Weekoverzicht #6

Welkom bij een nieuw weekoverzicht! Deze week was vrij relaxed met als hoogtepunt de hardloopwedstrijd van Boas waar hij de afgelopen weken voor aan het trainen is geweest. Kijken jullie mee hoe mijn week eruit zag?

maandag

IMG_2302

IMG_2304
Merle ontdekt zichzelf in een spiegeltje
IMG_2305
was was was was

Op maandag bereikte Merle een nieuwe mijlpaal: namelijk het gewicht van 9 kilo! Ze wordt nu echt zwaar hoor… Dit betekend trouwens dat ze haar geboortegewicht verdriedubbeld heeft, iets dat kinderen gemiddeld met 1 jaar doen (volgens google). Ik wil niet opscheppen (of eigenlijk ook wel) maar ik geloof dat ik goede melk maak 😀
’s Morgens stort ik me weer fanatiek op het huishouden. Het idee is dat Merle dan even zelf speelt op een kleedje. Helaas is dat niet wat ze zelf voor ogen had, dus maak ik het huishouden maar af met 9 kilo in de draagdoek. Dat in slaap vallen in een draagdoek werkt trouwens meestal niet meer bij ons hoor… Helaas. In de middag kwam mijn vader gezellig langs (er was gelukkig geen noodweer voorspeld nu) en bleef hij eten.

Dinsdag en woensdag
IMG_2311
Sjok sjok naar het station.
IMG_2310
Youtube kijken for life….
IMG_2314
Merle bij oma in de kinderstoel, helpen met koken.

Merle begint (gelukkig) een iets minder betrouwbare wekker te worden en daarom verslaap ik me weer bijna nadat ik mijn wekker heb uitgezet. Gelukkig lukt het me om op tijd met al mijn zooi (je sleept heel wat mee voor dat kolven) de deur uit te zijn. Het is heel relaxed dat Boas Merle altijd wegbrengt ’s morgens en ik op tijd de deur uit kan rennen om mijn trein te halen. Dinsdagavond schrijf ik voor m’n blog en daarna kijk ik wat vlogs met mijn favoriete koekjes!

Woensdag is weer een gewone werkdag, niet verslapen dit keer… We eten ’s avonds bij de ouders en daarna gaan we nog even boodschappen doen omdat dat er nog niet van was gekomen.

Donderdag

IMG_2320

IMG_2342
Even een selfie met Angus
IMG_2351
Ik ben niet moe….
IMG_2352
Echt niet hoor….

We beginnen de dag lekker rustig met extra knuffels van papa! Ik weet niet meer precies wat ik allemaal deed ’s morgens maar het zal we iets huishoudelijks geweest zijn. Aan het einde van de dag is Merle wat hangerig en neem ik haar bij me in de draagdoek. De ringsling blijft toch wel mijn favoriet, zelfs nu ze een stuk zwaarder wordt is hij fijn. Na het eten hebben we de verjaardag van m’n schoonzus en haar vriend. Het is zo’n beetje de eerste keer dat we ’s avonds met Merle op stap gaan en het blijkt geen succes. Mevrouw is moe en heeft geen zin in vreemde mensen. Na een uur vertrekken we met een huilende baby die na 5 minuten in de auto sliep.

Vrijdag

IMG_2353

Vrijdag kwamen er (terwijl ik op m’n werk was) een paar knuffeldieren voor Merle binnen die ik besteld had. Ik heb echt een zwak voor leuke knuffels, Merle heeft er nu al veel te veel 😉

Zaterdag

IMG_2363

IMG_2367

IMG_2368
Lekker geshopt bij de toko!

Het zat er al een tijdje aan te komen maar nu was het zover: we gingen de kinderstoel ombouwen. De newborn set (van Stokke) begon nu echt te klein te worden en ze kan nu aardig zitten. Dus was het tijd voor de babyset! Omdat ik de onderdelen nieuw echt heel duur vind heb ik ’t zitje via marktplaats gekocht. Het kussen heb ik wel nieuw gekocht, het is er eentje met een afneembare coating. Dat leek me wel heel praktisch voor een kinderstoel. ’s Middags gingen we even de stad in en besloten we de toko weer eens door te spitten opzoek naar leuke spulletjes. Hierover komt later nog een toko-shop-log online! Toen we thuis kwamen hebben we super slecht (maar wel lekker) gefrituurd voor de lunch. Merle deed een geweldige middagdut, dus ik deed lekker met haar mee. Ondertussen was Boas even wat lampen ophangen bij zijn moeder en kwam hij even onder stroom te staan. Gelukkig heeft hij er niks aan over gehouden (denken we..).

Zondag
IMG_2386
whoohoo wie is die knappe man daar?
IMG_2393
Merle is door de finish van papa heen geslapen….
IMG_2398
bijna gefinisht!
IMG_2399
Hop hop, hierna naar de KFC?

De dag van Boas zijn hardloopwedstrijd! Na 10 weken trainen was het zo ver en ging hij de Almere Cityrun lopen. Het was een hele happening zo’n wedstrijd (wij zijn niet van die sportieve types en dit was de eerste keer dat ‘we’ aan zoiets meededen). Voor iemand die nog maar kort hardloopt heeft hij een hele nette tijd neergezet en zelfs harder dan normaal gelopen. Dat kwam natuurlijk voornamelijk door de aanmoedigingen van ons, of misschien toch die 220 volt van zaterdagmiddag 😉 . Ik ben super trots op hem en heel benieuwd wat de volgende stap gaat worden. Na de wedstrijd begon het steeds meer te regenen en wij bleven lekker de hele middag op de bank hangen.

Dit was ‘m weer, mijn week in vogelvlucht. Om niet al te veel in herhaling te vallen zal deze blog niet altijd even lang zijn hoor! Tot volgende week!

Lees meer:

4 reacties

    1. Merle hecht zich op dit moment nog niet echt aan haar knuffels volgens mij, maar ik dring ze gewoon op. Net zolang tot ze ze leuk vind 😉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.