weekoverzicht #11

Vorige week waren wij nog een lekker weekje vrij en thuis. We hebben heerlijk met z’n drieën genoten van de rust thuis en zelfs nog een klus in huis opgepakt!

Nadat we terug kwamen uit Duitsland hadden we nog een week thuis op de planning staan. De laatste keer vrij met zijn allen was in de kraamweek en we waren daar dus wel weer aan toe. We hebben nog een waslijst aan klussen die in het huis moeten gebeuren maar het is vaak lastig om hier tijd voor te vinden.

Naast uitrusten, klussen en lekker samen zijn stond de week ook in het teken van het alles overheersende spel PokemonGo, wat wij ook begonnen te spelen. Merle heeft heel wat extra wandelingetjes gehad vorige week.

Kijken jullie mee naar de foto’s?

IMG_2943

Maandag morgen stopten we op weg terug naar Nederland nog even bij een supermarkt voor wat laatste spulletjes. Ik kocht onder anderen dit mega pak wasmiddel voor 9,99! Vorig jaar kocht ik ook zo’n pak, maar toen vond ik de geur niet zo lekker. Het was echter het wasmiddel dat we hadden in de kraamweek en de eerste weken van Merle’s leven. Nu ben ik de geur van dit wasmiddel daarmee gaan associëren en vind ik het super lekker…

IMG_2946

Merle sliep (na de supermarkt stop) de hele weg naar huis, ruim 2,5 uur! Dat hadden we totaal niet verwacht maar het was een fijne bijkomstigheid. Soms kan het behoorlijk vermoeiend zijn om een baby (die achterwaarts in ’t stoeltje zit) te vermaken tijdens een autorit.

IMG_2961

Eenmaal thuis hadden de poezen ons natuurlijk heel erg gemist en moest er even lekker geknuffeld worden.

IMG_2970

Omdat we nog vakantie hadden (en dus tijd om te spelen) downloaden we pokemon via die omweg van een buitenlandse App Store. Eigenlijk wilden we wachten maar als je zo’n week vrij bent is het natuurlijk zonde als je dan nog niet kan spelen. Het spel is een feest van herkenning omdat manlief en ik allebei van de pokemon generatie zijn. We herkennen nog zoveel van die beesten!

IMG_2973

Het spel betekend veel lopen om te zoeken naar die Pokemon, dus Merle ging lekker mee in de draagzak. Het is echt hilarisch hoeveel mensen je tegenkomt die ook aan het spelen zijn.

IMG_2980

Woensdag gingen we op bezoek bij een vriendin die we al veel te lang niet meer gezien hadden. Ze woont in een dorpje in de Noordoostpolder (middle of nowhere idee). Het was in ieder geval super gezellig om daar weer even te zijn en zo leuk om Merle te zien ‘spelen’ met haar kindjes!

IMG_2994

Ergens in de Noordoostpolder ging Merle voor het eerst op de schommel, samen met mama natuurlijk. Ze hield zich in ieder geval al goed vast!

IMG_2997

Terwijl papa boven aan het klussen is om ons huis nog mooier te maken vermaken wij ons in de woonkamer. Vanwege het geklus ging slapen in haar kamer even niet, dus dan maar lekker op de bank. Al slaapt ze vaak genoeg op de bank hoor 😉 ik vind dat helemaal geen probleem.

IMG_3008

Omdat we achter de schotten boven bezig waren kon ik gelijk even tussen mijn knuffels snuffelen die daar lagen en vond ik deze pikachu. Helemaal hip weer natuurlijk.

IMG_3037

Omdat de eerste tand nu echt in aantocht is kon ik eindelijk deze bijtringen in de koelkast leggen. Die had ik als overvoorbereider  natuurlijk al maanden in huis.

IMG_3040

En we kozen voor een gouden vloer op de overloop! Mooi he?

IMG_3042

De droger en wasmachine hebben een eigen kamer gekregen achter deze deurtjes. De deurtjes zaten er al maar konden niet dicht. Door ze naar voren te halen oogt mijn gang gelijk een stuk rustiger. Ik ben van plan ze ook nog wit te gaan schilderen, maar daar moet ik nog even moed voor verzamelen.

IMG_3043

Terwijl manlief hard aan het werk was at ik de laatste Duitse lekkernijen op (iemand moet het doen). Dit zijn zoute sticks (je-weet-wel die goedkope zoutjes die niemand eet op een verjaardag) met nutella! Briljant! Het was echt lekker! Ik ga een pot nutella en een zak van die stokkies kopen denk ik.

IMG_3046

Grapje! We hebben geen gouden vloer genomen hoor maar deze hele beschaafde IKEA-laminaat vloer. Ik vergat natuurlijk weer een before foto te maken, maar geloof me: ZOVEEL BETER!!!

IMG_3055

Zaterdag was het tijd om weer eens naar een foodtruck-festival te gaan. Ik bedoel we hadden ondertussen afkick verschijnselen en enorme behoefte om veel te geld uit te geven aan hipster eten. Nee hoor, we waren op Trek in het Amstelpark en het was heel gezellig en lekker!

IMG_3058

Omdat we met vrienden waren maakte ik niet zoveel foto’s. Ik was te druk bezig met relaxen (en het stiekem ook vergeten). Merle viel zomaar in slaap in de wagen en gedroeg zich verder ook voorbeeldig.

IMG_3060

JOE!

IMG_3069

Zondagochtend moesten we naar de supermarkt voor ingrediënten voor mijn superbrownies (misschien binnenkort het recept hier online?).

IMG_3071

Omdat ik ook op jacht ging naar Pokemon trok ik mijn bijpassende shirt aan.

IMG_3073

Helaas strandde ik voordat ik bij de leuke Pokemon kwam omdat ze de hele wijk opengebroken hebben (niet handig met kinderwagen)

IMG_3076

Zie hier het hoofdingrediënt van mijn brownies: Boter.

IMG_3081

We vierden zondagmiddag de verjaardag van mijn schoonvader en eindigden het weekend met een vuurtje. Ook dit was weer zo gezellig dat ik vergat foto’s te maken. Sorry maar dit waren wel genoeg foto’s voor een week toch? Toch?

Dit was mijn week! Zijn jullie ook al slachtoffer geworden van het Pokemon virus? Ik weet nog niet hoe lang ik het spel vol ga houden hoor, ik kan tegenwoordig niet meer zo goed spelletjes spelen. Daar komt bij dat lopen en op mijn telefoon kijken voor mij als ongecoördineerd persoon niet zo veilig is. Anders ben ik straks vast en zeker de eerste persoon die onder een auto komt op jacht naar Pikachu.

Lees meer:

1 reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.