Over de naam van mijn blog & 30 dagen blog Challenge.

Het is kennelijk komkommertijd. Ik weet eigenlijk nooit zo goed wat dat betekend, behalve dat iedereen dat op een bepaald moment in de zomer begint te roepen (zijn de komkommers dan rijp ofzo?).

In deze tijd vliegen de nutteloze nieuwsfeiten, praat programma’s met bekende nederlanders die vertellen over hoe zwaar ze het hebben en herhalingen van sitcoms uit de jaren 90 ons om de oren.

Dus zet vooral allemaal je tv uit en kom blogs lezen! Om voor een beetje extra leesvoer en inspiratie te zorgen zijn er dan gelukkig andere leuke bloggers die dit soort dingen verzinnen. Maris van Haremaristijd bedacht deze 30 dagen blog challenge. Het leukste is dat er (bijna) geen spelregels aan vast zitten. Dus na enige overpeinsing heb ik besloten om mee te doen.

Maris bedacht 30 onderwerpen om een blog over te schrijven:

30-Day-Blog-Challenge-NL-1-768x768

Om het wel een beetje een uitdaging te houden ga ik ze allemaal behandelen, MAAR niet allemaal achter elkaar. Er zitten er een paar bij die een klein beetje uit mijn comfort-zone zijn, maar zoals ik al zei: het moet wel een uitdaging blijven. Omdat elke dag een blog plaatsen een beetje te veel van het goede is (ik heb ook een beetje vakantie) zal ik er waarschijnlijk iets langer dat 30 dagen over doen. Ook heb ik een paar blogjes in de planning staan die op een specifiek moment online gaan dus die komen er nog tussen door.

Over de naam van mijn blog

Omdat ik hier al een keer (lang geleden toen het er hier nog anders uit zag) een stukje in een blog over heb geschreven plak ik dag 1 van de challenge gelijk vast aan het introductieartikel.

Mijn blog is vernoemd naar een van mijn lievelingsliedjes van een van mijn lievelingsbands. 🙂

Quiet Little Place van K’s Choice

Voor dat ik mijn blog tot leven wekte wist ik al een hele tijd dat ik ‘iets’ wilde doen zoals een blog. Toen heb ik een hele poos na gedacht over hoe ik mijn blog dan zou noemen en hoe mijn blog moest voelen. Tot ik letterlijk een soort ‘aha’ moment had toen ik dit nummer luisterde. Het nummer gaat over een rustiger, kleiner en minder gehaast leven en over hoe je, als je minder druk maakt om de rompslomp en drukte van alledag dingen zoveel duidelijker ziet. Het nummer gaat over je opnieuw verwonderen over dingen, die je anders misschien gemist had.

Dat is precies wat ik met mijn blog wil doen. Ik wil me verwonderen en kleine momenten vast leggen, terugblikken op mijn leven en iets creëren. Een bepaald stukje uit het liedje is ook heel erg van toepassing op het schrijven van blogs, of eigenlijk op schrijven in het algemeen.

And now everything I feel
Whether it’s fiction or it’s real
It’s so much clearer

Schrijven over dingen helpt mij om duidelijkheid te krijgen en verbanden te ontdekken in mijn gevoelens. Pfoe jongens, het wordt wel een zwaar stukje zo he? Ik probeer zo goed en zo kwaad als ik kan uit te leggen wat ik voel bij dit liedje maar dat is moeilijk want het liedje zegt het zelf zo veel beter. Dus ga het luisteren:

 

Lees meer:

10 reacties

  1. Leuk om te lezen! En sowieso leuk dat jij gewoon gaat bloggen de komende periode 😉 Ik denk dat dit ook één van mijn lievelingsliedjes (ook van één van mijn lievelingsbands, inderdaad) is. Ik zou ‘m zo zelf hebben kunnen kiezen voor m’n blognaam. Mooi! <3
    Anne onlangs geplaatst…De weg naar vijftien kilometer #5My Profile

    1. Ik heb geen idee tot wanneer die komkommer tijd loopt… Maar ik denk niet dat er een vaste eind-datum is 😉 En je hoeft natuurlijk ook niet alle onderwerpen te behandelen…

    1. Ja ik heb er zin in! Maar het zijn wel aardig wat onderwerpen natuurlijk! En als je al genoeg inspiratie hebt, hoeft t niet echt 😉 Al zou je natuurlijk altijd een paar dingetjes mee kunnen pikken…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.