De eerste verjaardag

Al maanden wisten we dat het er aan zat te komen. Al weken was ik aan het nadenken en plannetjes aan het maken voor de grote dag. De eerste slingers kocht ik al eeuwen geleden en nu is het alweer voorbij…

Merle’s eerste verjaardag. Jeetje jongens, ik vond het wel even een dingetje. Het idee dat ik nu officieel niet langer een baby heb vind ik helemaal niet leuk. Het vliegt allemaal voorbij en soms lijkt het zo snel te gaan dat ik nauwelijks de tijd heb om ervan te genieten. Aan de andere kant zijn de dagen soms lang en vermoeiend en zie ik mezelf te vaak op de klok kijken of het al bedtijd is. Waar ik me dan (in uitgeruste staat) weer schuldig over voel…

bday3

Maar even terug naar het feestvarkentje. Op zondag vierden we haar eerste echte feestje en mocht ze eindelijk dat cadeau (dat we al weken klaar hadden staan) uitpakken. We kochten uiteraard een enorm cadeau voor haar dat eenmaal in elkaar gezet nog groter bleek. En een enorm repertoire aan valse liedjes en discolampjes bezit. Maar zij is er blij mee en dan maakt het me verder geen reet uit eigenlijk.

Door alle vrienden en familie werd ze ook enorm verwend en kreeg ze ook nog een paar dingen die iets minder weg hebben van een kermisattractie šŸ˜‰ (voor als mama de zoef zoef dieren even wil laten ‘uitrusten’)

Zoals het een goede moeder betaamd had ik natuurlijk braaf een thema uitgekozen en het gehele huis dusdanig versierd. Omdat ze nog niet echt fan van iets is (behalve misschien Teletubbies, maar daar kon ik geen leuke spullen van vinden en ik vond het niet zo VT-wonen verantwoord šŸ˜‰ ) koos ik voor Nijntje. En roze. Uiteraard.

img_4225Ik bakte twee taarten in Nijntje stijl, waarvoor ik voor het eerst met fondant aan de slag ging. Laten we het er op houden dat ik zaterdagavond zeer gefrustreerd in de keuken met de deegroller stond te zwaaien. Maar na 2 extra bezoekjes aan de bakafdeling van de supermarkt was ik toch tevreden met mijn taartjes.

Na wat (stiekem) oefenen zaterdag met een plakje cake met slagroom wist Merle precies wat ze moest doen met die taart: opeten terwijl je zoveel mogelijk rotzooi maakt. Outfit nr. 1 sneuvelde binnen 10 minuten maar naast een paar fondanten Nijntjes vielen er verder geen gewonden. Ze vond het heerlijk.

Over het weekend verspreid hebben onze vrienden en familie ervoor gezorgd dat Merle een super leuk verjaardagsweekend heeft gehad. Iedereen werd bij binnenkomst misschien even boos aangekeken (dat is haar nieuwe ding…) maar ze vond het volgens mij hartstikke gezellig. Wij hebben in ieder geval genoten. Het is zo leuk om je kind te verwennen (echt voor mezelf hoef ik niks. als ik maar honderdduizend dingen voor Merle kan kopen).

Veel te snel gekomen en veel te snel weer voorbij gegaan. Maar wel weer een hoop leuke herinneringen bij gemaakt šŸ™‚

ā™„

bday1

 

Lees meer:

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.