Nadelen aan het hebben van katten deel II

Sinds mijn vorige stukje waarin een een boekje open deed over de vreemde/irritante gewoontes van mijn katten zijn er alweer een paar andere dingen gebeurd die ik jullie niet wil onthouden. 

Mijn vorige artikel over het gênante gedrag van mijn viervoeters kreeg veel positieve reacties van mensen die soortgelijke problemen ervaarden. Omdat mijn katten een eeuwige bron van inspiratie (en soms irritatie) zijn heb ik hier nog een paar puntjes van kritiek op hun gedrag. Alles wordt genoteerd in mijn kleine zwarte boekje en als we weer eens bij de speel-eh dierenwinkel zijn zullen we nog wel eens zien wie het laatst lacht. Angus staat bijvoorbeeld al zover in de min dat hij voorlopig niks aan verwennerij kan verwachten 😉

  • Door de deur lopen is niet meer veilig. Angus heeft weer iets nieuws, hij staat tegenwoordig te balanceren boven op de deur. Geen idee waar hij dit belachelijke idee nou weer vandaan heeft. Misschien heeft hij te veel YouTube filmpjes met ons mee zitten kijken (Failarmy anyone?). Laatst stortte hij bijna boven op me toen ik plotseling door de deur kwam lopen
  • Mijn nieuwe laminaat heeft het nog geen twee dagen schoon kunnen houden. Of iemand (ik noem geen namen: Murphy) vond het alweer nodig om er wat fecaal materiaal op achter te laten (een drol ja)
  • Vorige week zat ik heel onschuldig blogjes te lezen en koffie te drinken toen ineens een van mijn harige vrinden de kolder in de kop kreeg. Nova kan zich af en toe gedragen alsof ze bezeten is (dikkenstaartenuurtje) en gaat dan als een idioot door de kamer rennen. Angus vatte Nova’s stuiptrekkingen op als een uitnodiging tot tikkertje spelen en ging er achteraan. Onderweg landde meneer met zijn achterpoot in een (vol) koffiekopje dat vervolgens getorpedeerd werd door mijn woonkamer. De schade: een natte bank, een natte vloer en vloerkleed met koffiearoma. Dit soort ongein is heel slecht voor mijn fragiele emotionele staat.
  • Gelukkig gedragen ze zich niet alleen maar zo vreemd als ik thuis ben, ook oma kreeg het te verduren terwijl ze tijdens de vakantie voor ze moest zorgen. Wat er precies gebeurde weet ik niet maar het kwam er op neer dat iemand boven gekotst had, iemand er middenin sprong en daarna de hele bovenverdieping ‘gedecoreerd’ heeft. Zucht.

angus

Maar zoals ik al in mijn vorige stukje schreef, kan ik echt niet zonder ze hoor. Heus!

 

Zal ik binnenkort een blogje schrijven over de voordelen aan het hebben van katten? Dan begin ik vast met nadenken….

 

 

Lees meer:

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.