Nadelen aan het hebben van katten

Zonder katten voelt mijn huis niet compleet. Sowieso vind ik een huis zonder huisdieren altijd zo kaal aanvoelen. Ik begrijp wel waarom sommige mensen geen huisdieren willen. Maar ik zou nooit zonder kunnen. Het hebben van vierpotige vriendjes heeft echter niet alleen maar voordelen en soms zou je ze wel achter kun krabpaal willen plakken!

Een aantal nadelen aan het hebben van katten (en de meeste huisdieren in het algemeen) weet je natuurlijk van tevoren. Je weet dat je meerdere keren per week met je schepje drollen mag vangen in de kattenbak. Het valt te verwachten dat er her en der wat haartjes liggen en je weet dat je zo nu en dan zakken kattenvoer naar huis moet slepen.

image

 

Er zijn echter een aantal dingen die ik echter niet van tevoren kon bedenken:

 • Als er een vlieg door de kamer vliegt MOET deze gevangen worden. Opzich perfect zou je denken, maar niet als je halve huis erbij afgebroken wordt. Niemand is veilig, echt ga nooit tussen Angus en zijn vlieg zitten.
 • De katten vinden het heel jammer dat ze er niet bij mogen zijn als ik Merle naar bed breng. Ze mogen niet in de kamer waar Merle slaapt en dit resulteert in irritant gekrabbel aan de deur tijdens het naar bed brengen.
 • Nova besloot een aantal weken geleden dat ze onze fancy Royal Canin brokjes niet meer lekker vond. Waarschijnlijk omdat ze een paar keer moest overgeven is ze die brokjes daarmee gaan associeren. Madame heeft daarna besloten dat ze een ‘Delicat’ is en eet vrijwel alleen nog maar brokjes van het merk Katz Menu. Hopelijk gaat het binnenkort lukken om al mijn katten weer aan hetzelfde voer te krijgen
 • De kinderwagen, de MaxiCosi en de buggy behoren tot de crème de la crème van de katten slaapplaatsen. Kennelijk. Ook zijn ze uitermate geschikt om al je overbodige haren aan af te smeren.
 • Oja nog even over kattenharen. Tuurlijk weet je dat er een paar kattenharen zullen liggen in je huis. Dat het zo erg zou zijn had ik niet verwacht. Ik heb kledingstukken waar de haren nooit meer af gaan. Mijn bank is niet meer te redden en mijn vloerkleed zal het einde van jaar ook wel niet halen. Ondanks al dat stofzuigen. Ik weet ook vrij zeker dat het eerste dat Merle at kattenhaar was. Hoe erg ik ook mijn best doe, het komt toch steeds weer op haar. Langharige katten maken de problemen alleen maar erger kan ik jullie vertellen.
 • Visite, ook nog zo’n dingetje. Twee van de drie zijn doodsbang, die ander is veel te gezellig. Angus veranderd als er visite is in een soort stalker. Vreemde mensen zijn echt zooo leuk, daar moet aan gelikt en op geknaagd worden (sorry familie). Als wij alleen thuis zijn met ‘m doet ie nooit zo belachelijk.
 • En als laatste puntje: Wats up met katten die gaan kotsen? Moeten ze daar serieus voor naar binnen komen en een plekje op het kleed uitzoeken? Gister liep Nova tot drie keer toe naar buiten, at een grasspriet en liep weer naar binnen om hem uit te spugen. Kennelijk is het heel fijn als je lekker met je pootjes op een warm kleedje zit terwijl je over je nek gaat. Zucht.

Oke genoeg geklaagd! Zoals ik al zei; ik zou nooit zonder mijn poezenbaby’s kunnen. Laat je vooral niet afschrikken als je graag een kat wil. Het grootste gedeelte van de problemen komen vast door die rare persoonlijkheden van mijn katten. Of door mijn slechte katten opvoed skills.

IMG_2450
Ik ben onschuldig.

 

 

Hebben jullie huisdieren ook van die rare gewoontes?

Lees meer:

5 reacties

 1. Leuk verhaal en goed geschreven.
  Als ze ooit buiten komen wordt het nog veel leuker.
  Ooit moest ik onze rode kater, Thorin, van het dak halen, hij durfde er niet meer af.
  En gister zat hier in de klimop de buurt rode kater,
  achter de jonge mussen aan.
  Vogeltjes vangen vinden ze nog leuker dan het vangen van vliegen.

 2. Ik heb echt keihard zitten lachen om dit stukje (ook omdat je zo leuk schrijft). Vooral dat over dat braken op het kleed. Dat deden mijn katten ook altijd. Why!? De meest slechte gewoonte van mijn kater is dat ie zooooo veel loopt te mauwen. We moeten ‘m gewoon s’avonds opsluiten op een andere verdieping anders komt ie bij onze slaapkamer deur miepen(hij mag niet bij ons in de kamer omdat hij wel eens muizen meeneemt en die dan onder ons bed gaat zitten verorberen) en dat is zo irritant als je net lekker ligt te slapen. Verder is ie wel heel lief hoor! 🙂

  1. Danku danku 🙂 🙂 ! Maar veel mauwen lijkt me ook irritant ja! En muizen onder je bed opeten misschien nog wel erger!! jakkes!

 3. Ooh zo herkenbaar! 1 van onze katten heeft de gewoonte om te snel te eten(tenminste we denken dat dit het is) en spuugt het dus vervolgens weer uit, niet heel fijn! En ik kwam er laatst achter dat ze ook nog eens in de kinderwagen had gelegen (ons kindje moet nog geboren worden en ik was not amused aangezien ik alles zo netjes schoon had gemaakt haha). Maar wat je zegt het zijn schatjes en ik zou ze niet weg willen doen!
  Kelly onlangs geplaatst…‘De laatste loodjes – 39 weken zwanger’My Profile

  1. Oh jaa dat te snel eten doet een van ons ook af en toe… Lekker zonde van al die brokjes die onverteerd weer naar buiten komen…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.