Bijkletsblog

Aangezien er de laatste tijd (of eigenlijk sinds ik nog regelmatig schreef, lees: in de oertijd) nogal veel veranderd is in mijn leven, leek het me leuk om jullie een beetje bij te praten. Hier een bijkletsblogje over hoe mijn leven er een beetje uit ziet: 

Ons huis:

Ruim een jaar geleden hebben we een huis gekocht. We zijn de troste eigenaars van een  patio-semi-bungelow (ja ja). Ons huis heeft 3 slaapkamers, twee badkamers (1 beneden en 1 boven) en een super leuke patio-tuin. Ik viel voor dit huis omdat het een totaal andere indeling heeft dat de standaard rijtjes huizen. Het huis is zo ontworpen dat je ook helemaal beneden zou kunnen wonen, bij ons in de straat wonen dan ook veel oude mensen. Het is hier altijd heerlijk rustig en er is altijd iemand om je pakje aan te nemen. Op de beneden verdieping hebben we een slaapkamer, deze hebben we ingericht als studeerkamer/waskamer/kattenkamer. Ideaal om op deze manier de woonkamer een beetje netjes te kunnen houden, en als het nodig is gewoon even de tussendeur dicht te kunnen doen. Onze bovenverdieping is vrij klein met twee slaapkamers en een badkamer, we werken er nog aan om deze verdieping zo functioneel mogelijk in de kunnen delen. Al met al hebben we een heerlijk huisje, waar we misschien wel uit gaan groeien maar dat zien we dan wel weer. Voor nu zijn we er helemaal happy en wordt het steeds meer ons paleisje.DSC_0255_1

Werk

Na dat Merle geboren is ben ik begonnen met parttime werken. Het was nog even spannend of ik mocht blijven, mijn derde jaarcontract liep namelijk af midden in mijn zwangerschapsverlof. Vlak voor dat ik met verlof ging hoorde ik dat mijn contract omgezet werd in een vast contract! Hoera! Dat was een stuk fijner gevoel om mee m’n verlof in te gaan kan ik je vertellen …
Sinds maart werk ik dus parttime, drie dagen in de week reis ik af naar het OLVG om daar op het (microbiologie) lab te werken. Drie dagen is een mooie hoeveelheid om te werken. Er zijn dagen dat ik het heerlijk vind om te werken en even iets anders te zijn dan alleen mama. Mijn vak, waar ik niet voor niets voor gestudeerd heb, vind ik nog steeds heel leuk. Er zijn echter ook dagen dat ik het zwaar vind en veel liever thuis bij m’n meisje wil zijn. Ik ben zelf opgegroeid met een moeder die altijd thuis was en soms speelt dat idee toch ook wel in m’n hoofd. Wie weet, ooit.. Voor nu gewoon maar even lekker werken en het beste van maken 🙂

Huwelijk

Het is al weer ruim anderhalf jaar geleden dat we in het huwelijksbootje stapte en hier valt weinig anders over te zeggen dan dat het erg goed bevalt! Het is leuk om te zien hoe onze relatie veranderd met een kind erbij, om te zien hoe manlief het doet als papa (geweldig!). Het is zo dat er minder tijd is voor ons tweetjes, dat we vaker taken moeten verdelen omdat een van ons thuis blijft bij Merle. Maar het lukt ons redelijk goed om de momentjes te pakken (nap time!!) dat we wel even samen wat leuks kunnen doen. Zo hadden we vorige week een super leuke sushi date. Sushi besteld terwijl de baby op bed lag en heerlijk serie gekeken (outlander fans in the house?)IMG_1342

Katten

We hebben nog steeds drie katten (en dat worden er ook niet meer…). Met Angus, Nova en Murphy gaat het eigelijk ook prima. Toen Merle er net was waren ze een beetje bang en teleurgesteld dat ze wat minder aandacht kregen. Nu slaapt Merle door ’s avonds en liggen de katten dan weer heerlijk bij ons op de bank te knuffelen. Nova heeft even wat problemen met eten gehad, maar met het switchen naar ander voer gaat dat ook weer helemaal prima. Ze zijn in ieder geval dol op alle extra kattenmandjes die overal verschenen (zoals een maxicosi en een kinderwagen).

IMG_1749Tot zo verre deze bijkletsblog, dat er nog maar vele moge volgen!

 

 

Lees meer:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.