Weekoverzicht #3

Weekoverzicht nummer drie staat voor een groot gedeelte in het teken van ziek-zijn. Het was een hele andere week dan normaal omdat ik de halve week ziek was. Voor het eerst heb ik ervaren hoe het is om ziek te zijn als moeder (eigenlijk onmogelijk). Een aantal momenten viel me dit behoorlijk zwaar… Later werd de week gelukkig toch een stukje gezelliger! Lees je mee?

Maandag

Maandag was tweede pinksterdag en dus waren Boas en ik allebei vrij, wat goed uitkwam want ik was nog steeds behoorlijk ziek. De nacht van zondag op maandag had ik grotendeels op de bank door gebracht zodat Boas en Merle tenminste rustig konden slapen. Maandag was ik dus nogal gebroken, ik had ook de hele dag nog koorts. ’s Middags hebben opa en oma Merle een paar uurtjes op gehaald zodat ik even echt rust had.

Dinsdag

Normaal gesproken werk ik natuurlijk altijd op deze dag, maar daar was ik deze week echt te ziek voor. Merle is wel gewoon de hele dag bij oma geweest en ik heb veel geslapen en een paar afleveringen modern family gekeken.

Woensdag

Nog steeds ziek, helaas is mijn moeder (de oppas op dinsdag en woensdag) ook ziek geworden. Met mij gaat het al wel iets beter dus Merle blijft thuis bij mij. Wat wel goed uitkwam met voedingen want doordat ik zo ziek was geweest was mijn borstvoeding behoorlijk teruggelopen. Ik had niet genoeg afgekolfde melk voor de hele dag om Merle mee te geven. Woensdag bracht ik dus samen met Merle op de bank en in bed door, veel aanleggen zodat m’n voeding weer op het oude niveau zou komen. Einde van de middag was mijn koorts ondertussen over en begon ik me weer een beetje de oude te voelen.

IMG_2016

Donderdag

De eerste dag dat het echt weer beter gaat en dus de hoogste tijd om even een uitstapje naar de winkels te maken. ’s Morgens moeten er eerst maar eens een heleboel wasjes gedraaid worden en er mag ook wel weer eens gestofzuigd worden. In de middag wandel ik met Merle even naar de winkels en maak ik mijn vaste rondje langs de hema, etos en action voor wat spulletjes die we nodig hebben. Bij de action trakteer ik mezelf op een nieuwe dweil ( ja ja wilde tijden). Als Merle wat mobieler wordt zal ik toch echt wat vaker de vloer moeten dweilen dus ik ben een beetje op zoek naar de makkelijkste en snelste manier om dit te doen. Eerlijk toegegeven dweilde ik vroeger 1x per jaar ofzo, dus dit is even wennen…IMG_2025
Als Boas uit zijn werk komt besluiten we dat het toch echt tijd is om even onkruid te wieden in onze voortuin, aangezien het daar nogal op een oerwoud begint te lijken. Verbazingwekkend hoeveel verschil een uurtje werk kan maken. Al weken stoorde ik me aan onze voortuin en na dat we er een klein beetje werk in hebben gestoken ziet het er zo veel beter uit, hadden we dus veel eerder moeten doen.

IMG_2026

Vrijdag

De eerste (en laatste) dag van de week dat ik naar mijn werk ga. Als ik op mijn werk ben aangekomen ben ik al uitgeput, maar dat is vaak zo als je net bent ziek geweest. De dag verloopt verder best prima. Boas werkt thuis en ’s middag komt mijn schoonmoeder helpen met Merle. We eten met z’n allen taco’s en daarna breng ik mijn meisje naar bed. Mijn moeder en Boas z’n vader komen later nog even op de koffie.

Zaterdag

In het weekend hebben de de afspraak dat elke dag 1 van ons mag uitslapen, zaterdag is het Boas zijn beurt. Ik ga lekker beneden zitten met Merle en kijk nog wat Modern Family. Later op de ochtend wandelen we nog even naar het centrum en langs de prenatal. We waren nog steeds opzoek naar een hele dunne slaapzak voor  Merle omdat het op onze slaapkamer gauw erg warm wordt. We vonden een hele fijne van Jollein, van ongeveer dezelfde stof als een hydrofielluier, super dun en perfect voor wanneer een slaapkamer warmer dan 24 graden wordt. ’s Middags vertrekken we met zn drieën richting het nieuwe huis van mijn schoonmoeder om te helpen met klussen. Klussen met een baby erbij is niet super praktisch maar het lukt toch om een paar klusjes af te krijgen. In de avond komen er nog twee vrienden op visite, Merle ligt om deze tijd natuurlijk al heerlijk in haar bedje te maffen. Al met al was het een behoorlijke volle dag

Zondag

Mijn beurt om uit te slapen!! Of in mijn geval, na dat Merle heeft gedronken neemt Boas haar mee naar beneden en draai ik me nog eens om. Heeeeerlijk!

Na het ontbijt giet het van de regen en besluiten we om maar niet verder te gaan werken aan de voortuin. In plaats daarvan gaan we even naar bataviastad om te kijken naar wat hardloopkleding voor Boas. Natuurlijk komen we uiteindelijk thuis met 1 hardloopshirt voor Boas en een heleboel kleding voor Merle. Eenmaal in bataviastad was het eigelijk heerlijk weer en hebben de zelfs op een terrasje gezeten met de lunch. We kochten ook Merle’s eerst echte paar schoenen, iniminie converse all stars! Nog geen idee of dit ook de schoenen worden waar ze op zal leren lopen natuurlijk, daarvoor wil ik waarschijnlijk wel wat betere (meer ergonomische) schoenen kopen. Maar deze zijn gewoon zo leuk en schattig.IMG_2032IMG_2044IMG_2043
Later op de dag komen er (weer vrij onverwacht) vrienden langs die iets van marktplaats kwamen kopen in Almere. Uiteindelijk blijven ze gezellig chinees eten. En zo kwam er al weer een einde aan een gezellig weekend, waarin we vooral veel verschillende vrienden en familie hebben gezien 🙂

Dit was weer het weekoverzicht van afgelopen week! Kom volgende week woensdag weer terug voor deel 4!

 

Lees meer:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.