Zwangerschapsupdate 1; Super vroege test.

Hoi allemaal!

Allereerst: Bedankt voor alle felicitaties, likes, hartjes en alle reacties op onze zwangerschapsaankondiging. Wat waren het er veel! Echt heel leuk 🙂 We zijn enorm gelukkig dat ons gezinnetje groeit en dat het ons gegund is om een tweede wondertje te mogen verwachten.

Hoe vaak ik de afgelopen maanden niet heb nagedacht over een blog schrijven, maar het lukte me gewoon even niet… Er is nogal wat gebeurd de afgelopen tijd. In mijn hoofd was even geen ruimte voor schrijven. Dus hier even in vogelvlucht wat er de afgelopen maanden allemaal gebeurd is:

 1. We kwamen tot de conclusie dat ons huis te klein was voor eventuele gezinsuitbreiding. Oké stiekem wisten we dit al wel maar we waren nog een beetje in ontkenning. Naast dit feit, waren er nog een paar andere dingen die ons stoorden aan het oude huis zoals de indeling (die ik eerst zo leuk vond) en de staat van onderhoud van sommige delen.
 2. We kwamen daarna tot de conclusie dat we graag op vrij korte termijn een tweede kindje zouden willen (die eerste was tenslotte een daverend succes). We kwamen ook tot de conclusie dat (groots) verbouwen voor ons financieel niet mogelijk was en verkopen/opnieuw kopen veel aantrekkelijker zou zijn.
 3. Toen was er maar 1 mogelijkheid: ons huis verkopen en een nieuw huis zoeken.
 4. Zo gezegd zo gedaan, we verkochten ons huis. Werden verliefd op een nieuw huis op de perfecte plek waar we in eerste instantie eigenlijk al hadden willen kopen. En we gingen verhuizen. Oke tussendoor gebeurde nog dit:
  •  Onze eerste kopers haakte af vanwege financieringsproblemen.
  • Wij kregen te horen dat we onze hypotheek niet rond konden krijgen zonder een aantal flinke aanpassingen.
  • We verkochten ons huis opnieuw voor meer geld.
  • Alles duurde veeeeeel te lang en ons stressniveau was aan de hoge kant. AHUM.
  • De mensen van wie wij ons nieuwe huis wilde kopen waren super lief en geduldig terwijl wij onze financiering aan het regelen waren, waardoor alles GODZIJDANK uiteindelijk gewoon door kon gaan.
  • We zaten even tijdelijk zonder huis, maar werden liefdevol opgevangen bij opa en oma 🙂
  • Toen gingen we (na heel wat slapeloze nachten) verhuizen.
 5. Toen we eenmaal verhuisd waren konden mijn rammelende eierstokken ECHT niet langer wachten en was Boas mijn gezeur om een tweede ook zat 😉 😉 dus besloten we er voor te gaan.

Bij Merle was ik in een keer zwanger, dus ik wist dat het mogelijk was dat het weer heel snel zou gaan. Maar je gaat er natuurlijk niet van uit dat je twee keer achter elkaar zo’n ontzettende mazzel hebt. Gelukkig had ik na het stoppen met borstvoeding een hele regelmatige cyclus gekregen en wist ik precies wanneer mijn eisprong was. We konden dus heel ‘gericht’ aan de slag 😉

Zeven dagen na mijn eisprong (veel te vroeg ik weet het…) begon mijn zwangerschapstesten-manie. Zal wel een beroepsdeformatie zijn maar ik was als een bezetene zwangerschapstesten aan het doen. De eerste na zeven dagen was natuurlijk hartstikke negatief. Met enige moeite wist ik me twee dagen in te houden (ondertussen bestelde ik zo’n 300 super gevoelige plas-stripjes online, thank you internet.) Negen dagen na mijn (vermoedelijke) eisprong deed ik opnieuw een test.

En ik zag een streepje. Een super mega vaag streepje maar echt een streepje. Voor de zekerheid deed ik de test nog een keer. Weer een streepje. Toen doopte ik er nog eentje in water om te kijken of het niet aan de test lag, daar zag ik geen streepje. Het was natuurlijk nog heel erg vroeg, maar het leek er op dat het weer in een keer raak was. Tjemig.

het streepje liet zich niet bijzonder goed fotograferen, maar ik kan het zien!

De dagen die volgden deed ik nog veel meer testen (ik moest toch al die stripjes op maken) en heel langzaam zag ik het streepje donkerder worden. Een goed teken want dat betekende dat er meer HCG aangemaakt werd en dat de zwangerschap steeds zekerder werd. Na ongeveer een week had ik (op koningsdag) een knalstreep en durfde ik het echt te geloven. Ik werd weer mama, ons gezin zou, als alles goed gaat, gaan uitbreiden.

Ondertussen heb ik twee goede echo’s gehad, waaruit bleek dat ik 31 december ben uitgerekend ben (wellicht hadden we dat best wat beter kunnen plannen… 😉 ). Ik ben nu alweer 14 weken zwanger en de eerste weken waren wel even pittig want ik voelde me veel beroerder dan tijdens mijn eerste zwangerschap. Het ergste lijkt nu gelukkig achter de rug, dus we genieten nu met volle teugen van deze tweede zwangerschap.

Stay tuned voor meer zwangerschapsupdates want ik ben van plan deze zwangerschap wat beter te documenteren van de vorige.

 

 

Lees meer:

2 reacties

 1. Superleuk dat je weer een blog hebt geschreven. wat een stress allemaal rondom het kopen/verkopen en verhuizen 🙁 en dan nog werken en een kind rond hebben lopen… Nog van harte gefeliciteerd met je zwangerschap… groetjes, Titia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.