Weekoverzicht #1

Het leek me een leuk idee om voortaan een weekoverzicht te gaan maken. Voor mezelf als een soort van dagboek en misschien zijn jullie ook wel geïnteresseerd wat me bezig houdt. Het lijkt me ook een goede manier om een beetje vastigheid/structuur aan te brengen in het bloggen. 

Het wordt nog een beetje zoeken naar het beste ‘format’ en wanneer ik deze blog precies ga plaatsen. Maar eerst maar eens beginnen met schrijven!

Maandag

Op maandag werk ik niet, dus ik had een lekker mama-dagje thuis. Dit was echter zo’n dag waarop het me niet lukte om veel nuttigs met mijn tijd te doen. Merle vond het niet zo nodig om een dutje te doen (what else is new..). We spendeerde de dag samen op het kleed en de bank, trokken alle mogelijke speeltjes uit de kast en keken een beetje tv. Ik besloot op YouTube ‘tik tak’ op te zoeken omdat ik dat zelf als baby keek, maar wat een stom programma is dat zeg! Pfff. Na een wandeling naar het centrum viel mevrouw eindelijk in de tula in slaap.IMG_1815

Dinsdag & woensdag

Op dinsdag en woensdag werk ik altijd dus het leek me een goed idee om deze dagen samen te voegen. Aangezien ik hier niet ga beschrijven wat ik allemaal op m’n werk doe, is het in dit geval meer de avonden. Deze dinsdag en woensdag waren wel een beetje bijzonder omdat Opa en Oma op vakantie waren en Merle dus twee dagen bij papa was (hij had lekker vrij genomen). Ik kreeg allemaal leuke foto’s van Boas opgestuurd, zoals deze waarop ze slaapt in de draagzak. Merle werd ook nog verwend met een cadeautje 🙂IMG_1828

Dinsdagavond plaatste ik voor het eerst sinds tijden weer een blog. Man wat voelt dat goed, ben er helemaal aan toe om weer meer te gaan schrijven. Verder had ik nog heeeel veel was te vouwen waar Angus me lekker bij kwam ‘helpen’

IMG_1832Donderdag

Op donderdag ben ik ook altijd vrij, maar deze dag was het Hemelvaart en Bevrijdingsdag dus Boas was ook (zo goed als) vrij. ‘S morgens heb ik het huishouden er doorheen gejaagd zodat we ’s middags wat leuks konden gaan doen. Het was zulk lekker weer dat wij dachten: ‘kom we gaan naar IKEA… Ja zo zijn wij, niet echt van die buitenmensen. We hadden een paar boodschappen en het was super lekker rustig in IKEA (goh).

Om lekker met Merle op de patio te kunnen zitten hadden we nog een parasol nodig, IKEA verkocht kleine goedkope parasollen. Daarnaast heb ik eindelijk een briljante oplossing bedacht voor mijn handdoeken omdat onze badkamer boven nogal mini is moeten we die namelijk ergens anders opbergen, maar we hebben geen ruimte voor een extra kast boven. Dus ik heb iets gekocht om aan de muur te schroeven. Ik ben heel benieuwd, in m’n hoofd is het schitterend in ieder geval.IMG_1854

Na ons bezoek aan IKEA hebben we nog braaf een wandelingetje in de zon gemaakt hoor! Al was het maar omdat we de kat van onze ouders eten moesten geven. Merle is trouwens geen fan van in de zon lopen… Je doet zo je best om haar er uit te houden maar dat lukt nou eenmaal niet de hele tijd.

Vrijdag

Weer een werkdag! De eerste echte zomerse dag van het jaar en ik zit lekker de hele dag binnen op t lab. De werkdagen zijn vaak erg druk en vliegen voorbij, dus voor ik het wist was het vijf uur en tijd om te gaan.
Ik was al een tijdje op marktplaats aan het zoeken naar een babyset voor de Stokke trip trap kinderstoel zodat we Merle in haar echte kinderstoel eten kunnen gaan geven. Uiteindelijk vond ik er eentje voor de prijs die ik wilde, twee straten van mijn werk, dus die ging ik uit mijn werk even ophalen. Ik hou er niet zo van om in mijn eentje marktplaats aankopen op te halen, maar in dit geval was het zo veel praktischer dat het maar even moest. Het was heerlijk weer en een wandeling door Amsterdam was geen straf. Vrijdag avond hadden we een rustig avondje thuis en die gebruikten we om alle vlogs die we volgen in te halen.IMG_1871

Zaterdag

De eerste zomerse dag dat ik thuis was en dus gingen we (uiteraard) barbecuen! Vorig jaar hebben we een echte Weber gekocht, die we nog niet zo vaak hebben kunnen gebruiken.
Het was zo warm dat we voor het eerst naar buiten gingen met Merle in een zomerse outfit. Helaas hadden we haar toch te warm aangekleed en lag ze na een uurtje totaal bezweet te huilen in de Maxicosi. Toen is papa met haar naar de auto in de parkeergarage gegaan om lekker af te koelen, terwijl ik de boodschappen af maakte. In het centrum sloegen we vlees in voor op de barbecue en kocht ik nog even gauw een zomerslaapzak en baby-zonnebrand.
De rest van de middag deden we niet veel, Merle speelde een beetje in de tuin onder de nieuwe parasol. ‘S avonds kwamen onze ouders langs om gezellig mee te barbecuen en bij te kletsen over hun vakantie. Merle kreeg nog een paar leuke Duitse cadeautjes! Bij de bbq gaven we Merle stukjes komkommer die ze zelf in haar mond stak en ‘op-at’ (er kwamen wat kruimels af die ze doorslikte). Super leuk om haar op die manier zelf te leren eten! We blijven dit echter wel combineren met gepureerde hapjes.

IMG_1887   IMG_1885

IMG_1883

Zondag

Zondag was het Moederdag, mijn eerste echte Moederdag! Hierover verscheen gisteravond een apart blogje.IMG_1897

De rest van de zondag brachten we door bij onze ouders thuis, waar er gezellig een oom en tante op visite kwamen. We vertrokken rond etenstijd om gewoon lekker nog een keer te gaan bbqen! Het is wel Nederland, je weet nooit wanneer je weer kan. Dit keer maakten we steaks en gepofte aardappels. Ik weet nou niet of gepofte aardappels lekkerder zijn dan gekookte aardappels, naar mijn idee smaken ze hetzelfde. Maar het ziet er altijd wel gezellig uit zo’n aardappel in aluminiumfolie met kruidenboter.

Dit was het weekoverzicht voor deze week. Mijn plan is om voortaan elke woensdagochtend een weekoverzicht klaar te hebben voor jullie (en voor mezelf als een leuk dagboek). So stay tuned!

Lees meer:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.