Verdwaald op het internet.

In mijn post van een tijdje terug kon je lezen hoe we ’s avonds echt verdwaalde in het bos (mega eng was dat hoor!). Maar in de virtuele wereld verdwaal ik bijna dagelijks. Soms volg ik mijn digitale vrienden (die mij niet eens kennen) tot een uithoek van het web, om daar weer iets prachtigs te ontdekken. Soms begin ik zelf met rondneuzen online en voor ik het weet is het weer twee uur verder.

Wikipedia is een van mijn favoriete plekken. Open een artikel over een onderwerp en de reis kan beginnen. Doorklikken naar alle dingen die met het onderwerp te maken hebben. Ik kan echt verdwijnen in alle informatie die er te vinden is op het web.
Mijn zoektocht naar een origineel pannenkoeken recept eindigde op de Wikipedia over pannenkoeken. Op deze wikipedia stonden weer allemaal buitenlandse soorten pannenkoeken. Een simpele Google search leidde tot een hele middag lezen over buitenlandse lekkernijen. Iets opzoeken over een bepaalde bacterie voor een verslag voor school eindigde in een heel stuk schrijven over de geschiedenis van de microbiologie (nerd alert! hier ik jullie niet mee zal vervelen :P).

Naast Wikipedia (wat ik nog enigszins intelectueel kan verantwoorden) is er ook het verschrikkelijke medium YouTube… Seriously, how much of my time have you stolen!? Op YouTube staan letterlijk filmpjes over alles. Zonder YouTube kon ik me zelf waarschijnlijk niet eens behoorlijk aankleden. Ik leerde mijn haar doen en mijn make up doen (in zo verre dat ik er mee over straat durf). Ik leerde hoe je een ui het handigst snijd, hoe je een gingerbreadhouse bouwt en hoe je kip in de oven maakt. Van YouTube heb ik ook geleerd (kon ik het maar uit mijn geheugen wissen…) om mijn haar te verven. Het is behoorlijk gênant hoeveel uur ik haarverf filmpjes heb gekeken.

Shoplogs, reviews en hometours; allemaal dingen die veel te slecht voor mijn portemonnee zijn en dan hebben we het nog niet eens over de miljoenen online warenhuizen die het geld uit mijn zak proberen te kijken. Schreef ik in een artikel over guilty pleasures dat ik dol ben op alles kerst? Het gaat me toch echt te ver dat ik 1x op mijn werk naar kerstbomen heb gegoogeld en nu in juni nog naar de reclame voor kunstkerstbomen moet kijken (ze worden trouwens wel steeds goedkoper). Als ik met pijn in mijn hart heb besloten dat die schoenen toch echt te duur zijn moet ik ze nog weken lang aanzien als reclame in mijn browser.

Wanneer ik geen zin heb om te lezen of na te denken over geld uitgeven is daar altijd nog pinterest, tumblr en 9gag om me te voorzien van een heerlijke dosis beeldmateriaal. Inspiratie op doen voor fotografie, DIY’s of plekken die ik ooit nog wil gaan bezoeken (BAM weer twee uur van je leven verspild).

Het zal jullie ondertussen wel duidelijk zijn dat ik een ziekelijke hoeveel tijd doorbreng op the interwebz. De laatste weken probeer ik heel erg om de hoeveelheid onproductieve tijd online naar beneden te brengen.

Meer bloggen en dingen creëren online en minder als een zoutzak toekijken hoe andere creëren, want daar word ik echt veel gelukkiger van!

Lees meer:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.