Weekendje weg met Baby, wat gaat er mee?

Komend weekend gaan we voor de tweede keer een weekendje weg met Merle. We gaan een weekendje naar een Landal park, dus qua locatie niet zo spannend met genoeg voorzieningen aanwezig. Toch moet er nog een hoop mee. Kijken jullie mee wat ik allemaal heb ingepakt voor een geslaagd weekend?

Ik vind het zelf altijd super leuk om te zien wat andere mensen meenemen en hoe ze hun tas inpakken (stalker alert..). Maar het is ook heel handig om inspiratie op te doen voor wat je zelf mee wil/moet meenemen. We zijn nog niet zo vaak (lees: 1x) weg geweest met baby, dus ik ben nog aan het leren hoe ik het beste kan inpakken voor zo’n kleintje. Ik kan je in ieder geval vertellen dat je (heel) veel meer mee moet nemen dan zonder kids. Waar is de tijd dat je drie onderbroeken en een tandenborstel in je tas mikte en klaar was om te gaan?

Kleding

image

Voor elke dag natuurlijk een outfit, ik leg ze graag even allemaal bij elkaar om te zien of het bij elkaar past en of dingen eventueel ook anders te combineren zijn als het weer net anders is, of er al vroeg kleding sneuvelt (kots, poep etc). Hoewel het nu nog super warm is wordt er dit weekend koud dus ik heb voor setjes met lange mouwen gekozen. Naast drie complete outfits heb ik nog een stapeltje reserve kleding bestaande uit een trui, lange en korte mouwen rompers, een broek, een t-shirt en extra sokken.

Slaapspullen

image

We blijven drie nachtjes slapen dus hebben we nodig: 3 pyjama’s, 3 slaapluiers (+ 1 extra) en een slaapzak. Voor ’s nachts gebruiken we Pampers Baby-Dry, hiermee houdt Merle het de hele nacht droog en hoef ik haar niet te verschonen. ’s Nachts verschonen doe ik alleen als ze gepoept heeft. Van de pyjama’s en slaapzak neem ik niet extra mee. Meestal worden deze dingen helemaal niet vies. Als het nodig is kan ze best twee dagen dezelfde pyjama aan en voor uiterste nood is er een wasmachine in het huisje. Er gaat ook nog een extra dekentje mee voor als het koud is ’s nachts.

Badderspullen

image

Het huisje waar we heen gaan heeft een ligbad, dus daar kan Merle lekker in. Nu ze vast voedsel eet (en knoeit) moet ze toch wel wat vaker in bad, dus voor het weekendje weg moet ook alles hiervoor mee: een badcape, een paar washandjes, de bad thermometer en babyzeep/shampoo. Ik ben helemaal fan van deze calendula shampoo en zeep in één van Weleda. Ik vind het een lekkerder geurtje dan Zwitsal (niet zo zoet) en Merle’s huid kan er beter tegen. Op dit moment heeft ze nog zo weinig haar dat een aparte shampoo nog niet echt nodig is. Naast zeep heb ik ook calendula billencreme. Voor het vorige weekendje weg heb ik een Jip en Janneke toilettas gekocht en gevuld met wat spullen voor noodgevallen:

 • Klein bakje babypoeder
 • Mini potje sudocreme
 • Mini tube Bepanthen
 • (Koorts)thermometer
 • Babyparacetamol (zetpillen)
 • Een paar babywattenstaafjes
 • Babyneusspray
 • Neus-leeg-zuig-ballon-ding
Zwemspullen

image

Het park heeft een zwembad in de buurt waar we gratis heen kunnen dus de zwemspullen mogen ook weer mee: een badpak (maat 86 dus hopelijk niet te groot), een babyzwemband en 3 zwemluiers.

De zwemband die we gebruiken is de Baby-Swimtrainer. Dit is een zwemband waarvoor ze nog niet hoeft te kunnen zitten. We hebben hem 1x gebruikt en ze lag er prinsheerlijk in.

Buitenkleding

image

Ik weet totaal niet wat ik van het weer moet verwachten (stiekem hoop ik nog dat de weersverwachting niet klopt) dus ik neem maar alles mee. Haar warme met teddystof gevoerde vest wat dient als jas. Merle’s officiële winterjas is te klein maar ik vertik het om nu een winterjas te gaan kopen. Een zomerjas, hopelijk een beetje winddicht wat lekker is voor aan het strand. Een muts, een zonnehoed, zonnebrand (ik blijf optimistisch) en haar babyuggs. D’r uggs zijn nog een beetje groot, maar ik neem ze mee voor als ze in de tula zit want anders krijgt ze zo gauw koude voeten.

Speelgoed

image

Dit vind ik zo lastig in te schatten, waarschijnlijk heb ik te veel mee, maar afwisseling is het beste middel om mevrouw tevreden te houden dus het gaat allemaal maar mee. Ze is momenteel helemaal gek op dingen met labeltjes er aan. Een voor een bevoelt en proeft ze alle kanten van zo’n ‘labeldoekje’, lekker wriemelen. Sofie de giraffe en de O-Ball doen het ook heel goed.

Luiers en doekjes

image

Een vrij essentieel onderdeel. Valt weinig over te zeggen. We zijn recent overgestapt op Kruidvat luiers voor overdag omdat het toch wel veel scheelde t.o.v. Pampers. Ik neem 8 luiers per hele dag mee en dan nog wat extra voor de ochtend van vertrek. 1 pak doekjes lijkt me wel voldoende, als dat op gaat heb ik waarschijnlijk ook niet genoeg luiers en zullen we sowieso een winkel moeten gaan zoeken ?

Eten en drinken:

image

Haar belangrijkste voedingsbron ben ik en ik ga sowieso mee natuurlijk. Maar tegenwoordig krijgt ze nog wat meer dan alleen mijn melk. Voor tijdens een vakantie ben ik van de potjes hoor, een beetje makkelijk doen. Dus: 2 kleine potjes fruit en een potje groente met vlees en rijst (daar doet ze wel twee dagen mee). ’s Morgens krijgt ze nu een beetje pap (Bambix). Ik heb drie porties (+ melk) uitgevuld in de poedertoren. Voor de pap gebruik ik opvolgmelk omdat het met moedermelk zo raar dun wordt. Daarnaast hebben we lepeltjes, een bakje, een fles en gaat er wat afgekolfde melk mee. Ik vind het altijd een fijn idee dat er wat reserve in de koelkast staat. Om de reserves op peil te houden gaat mijn kolf ook mee. Meestal kolf ik ’s avonds voor het slapen gaan sowieso nog een keertje.

En verder:

Nog een aantal dingen die we meenemen die ik niet op de foto heb gezet omdat ze in de was zaten, in gebruik waren of omdat ik er gewoon geen zin in had ?

 • Buggy
 • Tula en Storchenwiege draagzak. We zitten bij het strand dus een draagzak is een must. Ik gebruik de Tula en manlief de Storchenwiege, dan hoeven we ze niet steeds te verstellen
 • Campingbedje. Hoewel er bij het huisje eentje zit nemen we toch zelf een bedje mee. Ik vertrouw dingen dingen in bungalowparken niet zo. Wie weet wat er allemaal in gebeurd is.
 • Baby Bjorn wipstoeltje. Deze kan helemaal plat en is dus super makkelijk mee te nemen. Dit stoeltje gebruiken we ook vaak om Merle eten in te geven.
 • Een boxkleed om op de grond te leggen in het huisje zodat ze daar lekker op kan spelen.

Pfoe, dat is een heel wat langere lijst geworden dan ik dacht. Gelukkig hebben we een grotere auto gekocht ;).  Ik hoop dat jullie dit leuk vonden om te lezen en als jullie nog tips en/of aanvullingen hebben dan hoor ik het graag natuurlijk!

 

 

Lees meer:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.