Weekoverzicht #9

Het is alweer tijd voor een nieuw weekoverzicht. De weken vliegen voorbij en het is ondertussen alweer de negende keer dat ik voor jullie een weekoverzicht in elkaar zet. Wordt het al saai? Zijn jullie er al achter dat ik echt een enorm slaapverwekkend leven leid? Mooi. Lees dan gauw verder…Maar daar gaat het eigenlijk helemaal niet om, om hoe saai een week is. Het schrijven van deze stukjes doet me stilstaan bij het voorbij gaan van de tijd. Ze helpen me reflecteren (Daltonschool leerling hier hoor…) en even terugblikken op de leuke en minder leuke momenten van de week. Door bewuster om te gaan met wat ik doe op een dag, of in een week kan ik voor zelfverbetering zorgen. Hopelijk.

Een andere reden dat het schrijven van deze stukjes zo fijn is: ze geven me iets om terug te kijken. Over 20 jaar heb ik stukjes over de weken dat Merle nog een baby was. En foto’s van dingen die ik me anders echt niet zou kunnen herinneren. Sinds ik moeder ben vind ik het voorbijgaan van de tijd maar een eng iets. Ik vind het idee dat ze steeds maar groter wordt en straks niet meer mijn baby is zo naar… Ik krijg er bijna buikpijn van.

Hela Hola, hoor ik jullie denken. Ik kom hier voor gênante foto’s en luchtige verhalen over mijn vage kennis/collega/familielid. Niet voor filosofisch gezwets. Als jullie dat zouden willen lazen jullie mijn andere blogs wel (tip: ik heb al heel wat bij elkaar gefilosofeerd hier, kijk eens rond)

Oké oké hier komen dan die foto’s:

IMG_2690

Ik ben deze week begonnen met de borstvoeding langzaam afbouwen. En dat vind ik best moeilijk, maar ik ben er wel aan toe nu. Na mijn vakantie is ook mijn kolfrecht bijna afgelopen dus het is tijd. Ik hoop dat ik af kan bouwen tot alleen ’s morgens en ’s avonds voeden zonder dat de voeding helemaal terugloopt. Hier was ik dus nog eventjes aan het genieten van ons momentje samen.
IMG_2691

Ik heb het een beetje opgegeven om Merle altijd te proberen in bed te leggen als ze moe is (overdag). Dus als ze op de bank wil slapen, prima. Zolang ze overdag maar slaapt ben ik al blij.

IMG_2696

Dit is het #GVBeestje in de tram in Amsterdam. Terwijl de tram rijdt moet je ‘m zoveel mogelijk mensen laten opeten. Lachen joh.

IMG_2698

Ik ga zo blij zijn als ik deze kolftas niet meer elke dag mee hoef te slepen.

IMG_2699

Dinsdagavond bestelde we pizza omdat ik geen zin had om te koken en Boas plotseling thuis bleef ipv te gaan repeteren met zijn band. Dus kozen we voor een gezellig pizza en film avondje!

IMG_2704

Toen ik woensdag thuis kwam werd ik al enthousiast opgewacht door Angus.

IMG_2705

De andere twee zaten voor de deur op me te wachten.

IMG_2707

Merle heeft nu al een foto gezicht jongens!… Kijk haar poseren terwijl ik een foto van haar maak terwijl ze een banaantje eet. Dit is ook hoe enthousiast ze trouwens wordt als ik mijn telefoon tevoorschijn haal. Nu al een telefoonverslaafde baby 😉

IMG_2730

Ik kom me niet langer inhouden en toen ik erachter kwam dat ik niet 1 maar 2 ongebruikte pakjes rode haarverf had liggen besloot ik het er gewoon in te smeren. Altijd spannend, maar ik vind experimenten altijd leuk (ben niet voor niets analist geworden natuurlijk)

IMG_2731

Rood Roder Roodst.

IMG_2732

Gelukkig weet ik na jarenlange ervaring dat deze vlekken gewoon weer weg te vegen zijn uit je gootsteen.

IMG_2734

Tadaaaaa, ik vind het echt heel vet geworden. Binnenkort zal ik even een blogje met goede foto’s en een uitleg van wat ik gedaan heb online gooien.

IMG_2740

Het was geen vrijdag de 13e maar ik had geen goede dag. Ik had een andere trein waarbij ik moest overstappen. Maar dat was ik vergeten (omdat er veel te veel leuke dingen te lezen zijn op het internet…). Dus eindigde ik op Duivendrecht. Niet echt een groot probleem hoor. Vanaf daar kan ik ook met de metro verder naar mijn werk.

IMG_2742

Oke, dit was wel een groot probleem. Mijn kolftas is gevallen (ik denk dat ‘ie aanvoelt dat ik een hekel aan ‘m heb). Toen ik wilde gaan kolven kwam ik erachter dat er een dikke barst in mijn kolf zat. Hij deed het niet. Toen wist ik echt even niet wat ik moest doen, zonder kolven kan ik geen hele dag op mijn werk blijven op dit moment (dat gaat heel veel pijn doen). Gelukkig bedacht ik me net op tijd dat ik het nog even met stekker moest proberen. En toen werkte het.

IMG_2744

Vrijdag avond had ik weer geen zin om te koken (soms heb je van die weken). Dus toen haalde we McDonalds.

IMG_2749

Gilmore Girls staat op Netflix! Hoeraaaa echt zo blij mee.

IMG_2774

Zaterdag gingen we vroeg opstap om even te kijken naar een nieuw autostoeltje voor deze meid. De MaxiCosi begint erg krap te worden en qua gewicht kan ze al naar het volgende stoeltje. We willen graag een Cybex stoeltje met vangkussen, maar dat wilden we wel graag eerst eens uitproberen. Het blijkt dat ze nog ietsiepietsie te klein is voor het stoeltje dat we willen (Cybex Juno), maar in de komende maand gaan we ‘m waarschijnlijk wel vast aanschaffen.

IMG_2791

Toen we terug waren was het tijd om een heleboel was te vouwen en in te pakken voor onze aankomende vakantie.

IMG_2794

ENNNNN we hadden weer eens een baby die helemaal geen dutje nodig had… AHUM.

IMG_2800

Op een Facebook foto van een zwangerschapsyoga-vriendin zag ik dat haar dochter uit deze tuitbeker van Nuby dronk. Dus toen ik ‘m bij de Babypark zag hangen heb ik er ook maar eentje meegenomen. En het is een succes. Merle kan er zelf redelijk goed uit drinken. Terwijl dat uit de Phillips Avent beker nog helemaal niet lukte. Het verschil zit ‘m in de tuit, deze is van lekker zacht rubber en dat vind ze veel fijner.

IMG_2811

Zaterdagavond dronken we een glaasje whisky. Ja ik drink whisky. Nee ik ben geen bejaarde man met bierbuik. Ik vind t gewoon lekker. Okeeee, ik vind alles met alcohol er in zo’n beetje lekker.

IMG_2823

Zondag morgen begon perfect. Merle werd om 6 uur wakker (dat was een beetje vroeg…) maar nadat ik haar in bed gevoed had viel ze weer in slaap en sliep ze (en ik ook) nog even verder tot half 8! HALF 8 Dames en Heren!…. Wat een luxe.

IMG_2829

Er viel ’s morgens een enorme hoosbui toen Boas net aan het hardlopen was en ik had heel erg medelijden met hem. Gelukkig kon hij even onder een brug schuilen.

IMG_2831

We sloten zondag af met pannenkoeken, gebakken door Boas! Opa en oma kwamen mee eten en Merle at ook voor het eerst pannenkoeken. Ze vond het heerlijk.

 

Lees meer:

1 reactie

  1. O, je kolf kapot! Wat slim van je om het met stekker te proberen. En wat een geluk dat ie het toen gewoon deed, poeh. Ik moest wel lachen om ‘hij weet dat ik een hekel aan hem heb’, haha. Wat fijn dat de Nuby beker bevalt, wij gebruikten hem ook altijd. Super ding. En dat beestje op het raam van de bus, wat grappig, heb ik nog niet eerder gezien!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.