Iets over kinderkleding

Zodra je moeder wordt of eigenlijk al vanaf dat je zwanger bent begint de obsessie (voor mij dan tenminste). Wat ga ik de kleine spruit aantrekken? Dat kinderkleding wereldje bleek toch een heel stuk groter dan de Hema, H&M en Zeeman.

Het eerste paar baby sokjes dat ik kocht (toen de zwangerschapstest net droog was) was een paar Jip en Janneke sokjes bij de HEMA, een rood paar en een wit paar. Deze mini-sokjes liggen nu klaar voor de tweede ronde. Net zoals zoveel kleertjes die ik destijds voor Merle kocht. Maar toch merk ik dat er heel wat is veranderd in mijn smaak.

Voor mezelf ben ik altijd al een H&M type geweest. Ik houd er gewoon echt niet van om veel geld aan mijn kleding uit te geven. Mijn smaak veranderd te vaak en ik ben niet zo’n held in wassen dus dingen worden nog wel eens iets te snel lelijk. Zo af en toe besluit ik dat ik wil investeren en schaf ik een duurder item aan. Maar daar krijg ik ook vaak genoeg spijt van. Ooit zal ik vast een mooie verantwoorde garderobe hebben… maar deze laat voorlopig (zeker met de zwangerschappen) nog even op zich wachten.

Designer kleding voor kids..?

Dankzij alle leuke Instagram-mommies ontdekte ik in de loop van Merles eerste levensjaar steeds meer kinderkleding merken. En omdat ik nogal gevoelig ben voor influencing had ik ineens ook de behoeft om m’n kind in de nieuwe Mini-Rodini te steken. Er zijn super leuke designer merken die kleding maken met zulke leuke prints. Little Indians, CarlijnQ, Mini Rodini, Bobo Choses etc. etc. Grappige dieren, ijsjes, hamburgers en zelfs die panterprint ziet er ineens een stuk hipper uit als een ontwerper er mee aan de slag is geweest. Menig maal vulde ik mijn digitale winkelwagentje met kledingstukken van bovengenoemde. Maar als de teller dan op 70 euro stond voor een t-shirt en een legging kon ik dat voor mezelf toch niet helemaal goed praten.

Dus nee de kledingkast van Merle is zeker niet gevuld met merk-kleding. Maar ik laat me zo af en toe wel verleiden tot een aankoop in de uitverkoop of via marktplaats.

Oud omaatje

Ik merk dat mijn smaak ook heel erg veranderd en ik steeds meer neig naar een ‘truttige’ stijl met gebreide vestjes en peterpan-kraagjes. Mijn favoriete betaalbare winkel is nu dan ook de Zara. Hier wil ik serieus de hele collectie wel van aanschaffen. Maar ik wil nou ook weer niet dat mijn kind er bijloopt als een oud omaatje of een mini-me (niet elke dag in ieder geval). Het blijft een meisje van twee en die mag best in een Bambi of Nijntje shirt lopen (of frozen als ze dat perse zelf zou willen…). En het hoeft ook niet altijd in de meest modieuze kleur. Ik probeer dus echt om hier een beetje een middenweg in te vinden. Dus wel af en toe de schattige kraagjes, maar dan bijvoorbeeld gecombineerd met een stoerdere tuinbroek. Wat ik trouwens ook ineens helemaal leuk vind zijn overgooiers, throw back to the nineties anyone?

Twee meisjes

Omdat er natuurlijk een tweede dame onderweg is probeer ik bij sommige dingen wel te investeren (en met meer zorg te wassen) zodat de items hopelijk een tweede ronde ook nog mooi zijn. Eindelijk een excuus om toch dat dure spul te kopen! Ik merk namelijk dat de zeeman en primark spullen vaak echt niet meer zo mooi zijn na 1 ronde. Maarja, wat wil je als je 2 euro voor een legging betaald. In het kader van de milieu vriendelijkheid (en waarschijnlijk uiteindelijk ook wel mijn eigen portemonnee) is het fijn als in ieder geval een gedeelte van de garderobe kan worden hergebruikt. Denk aan spijkerbroeken, vesten, jassen en schoenen. Zonder dat mijn tweede dochter er strakjes altijd bijloopt in verwassen slons kleding.

Smaak veranderd

Qua nieuwe babykleding neig ik vooral naar comfort en zachte pastelkleurtjes. Dus veel boxpakjes, gebreide vestjes en maillots. Omdat ze natuurlijk midden in de winter geboren wordt heb ik nog wat echte winterkleding maat 50/56 gekocht. Als ze wat minder hard blijkt te groeien dan haar zus deed moet ik hier misschien nog wat van bij kopen. Maar Merle was na drie porties borstvoeding twee keer zo zwaar, dus ik ga niet te veel kleine maatjes kopen. Ook al is het erg verleidelijk hoor….

Grappig om te zien hoe de mode binnen twee jaar alweer veranderd is want je ziet nu heel andere dingen in de winkel dan toen ik voor Merle ging shoppen. Gek hoe je smaak dan mee veranderd, want ik zie overal van die leuke gebreide vestjes en broekpakjes. En ik wil ze allemaal hebben (dus als iemand nog een kraamcadeautje voor me zoekt 😉 😉 ). Misschien let ik er wel meer op dan eerst, dat kan ook. Wat me opvalt is dat de goedkope winkels als Zeeman en Wibra echt hun styling verbeterd hebben! Een paar jaar (oke twee jaar) geleden ging ik er vooral heen voor de basic broekjes en shirtjes, nu hebben ze echt veel meer leuks! Ook op het gebied van accessoires en decoratie kun je hier tegenwoordig goed terecht! (dit is geen verkapte advertentie trouwens…).

Waar shoppen jullie graag voor jullie kinderen?

Liefs,

Nienke

 

Lees meer:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.