Nog heel even over vaderdag

Gister was het vaderdag, voor Boas de eerste keer echt als vader. Vorig jaar hadden we het ook al een klein beetje gevierd toen Merle nog een mini-baby in mijn buik was. Omdat ik (helaas) de hele dag moest werken had Boas een echte vaderdag: een dagje met zijn dochter!

Maar natuurlijk begon de dag met een lekker ontbijtje en een cadeautje. In alle vroegte waren Merle en ik al beneden croissants aan het rollen en bacon aan het bakken. Nou zijn we toch altijd al vroeg wakker dus dat gaf niets, we moesten nu alleen alvast aan het werk 😉

Omdat ik op tijd de deur uit moest (Oke.. Boas ook want hij heeft me gebracht) was er geen tijd voor papa om uit te slapen maar dat had hij de dag ervoor al uitgebreid gedaan. Dus dat vond ik niet zo zielig. Al heb ik beloofd dat ik zal zorgen dat ik volgend jaar niet hoef te werken op vaderdag. Dan heeft hij nog een uitslaap-ochtend te goed.

Het cadeau

Oh! het is echt zo goed gelukt! Ik voelde me bijna een professionele fotograaf. De foto’s zijn zo leuk geworden. Mijn originele idee (niet origineel want ik had het idee gejat van m’n collega 😉 ) was om Merle letters vast te laten houden. De letters zouden dan dad of papa spellen. Daarvan foto’s maken en in een lijstje, hoppa!
Maar helaas… ik denk dat heel veel mensen dit idee hadden want ik kon nergens meer de juiste letters vinden (ik zocht van die grote kartonnen of houten letters).

Toen ik een beetje moedeloos door het centrum liep en geen idee had wat ik dan moest doen had ik ineens het briljante idee om rompertjes te versieren met textielstift. Even drie witte rompertjes en een pakje textielstiften gehaald bij de Hema. Ik besloot dat er I love papa op moest komen te staan dus dat heb ik er opgetekend.

IMG_2478

Een tip als je ergens mooie letters op wil schrijven/tekenenen: zoek een voorbeeld van een lettertype op google en teken dit na. Dat wordt veel mooier dan uit je hoofd grote letters tekenen. Zo had ik gewoon I love papa gegoogeld en een plaatje waar dit op stond nagemaakt. Google is your friend.

Toen de rompers klaar waren was het tijd voor een fotoshoot. Ik haalde voor het eerst sinds tijden mijn echte camera van stal (moet ik echt vaker gaan doen). Legde Merle op een kleedje in de patio en maakte een heleboel foto’s, zodat er sowieso een goede bij zou zitten. Gelukkig vond Merle de camera heel grappig en dacht ze dat we kiekeboe aan het spelen waren, dus ze moest steeds heel hard lachen. Ik had zoveel lachende foto’s dat ik nog moest zoeken naar eentje waarop ze niet zo extreem blij keek om de drie foto’s niet te overdreven te laten zijn.

Een klein beetje fotoshoppen, uitprinten en zie hier:

fotolijstje

Omdat het voor zich spreekt dat Boas de meest geweldige vader ooit is ga ik daar verder nu niet teveel over uitweiden… Dat komt wel eens in een andere blog…

Hoe was jullie vaderdag?

Lees meer:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.