Terug van vakantie! (weekoverzicht 10)

Ik ben er weer!! Vorige week zat ik lekker met mijn gezinnetje (dat klinkt echt volwassen he?) in Duitsland. Om de inbrekers op afstand te houden had ik dat niet te duidelijk gedeeld hier, maar we waren dus lekker even weg. Nu zijn we weer thuis, dus jullie hoeven niet meer te komen hoor inbrekers 😉 Omdat ik jullie (mijn lezers, niet de inbrekers) super lief vind, maar nou ook weer niet zo lief heb ik even een weekje niet geblogd. En dat vooruit schrijven lukt me nog niet zo goed, dus nu lekker twee weekoverzichten achter elkaar. Maar dit is wel een leuke want dit zijn alvast wat vakantie foto’s! Dit zijn de kiekjes vanaf mijn iPhone. Ik heb ook lekker met mn nieuwe camera gespeeld (en misschien zelfs gefilmd…) dus daarvan verschijnen nog wel meer blogjes, vlogjes of andersoortige dingen.

En dan nu door naar de foto’s:

merleauto

Je mocht tegenwoordig toch al eerder je rijbewijs halen? Nou het leek ons wel handig zo’n baby om ons naar Duitsland te rijden. Geintjuuh, we stonden even geparkeerd voor een rek en strek (en Burger King) pauze. Maar kijk dat bekkie nou!!

IMG_2852

Le Uitzicht vanuit ons appartement.

IMG_2864

We kochten dit leuke pyjamaatje van rupsje nooitgenoeg bij een Duitse supermarkt. Leuk he? Merle is echt een beetje een rupsje nooitgenoeg (zal nooit nee zeggen tegen iets te eten). De rest van de vakantie noemde we haar onze kleine raupe (duits voor kleine rups dus)

IMG_2866

Flammkuchen! En tijd voor een anekdote: Toen ik net een paar maanden samen was met Boas nam zijn vader ons mee op een spontaan weekendje naar Duitsland. Ik was nog bijna nooit in Duitsland geweest en keek mijn ogen uit, maar dat ter zijde. Bij een restaurantje bestelde Boas een ‘Flammkuchen’ en dat was zoo lekker! Dit was dus in (ehhhh even rekenen) 2008, nog lang voordat er op foodtruck-festivals elk weekend wel flammkuchen te eten waren. Sinds die dag maak ik regelmatig zelf flammkuchen omdat het super makkelijk is. Tegenwoordig (in Duitsland waarschijnlijk al veel langer) kun je ze ook uit de diepvries halen. LEKKER!!!

IMG_2871

Even een familieportretje na een lange wandeling. We hebben zo’n geluk gehad met het weer trouwens. Echt bijna geen regen, en zelfs best wel veel zon gezien. Voor deze foto moest Merle even omgekocht worden met een koekje. Dat is kennelijk nu al begonnen (of ik ben een slechte moeder…)

IMG_2882

Onder ons appartement zat een bierbrouwerij (+restaurant). Ideaal voor ons bierliefhebbers natuurlijk. Het is maar goed dat het maar voor een week was, echt bij een brouwerij wonen zou niet best voor ons zijn…

IMG_2883

Nog meer Duits eten dat ik graag maak: Kartoffelpuffer, aardappelkoekjes. Super lekker! Bij de supermarkt vond ik een zak kant en klaar ‘deeg’ om ze mee te maken.

IMG_2886

In Monschau moesten we natuurlijk even op de foto met de vakwerkhuisjes. En de rivier, en de bruggetjes. Zo mooi daar <3

IMG_2896

Rodelen!! Als Boas een hele grote achtertuin (op een berg) zou hebben dat zou er een rodelbaan in liggen. En ja dat heeft hij echt gezegd. Rodelen is ook wel heel erg leuk! Als er geen langzame toeristen (he he) of kinderen (heb ik iets meer sympathie voor tegenwoordig) voor je zitten tenminste.

IMG_2900

Selfie tijd! Everyday i’m selfie-ing. Eigenlijk voornamelijk omdat Merle zich goed kan vermaken met de selfiecamera. Een kind van deze tijd denk ik.

IMG_2908

Om het ook nog een beetje verantwoord te houden kochten we een mooie degelijke houten speelgoedtrein voor Merle (met organische waterverf geschilderd door goedbetaalde Chinese kindjes is wat ik begreep van de verkoopster). In een uberschattig (een correcte Duitse term) speelgoedwinkeltje. Bij de kassa kreeg ze een gratis knuffeltje. Dat is nu haar lievelings. Want zo gaan die dingen.

IMG_2917

Had ik al iets gezegd over selfies? En deze geweldige Duitse speen die ze dus gewoon elke keer pakt!! Heel veel ouders zouden hun kind misschien niet zo graag aan een speen hebben, maar geloof me als het alternatief is: je eigen tepel an plein public. Ben je heel gauw blij met die speen.
IMG_2919

Enough said

IMG_2929

Dat is dus dat vage gratis knuffeltje.

IMG_2931

Schnitzel!! Nom nom nom.

IMG_2932

We gaven Merle voor het eerst spinazie. Ik HAAAT spinazie. Ik lust heel veel dingen en ben geen moeilijke eter, maar spinazie krijg ik niet weg. Merle dus wel kennelijk.

IMG_2934

Nog meer eten! Ik krijg alweer honger. Dit was trouwens een dag later dan de vorige foto’s hoor, niet het toetje.

IMG_2935

Het was gewoon weer om in het buitenzwembad te gaan!! Even leek het alsof we veel verder dan 3 uur rijden bij ons huis vandaan waren.

IMG_2939

Zelfs Merle was blij bij het zwembad. Het binnenzwembad was geen succes (zacht uitgedrukt) (ik ben nog doof). Maar buiten had ze iets minder door dat we bij het zwembad waren en konden we zowaar even geniet. Met Merle zwemmen was geen optie, voornamelijk omdat het water te koud was.

Zoo dat was mijn weekoverzicht/vakantieoverzicht. We hebben een hele fijne week gehad. Ik heb genoten van een semi-offline weekje (helemaal offline lukt me niet hoor, ik ben te verslaafd). Maar er zijn momenten dat mijn gezin even het aller belangrijkst is.

Lees meer:

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.