Wat kochten we voor baby nummer 2

Bij ons eerste kind hadden we natuurlijk ontzettend veel spullen te kopen, daarbij wisten we nog niet zo goed wat we allemaal nodig zouden hebben en/of handig zouden vinden. Onze zolder lag helemaal vol met dozen babyspullen, dus je zou denken dat we voorzien waren. Nee hoor,  nu ik voor de tweede keer zwanger ben had ik een aantal dingen gelijk al op mijn lijstje staan die ik bij Merle niet had. 

Van de spullen op onderstaand lijstje zijn er maar weinig die we echt echt echt nodig hadden hoor. Zo’n klein babytje heeft helemaal niet zoveel nodig. Maar (I blame social media) er zijn gewoon zoveel leuke en handige spullen voor baby’s waar ik eerst nog niets van af wist en die ik nu graag wil uitproberen.

co-sleeper

Eigenlijk wilde ik die al hebben toen ik zwanger was van Merle, maar in ons vorige huis hadden we een slaapkamer die zo smal was dat ons bed er precies in paste. Er was geen ruimte naast ons bed om een bedje neer te zetten en Merle sliep in een wiegje aan ons voeteneind. Toen we besloten te gaan verhuizen (deels omdat we graag een tweede wilde) was het dan ook een van mijn ‘eisen’ om een grotere slaapkamer te hebben. Om meer redenen dan alleen die co-sleeper hoor, dat via het voeteneind ons bed in klimmen begon ook een beetje vermoeiend te worden. En je bed opmaken is ook een stuk makkelijker als je er omheen kan lopen. Maargoed terug naar die co-sleeper. Ik moest en zou er eentje hebben en eigenlijk maakte het mij ook niet zo heel veel uit welke. Toen ik een goede aanbieding (nog geen 70 euri jongens!) voor een co-sleeper plus matras voorbij zag komen heb ik die gelijk in mijn digitale winkelwagentje gegooid. Beeeeeetje jammer dat dat bedje dus kennelijk een nogal afwijkende maat heeft en het vinden van beddengoed nogal een uitdaging bleek. Gelukkig was mijn zusje zo lief (en handig) om hoeslakens te maken voor het bedje.

babynestje

Ja die zie je dus ineens overal he? Hoe dan? Bestond dit twee jaar geleden al? Hoe heb ik dat toen gemist? Het lijkt in ieder geval alsof iedereen tegenwoordig zo’n schattig mandje voor zijn baby heeft. En ja ik weet dan ze niet 100% veilig zouden zijn om je baby de hele nacht in te laten slapen bla bla. Ik ga haar ook echt geen uren alleen laten terwijl ze in dat ding ligt. Maar ik herinner me van Merle dat die pas voor het eerst tekenen van omdraaien (en dus mogelijk tegen de rand komen te liggen) vertoonde toen ze zo’n babynestje al bijna ontgroeid zou zijn. Dus ik ben van mening dat ik genoeg inschattingsvermogen heb om te bepalen wanneer zo’n nestje wel of niet veilig is. Het lijkt me vooral super handig op de bank, in de box, bij ons op bed of als we ergens op visite gaan en we haar even ergens te slapen willen leggen. Je hebt de babynestjes in alle prijscategorieën, waaronder de peperdure sleepyhead van meer dan 140 euro! Die heb ik dus niet gekocht, sorry hoor maar dat ging me echt iets te ver. Ik heb me wel laten verleiden door een super leuke gestippelde van Done By Deer. Ik heb echt een zwak ontwikkeld voor alles met stippels, en deze vond ik voor een leuk prijsje (volgens mij was ik iets van 60 euro kwijt).

duowagen

Jeetje wat hebben we hier over getwijfeld. Hoe je het ook wil aanpakken, een duowagen is gewoon duur. Zelfs op marktplaats waren alle wagens met de opties die wij wilden nog behoorlijk aan de prijs. We waren heel blij met onze Bugaboo Cameleon, dus het eerste waar we aan dachten was om voor de Bugaboo Donkey te gaan. Deze wagen heeft twee zitjes naast elkaar en hoewel hij niet enorm breed is leek ons dit toch niet zo heel handig. Uiteindelijk kwamen we uit bij de Uppababy Vista. Een kinderwagen die hier in Nederland niet zo heel bekend is maar die in Amerika een van de meest populaire kinderwagens is. Deze wagen heeft zoveel opties qua samenstelling (twee zitjes, zitje en reiswieg, zitje en maxicois etc. etc.) en we waren voor alles nieuw nog een stuk minder kwijt dan voor een Bugaboo. Nadeel was dat het merk hier zo onbekend is dat hij bijna niet op marktplaats staat en we dus voor een nieuwe moesten gaan (he wat naar voor mij). Maar hoe je het ook wendt of keert het blijft een rib uit je lijf zo’n wagen, en we weten niet zeker hoeveel we (de duoversie) zullen gebruiken. Maar Merle is nog maar zo klein dat ze nog niet hele einden kan (en wil) lopen. Autorijden en ik zijn geen goeie combi dus ik doe super veel lopend, een goede kinderwagen is dus echt een must.

tweede commode

Mijn zwangerschapshormonen vonden een paar weken geleden dat het echt niet meer kon dat we nog geen commode in de babykamer hadden staan. Ik werd midden in de nacht wakker en lag uren te piekeren over hoe we dat (en alle andere dingen die we nog niet af hadden… ) moesten gaan doen. Uiteindelijk kwam de oplossing uiteraard van onze grote vrienden bij de IKEA. We kochten voor Merle een nieuwe kast waar een commode plank aan vast kon. Zo hadden we op haar kamer nog plek om haar te verschonen en als we straks geen commode meer voor Merle nodig hebben halen we die plank er af en hebben we een leuk kastje voor boeken of speelgoed.

draagdoek

Ja daar heb ik er al 100 van, maar wat is een beter excuus om er nog een (of twee of drie) aan te schaffen dan dat er een nieuw vers draagobject onderweg is! De laatste maanden van mijn zwangerschap heb ik Merle niet meer kunnen dragen dus ik kijk enorm uit naar het moment dat ik mijn geliefde doekjes weer kan gebruiken.

elektrische kruik

Wij slapen op zolder en het leek me dus ideaal als we niet elke keer twee trappen af moeten om een kruik te maken. Ook hebben we in onze slaapkamer geen verwarming dus ik denk dat we die kruik wel nodig hebben. Tot nu toe wordt het trouwens niet echt koud boven, maar voor zo’n kleintje wil/moet je toch wel een kruik hebben. De kruik kregen we cadeau van mijn moeder en ik denk dat we hier super veel plezier van gaan hebben!

 

Liefs,

Nienke

Lees meer:

2 reacties

  1. Wat leuk! Ook nu ik voor de derde keer zwanger ben kan ik wel wat tips gebruiken 🙂 een babynestje heb ik nu ook al aangeschaft! Ik ben dus heel benieuwd waar jij deze CO sleeper vandaan hebt! 🙂 want ook deze staat op mijn lijstje en ik vind die van jou niet alleen handig maar ook leuk.

    Succes met de laatste lootjes!

    1. Hoi!! De co-sleeper is van mamaloesbabysjop, was een paar maanden geleden een dagaanbieding. Ze hebben ‘m geloof ik nog wel maar dan iets duurder! Hoe ie bevalt weet ik natuurlijk nog niet 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.