Weekoverzicht 12

Toen ik begon met het schrijven van weekoverzichten had ik niet gedacht dat ik het zolang zou volhouden maar we zijn alweer aangekomen bij nummer 12!

Afgelopen week was mijn eerste week na de vakantie dat ik weer aan het werk ging. Na twee weken thuis met mijn meisje vond ik dat toch weer even pittig en had ik weer talloze thuisblijfmama-fantasieën, voor als we de loterij winnen ofzo… Of als jullie mij willen betalen om leuke stukjes te schrijven 😛

Mijn schuldgevoel was niet geholpen met het feit dat Merle voor de eerste keer koorts kreeg terwijl ze bij oma was. Hoewel er bij oma super goed voor haar gezorgd werd, had ik het er toch even moeilijk mee. Na een dag was mevrouw gelukkig weer helemaal opgeknapt en koortsvrij zodat ik met een gerust hart aan het werk kon.

Naast werken bracht ik nog een bezoekje aan mijn opa en oma en gingen we opzoek naar een nieuwe autostoel voor de kleine prinses (wellicht is het een roze exemplaar geworden…).

Kijken jullie mee naar de foto’s?

IMG_3092

Hoera mijn kind kan ook omrollen!! Nou, ze kon al een hele tijd omrollen hoor. Ze deed het alleen bijna nooit, ik geloof dat ze een hekel had aan op haar buik liggen. Zodra ze dan een keertje (per ongeluk) omdraaide wist ze niet hoe gauw ze weer terug moest draaien. Maar sinds een week of wat draait ze de hele tijd ook vrijwillig om en gaat ze op haar buik liggen spelen!

IMG_3116

He, mam, leg die telefoon eens weg (of nog beter geef ‘m aan mij) we zitten te eten!

IMG_3117

Maandagmiddag deed Merle een middagdutje van bijna drie uur!!! Dat is echt ongekend hoor. Ik wist niet wat ik met mezelf aan moest. De volgende dag was ze ook ziek, dus misschien was ze hier achteraf gezien ook al niet lekker.

IMG_3124

’s Avonds gingen we nog even een rondje pokemon vangen. Met baby in de tula, want dan kun je beter door de bosjes en speeltuintjes (lees pokestops) struinen. Geen zorgen hoor, Merle vond t allemaal prima, die lag lekker tegen me aan te maffen.

IMG_3127

Okee, misschien was het toch niet zo handig om haar een dutje te laten doen in de tula vlak voor het slapen gaan. Hier zit mevrouw namelijk wakker te wezen terwijl het allang bedtijd was (uurtje of 9). Het werd uiteindelijk een lange nacht waarin ik er voor het eerst sinds tijden ’s nachts uit moest. Achteraf stom dat ik toen niet haar temperatuur op heb genomen, volgende dag had ze dus koorts.

IMG_3132

En dan krijg je terwijl je op je werk zit dit soort foto’s van de kleine zieke kip. Hier lag ze gewoon te slapen, dus het viel wel mee. Volgens oma was ze ondanks de koorts best vrolijk en gezellig.

IMG_3143

Wie er naast mijn baby ook een beetje last van verhoging had was onze woonkamer. Handig joh zo’n op afstand te bekijken thermostaat. Krijg je echt zin van om naar huis te gaan.

IMG_3144

Woensdag ging het al weer stukken beter met mn meiske en maakten we even een selfie terwijl we bij opa en oma aan het eten waren.

IMG_3145

Nee dat is geen plas kots die ik in de koekenpan heb gegooid. Dit waren bananenpannenkoekjes. Ze waren goed gelukt en smaakten eigenlijk best lekker. Experiment geslaagd.

IMG_3151

Lekker een dutje doen op weg naar mijn opa en oma.

IMG_3155

We gingen op de weg terug nog even langs de Babypark in Zaanstad. Wat een mega grote winkel is dat zeg! Eindelijk kon ik Merle’s favoriete stoeltje zelf ook even uitproberen. Het zat nog best lekker eigenlijk 🙂 (gelukkig maar anders zou ik me schuldig voelen dat ik haar steeds in zo’n ding zet)

IMG_3161

Dit was wel even een ultiem geniet-momentje voor ons hoor! Even naar de koopavond met een slapend kind in de buggy. We zijn gelukkig een beetje over de fase heen dat ze stipt om 19:00 in bed moet omdat ze anders gaat krijsen. Vroeger gingen we zo vaak naar de koopavond, tegenwoordig bijna nooit meer.

IMG_3163

Jut en Jul komen ook nog eens buiten!

IMG_3177

We kochten ook nog ‘even’ een nieuwe autostoel. Na 100-duuzend reviews waren we er uit, deze moest het worden. De Cybex-Juno-Fix-2 (Ja Ja). Het is een stoeltje met vangkussen i.p.v. gordels en het stoeltje dat door de ANWB en de consumentenbond als 1 van de veiligsten is getest.

IMG_3178

Nova was natuurlijk veel blijer met de doos waar de stoel in kwam.

IMG_3182

Ik had vrijdagavond late-dienst en at deze cous-cous-salade op mijn werk. Het zou kunnen dat ik hierna thuis ook nog twee pizza-burgers heb gegeten. #nevernoteating

IMG_3183

Jeej! Weekend, ik pakte de tram zodat ik een trein eerder kon halen. Gauw naar mijn man en kind toe.

IMG_3202

Zaterdag hadden we een drukke dag. Met een stuk of vier afspraken en een hoop rond rijden en opschieten om alles te halen. Maar we begonnen de dag met een klein ochtend dutje op de bank.

IMG_3203

We gingen onder andere bowlen! Kiek ‘m gaan dan die man van mij! Ik heb uiteraard verloren omdat ik altijd last het van spontaan afbuigende ballen aan het einde van de baan. Geen idee wat dat is….

IMG_3206

Na het bowlen waren we uitgenodigd voor een BBQ bij vrienden wat heel lekker en gezellig was. Het mooiste van alles was nog dat Merle dus gewoon na het eten in slaap viel en wij nog een hele tijd in de tuin hebben zitten kletsen.

IMG_3214

Zondagmorgen is voor uitgebreid spelen!

IMG_3221

En ontbijtjes met zelfgebakken grillworst. Tipje: bij de AH en de Hema verkopen ze pakketten om zelf je grillworst thuis af te bakken, echt zo lekker!

IMG_3238

’s Middags deden we een proefrit met de nieuwe autostoel. Na 5 minuten (heen en terugweg) sliep ze. Lekker met haar hoofd op het kussen. Geen zorgen ze kan hier nog prima ademhalen hoor ;). Zodra ik de stoel wat langer in gebruik heb zal ik er hoogstwaarschijnlijk een stukje over schrijven.

IMG_3249

De rest van de zondag zaten we buiten. Merle ging voor het eerst in het badje en had de grootste pret met het nat spetteren van de katten. We dronken een wijntje en deden verder niet veel, zoals dat hoort op zondag.

Zoo, ben je er nog? Gefeliciteerd je hebt zojuist een artikel van 1000 woorden gelezen over een heleboel dingen die je waarschijnlijk niet zoveel interesseren 😉 . Tenzij je zoals ik een fascinatie hebt voor het saaie dagelijkse leven van andere mensen…
Ik wilde toch even zeggen dat ik het op prijs stel dat je dit leest. Als je de moeite doet om stukjes te schrijven is het best wel cool als mensen ze komen lezen. Echt! Dankjulliewel! <3

P.S.: Vind je het leuk om foto’s van mijn leven te zien, volg me dan ook op Instagram want daar post ik dagelijks plaatjes. Je bent dan als eerste op de hoogte van wat ik allemaal doe op een dag (en dat wil je natuurlijk heel graag……)

P.P.S.: Vergeet niet op het hartje te klikken als je dit leuk vond om te lezen!

Tot volgende week!

Lees meer:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.