Weekoverzicht #5

Afgelopen week was doordeweeks niet zo geweldig met een dag die wel een heel raar (vies) thema had. Het weekend maakte de mindere week echter weer helemaal goed met een leuke verrassingsdate (verrassing voor manlief) en gezellige familiebezoekjes. Lees mee wat ik allemaal deed vorige week:

Maandag

IMG_2203

IMG_2206

IMG_2216

IMG_2218

Op maandag was ik al vroeg in de weer om het huis een beetje aan kant te krijgen. ’s Middags zou mijn vader op visite komen en dan moet het natuurlijk wel een beetje netjes in huis zijn. Vanwege het weeralarm (code oranje) ging de visite uiteindelijk niet door en dus had ik onverwacht een vrije middag. De boodschappen voor het eten waren net in huis en ik besloot om een beetje te experimenteren (dat kan natuurlijk als er geen visite komt) en alles in de slowcooker te gooien. Merle was weer lid geworden van ‘team no sleep’ en sloeg haar ochtend dutje helemaal over. Godzijdank lukte het wel om haar ’s middags een tijdje in bed te laten slapen, ik voel me altijd supermama als ik dat voor elkaar krijg… Terwijl Merle sliep werkte ik aan een paar blogjes waaronder het weekoverzicht. Toen Merle weer wakker was had ze een stuk gezelliger humeur en speelde we een tijdje. Een van haar favoriete spelletjes is: ‘komt een muisje aangelopen’ bij het eerste woord begint ze al te lachen! Ook kreeg ze voor het eerst een rijstwafel. Ookal heeft mevrouw nog geen tanden ze kan aardig goed op dingen kauwen en vind dit ook heel leuk om te doen. De rijstwafel werd met veel plezier opgegeten (lees: overal aangesmeerd en op de grond gegooid).

Dinsdag/Woensdag

IMG_2232

IMG_2226

Pfff werken viel me een beetje zwaar deze twee dagen. Ik heb het niet zo vaak moeilijk op mijn werk, ik kan de meeste dagen goed afstand nemen van thuis en op mijn werk even ‘niet’ aan haar denken. Natuurlijk denk ik altijd aan haar, maar meestal lukt het goed om op mijn werk echt ‘op mijn werk’ te zijn ofzo. Vooral dinsdag was het lastig deze week, het liefste had ik om 100 foto’s van oma gevraagd en elke 3 minuten een update gehad, maar dat kan natuurlijk niet. Op deze dagen vind ik mijn kolfpauzes wel heel fijn omdat ik dan het gevoel heb dat ik even iets voor Merle aan het doen ben. Op andere momenten zijn kolfpauzes trouwens helemaal niet fijn en gewoon irritant. Merle heeft het trouwens altijd super fijn bij oma (en opa) op deze dagen. Zoals te zien op de foto maken ze veel lekkere wandelingetjes, en daar wordt je moe van!

Donderdag

IMG_2220

Dit was echt een hele rare dag, wel met een overkoepelend thema namelijk (sorry): Poep. Ben ik een dagje niet op mijn werk aan het poepscheppen, mag ik het thuis wel gaan doen. En dan heb ik het nog niet eens over Merle’s poepluiers want daar heb ik echt 0% moeite mee. De dag begon namelijk met een huis dat helemaal onder gespetterd was door ene Murphy die aan de diarree was. Joepie. Murphy is een langharige kat en dat is echt een hele slechte combinatie met diarree kan ik je vertellen. Na een aflevering dokter Pol (je-weet-wel die dierenarts) was ik helemaal geïnspireerd om Murph zijn kont te wassen. Gewapend met een emmer sop (van babyshampoo) sloot ik hem op in de patio en een half uur en heleboel gejank (van Murphy) later was hij enigszins schoon. Na dit hele debacle heeft hij zich de rest van de dag verstopt, gelukkig maar want dat kon hij tenminste niet nog meer vies maken. Daarna begon uiteraard mijn grote schoonmaak van het huis, alles moest gedweild worden. Tussendoor stond de postbode op de stoep, met een benauwd gezicht vroeg hij of hij even naar de wc mocht. Ehh, oke.. vooruit maar. Driemaal raden wat hij daar ging doen, hint het past in het thema van de dag. Zijn jullie al klaar met deze dag? Juist ja.. ik ook.

Vrijdag

Op vrijdag was het weer tijd voor papadag! Deze dagen zijn ’s morgens voor mij een stukje meer relaxed omdat ik Merle niet klaar hoef te maken om weg te gaan. Na de eerste voeding was ze nog even naast me in bed in slaap gevallen waardoor ik ook weer in slaap was gevallen. Oeps, bijna verslapen, je moet ook nooit je wekker uitzetten met de gedachte ‘ik blijf wel wakker’. Gelukkig haalde ik nog wel mijn trein. Op ’t werk had ik het werk van 2 afdelingen te doen waar ik een beetje tegenop zag, uiteindelijk viel het gelukkig erg mee. Merle had een middagje met oma, en toen ik uit mijn werk kwam aten we met z’n drieën chinees. Het lijkt door deze weekoverzichten volgens mij ook alsof ik erg vaak chinees eet, maar dat is echt toeval.

Zaterdag

IMG_2276

IMG_2278

IMG_2280

IMG_2287

IMG_2283

De dag van onze verrassingsdate! Maar voor het zo ver was brachten we eerst nog een bezoekje aan mijn opa en oma.

Al een paar weken geleden had ik voor zaterdagavond een oppas (mijn zusje) geregeld zodat Boas en ik lekker uit eten konden. Het was voor Boas een complete verrassing dat we iets gingen doen, hij hoorde pas een paar uur van tevoren wat we gingen doen. De voorpret van zo’n verrassing plannen is eigenlijk nog het leukst! Omdat mijn zusje het niet erg vond om tot laat op te passen besloot ik er ook nog een filmbezoek aan vast te plakken. We hebben heerlijk gegeten bij een Mexicaan, ik was nog nooit bij een Mexicaan geweest maar het is zeker voor herhaling vatbaar. Na het eten zijn we naar Warcraft: the beginning geweest. We hebben allebei een tijdje World of Warcraft gespeeld (nerd-alert!) en de film was een feest van herkenning voor ons. Tussen het eten en de film door zaten we nog even aan het water in het stadshart van Almere. Ik hoor zo vaak dat mensen Almere lelijk vinden, maar dit is toch wel een heel mooi plekje hoor 😉

Zondag

IMG_2294

Zondag hielden we een heerlijke rustige ochtend thuis met een heerlijk ontbijtje met aardbeien en wafels (dat had ik gewoon in huis jongens!). Boas had behoefte aan een beetje quality time met zijn playstation 4 en ik schreef een blogje. Merle besloot dat ze ook eindelijk wel toe was aan omrollen (van rug naar buik) en deed dit een paar keer bijna helemaal. Er zit alleen nog een armpje in de weg waar ze nu gewoon bovenop gaat liggen. In de middag wandelden we naar het nieuwe huis van mijn schoonmoeder om even te bekijken hoe het was geworden met meubels er in. Op de terugweg brachten we nog een verrassingsbezoek aan de andere opa en oma, waar we uiteindelijk friet bleven eten. Ik geloof dat we ’s avonds nog een film gekeken hebben maar dat weet ik niet zeker want ik ben op de bank in slaap gevallen… Gebeurd me anders nooooooit (ahumm).

Lees meer:

3 reacties

    1. Ik werk op een medisch microbiologisch laboratorium, waar we onder andere poep onderzoeken op ziekmakende bacteriën. Dus ik zit geregeld in de poep te roeren 😉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.