben op het punt aangekomen dat ik alles doe voor een extra stukje comfort. Aangezien ze in deze winkel ook heel veel ballen verkochten was Merle ook erg in haar nopjes, ze voelde feilloos papa’s zwakke plek voor basketballen aan. En scoorde er eentje om mee naar huis te nemen. Dat we haar vervolgens in de mediamarkt lieten rondlopen tussen de peperdure flatscreens met een basketbal in haar handen was misschien niet het meest geweldige idee van de dag. Want krijg die bal dan nog maar eens afgepakt. (peuter-meltdown incoming).

Ook kochten we een yoga-bal, want daar zie je die zwangeren altijd op zitten. Wellicht helpt het om dit kind helemaal goed te laten indalen en misschien ga ik er tijdens de bevalling ook gebruikt van maken. Uiteraard was dit ook weer zo’n item dat ik tijdens de vorige zwangerschap ook al had aangeschaft, maar kennelijk weer had weggegooid. Toen we de bal gingen uitproberen moest Merle natuurlijk ook even op een bal zitten.

Dit was wel zo’n beetje onze week! Ik hoop dat jullie het leuk vonden om te lezen. En dat jullie zitten te wachten op meer weekoverzichten!

Liefs,

Nienke

 

 

Lees meer:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.