Ik wil geen roze!

Toen ik net zwanger was dacht ik dat we een jongetje zouden krijgen. Ik wilde ook heel graag een jongetje en vond het idee dat ik mijn man dan ‘een zoon’ gaf heel leuk. Een beetje ouderwets maar zo dacht ik er nou eenmaal over. Toen we erachter kwamen dat we een meisje kregen was het eerste dat ik zei: ‘Geen roze!!’

Toen ik 15,5 week zwanger was konden we eindelijk (ja ik was erg ongeduldig) gaan kijken wat het geslacht was van onze baby. Na een minuut of 2 zei de echoscopiste: ‘ik heb het al gezien hoor’. Ik dacht het ook te zien (dankjewel YouTube die me even geleerd had hoe je het geslacht kunt zien op een echo) en inderdaad het was duidelijk: Een meisje!!

Eh wat? Oke… Ja dat kon ook natuurlijk. Ik weet niet waarom maar ik was een iniminie beetje teleurgesteld dat het geen jongen was. Waarschijnlijk gewoon omdat ik echt dacht dat ik een jongen zou krijgen. Prinsessenjurken, barbies, poppen en roze… Ik zag het allemaal nog niet helemaal voor me. Terwijl we achteraf door de Ikea liepen (niet de plek waar mijn echo gemaakt was hoor…) dacht ik voornamelijk: ik ga niet alles roze kopen.

Boy was I wrong…

Even een sprong vooruit in de tijd, ik kan je zeggen: ik ben totaal omgeslagen. Ik ben helemaal gek op mijn meisje en zooo blij dat ik een dochter heb. Roze kan niet langer ontbreken in ons huishouden. Pink, its my favorite color!

Ik heb van meerdere meisjes-mama’s hetzelfde verhaal gehoord. Eerst wilde ze helemaal geen roze en daarna wilde ze alles roze. Zou het dan toch door de hormonen komen? Ik zal jullie even een kleine lijst geven van alles wat ik (onder invloed van babyhormonen) in het roze heb gekocht:

  • Merle’s kledingkast heeft roze lades. Het is wel een Ikea model en je kan de lades vervangen door een ander kleurtje (mochten we ooit nog eens een blauwe kast willen).
  • Roze beddengoed. Lakentjes, dekentjes alles is roze!
  • Het grootste roze gevaarte is toch wel de muur in haar slaapkamer. Die heb ik met mijn zwangere buik persoonlijk staan schilderen. Dat moest gewoon ineens.
  • Een roze bekleding-set voor de de Stokke Trip Trap. Eerst voor de New-Born seat, nu ook weer voor de Babyset.
  • Een roze Bumbo seat. Dit is een speciaal ‘vloerstoeltje’ waar ze al vrij gauw zelfstandig in kunnen zitten. Deze wilde ik eigenlijk niet in het roze maar toen we de roze variant goedkoper en sneller in huis konden hebben hebben we toch maar daar voor gekozen.
  • En mijn laatste aanwinst: Een roze kap voor mijn bugaboo kinderwagen. Ik had al een hele leuke kap maar daar was ik ondertussen een beetje op uitgekeken. Gelukkig kun je heel makkelijk een ander kleurtje op deze wagen doen! Echt iets voor mijn wisselvallige smaak.

Dan hebben we het nog niet eens gehad over die honderden roze sokjes, shirtjes, slabbetjes, broekjes en vestjes. Roze is een aparte categorie geworden bij het wassen. Ik doe wel altijd mijn best om Merle niet helemaal als een roze zuurstok door het leven te laten gaan. In de praktijk combineer ik meestal iets rozes met een stoere zwarte legging ofzo. Ik denk dat zwart en roze toch wel mijn favoriete kleuren (en mijn favoriete combi) zijn.

Roze, het is zo’n kleur waar je van houdt of een hekel aan hebt. Ik moet bekennen: ik hou er van.

Lees meer:

1 reactie

  1. Ik vind roze een toffe kleur als het inderdaad maar wel afgewisseld word en gemixt word met een andere kleur. Ik vind zelf fel groen en roze samen zo leuk 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.