Plaatjes uit 2015

Door de leuke Anne werd ik zowaar ‘getagged’ om een paar vragen te beantwoorden over mijn instagram-plaatjes van het afgelopen jaar. Omdat ik natuurlijk een geweldige Instagram hipster ben (ahum…) kan ik hier geen nee tegen zeggen 🙂

Dus ik vulde deze instagram-tag van Danielle in.

Daar komt bij dat de andere blogjes die ik probeer te schrijven nog niet helemaal willen lukken, dus even lekker gedachteloos vragen beantwoorden lijkt me een goed idee! Het was ook wel heel leuk om op deze manier nog een keertje op een fijn jaar terug te blikken.  Heel veel foto’s plaatste ik niet online, maar ik heb bij deze besloten om daar dit jaar beter mijn best voor de gaan doen. Dus, als het mag, nog 1 terugblik op 2015:

1. Wat is je allerlaatst geplaatste foto op Instagram in 2015?

Deze foto van mijn dochtIMG_0992ertje die even haar spanwijdte laat zien. Ik vind het zo schattig als ze compleet ontspannen ligt te slapen. In haar wiegje slaapt ze meestal met 1 of twee armen die tussen de spijlen door naar buiten steken, omdat ze natuurlijk veeeel te groot is voor zo’n wiegje 🙂

 

 

2. Wat is de allereerste foto die je (in 2015) plaatste op Instagram? #TBT

joggingsbroekJaa dit is echt een fotografisch hoogstandje hoor, namelijk een foto van mijn geweldige BNN-smartass (dat staat op de kont) joggingsbroek. 1 januari 2015 bracht ik namelijk traditiegetrouw door met een dikke vette kater, nou moet daar wel even bij gezegd worden dat ik al een kater heb na 2 wijntjes. Een avond met bier en een paar glazen champagne is funest voor mij. Dit jaar had ik trouwens voor het eerst in tijden geen kater, kennelijk is moedermelk met alcohol toch niet helemaal de bedoeling 😉

 

3. Wat is je allerleukste foto van 2015 waar je zelf op staat?

IMG_0458 2Ik ben niet zo van de selfies, of eigenlijk vind ik ze meestal niet leuk genoeg om online te gooien. Er staan dus niet heel veel foto’s van mezelf op instagram, maar deze foto waarop ik 35,5 week zwanger ben, is toch wel heel bijzonder. Als ik ‘m nu terug zie vind ik het me al weer moeilijk voor te stellen dat ik zo’n dikke buik had. Onvoorstelbaar dat de slapende mollige baby op mijn schoot daar in zat en dat het nog maar 2 weken zou duren voor ik haar mocht ontmoeten. En natuurlijk bonuspunten voor mijn schitterde ovenwanten die je op de achtergrond ziet

4. Van welke Instagramfoto uit 2015 krijg jij ter plekke heimwee?angus

Hmm dit is een moeilijke, 2015 was namelijk op het gebied van reizen een beetje een mager jaar. Helemaal niet erg want 2015 heeft ons zo veel anders goeds gegeven… We hadden ons vakantiegeld dit jaar voor andere dingen nodig. Deze foto is van Angus die uit het raam kijkt van ons oude huis. Niet dat ik daar weer zou willen wonen, maar het was ons eerste eigen plekje met veel fijne herinneringen. Soms, heel soms, heb ik heimwee naar die gezellige tijd die we daar met z’n tweetjes hadden. Die tijd die nu al zo lang geleden lijkt…

5. Wat is het állerlekkerste gerecht dat je in 2015 op Instagram deelde?

Niet helemaal een gerecht maar van de foto van de hapjes op mijn babyshower krijg ik spontaan weer honger. Hoera voor bladerdeeg met knakworst!IMG_0410

6. Welke foto kreeg in 2015 de meeste likes?

De foto van de geboorte van mijn dochter, op deze foto was ze echt heelemaal nieuw. Vers van de pers. Het aller-aller-bijzonderste moment van 2015, gewoon op een simpele foto. IMG_0525

7. Wat is de allerleukste foto die je in 2015 maakte van een (huis)dier?

JaaIMG_0424haa, katten foto’s is natuurlijk mijn expertise-gebied! Ik maak veel meer foto’s van ze dan dat ik uiteindelijk online zet (ik wil jullie niet afschrikken met hoe cool mijn katten zijn…) Als leukste heb ik deze foto van Murphy die onze kinderwagen al vast opwarmt voor de baby. Hij neemt deze taak erg serieus en is er dagelijks meerdere uurtjes mee zoet. Jammer genoeg gaan zijn verdiensten gepaard met een heleboel haar, dus de wagen moet regelmatig even onthaard worden. Agh, Merle moet er maar aan wennen dat er soms kattenharen op haar spullen zitten (wie is er niet groot mee geworden?)

8. Welke fotobewerkingsapps (of Instagramfilter) gebruikte jij het meest?

Ik gebruik geen aparte app om mijn foto’s te bewerken, ik ben nogal een luie instagrammer, meestal scroll ik een beetje door de filters en ik heb niet echt een favoriet. Ik zou uit mn hoofd ook niet weten hoe al die filters heten… Als ik een foto wil bewerken doe ik dat meestal in photoshop op mn laptop en niet op mijn telefoon (ouderwets he?)

9. Wat is jouw meest gebruikte hashtag op Instagram (top 3)?

Oei, ik geloof niet dat ik ooit dezelfde hashtag meer dan 1x heb gebruikt… Slecht ben ik hier eigenlijk in zeg..

10. Welke 3 (ik maak er 4 of eigenlijk 6 van) accounts zijn bij jou favoriet?

Hier komen de katten weer… mijn Instagramfeed staat vol met plaatjes van katten. Ik hou niet zo van perfecte plaatjes van eten of landschappen. Ik zie liever huisdieren en familie’s en dat het leven niet altijd een perfect mooi plaatje is. Dus hierbij mijn twee favo katten:

  • Pudge the cat: Een super schattige lapjes pers met een witte snor.
  • Lil’ Bub: Een beetje (heel) lelijke maar enorm schattige kat met kromme pootjes.

Naast katten volg ik graag mijn favoriete vloggers op instagram. Ik ben verslaafd aan een aantal Amerikaanse family vloggers. Dit zijn (jonge) gezinnen die iedere dag een filmpje over hun dagelijks leven op Youtube plaatsen. Deze families hebben ondertussen hun baan op kunnen zeggen en leven van Youtube, wat een bizar idee. Mijn twee lievelings zijn:

Ik vind deze filmpjes erg verslavend om te kijken, het is als een soort real-life soap. Wat ik voornamelijk leuk vind is de positiviteit die uitgaat van de filmpjes. Het gezinsleven en iets moois van elke dag maken staat centraal. Ik ben zo’n saaie huismus die daar blij van word.

Maar wacht dit was een blog over Instagram, niet Youtube….

Wil je mij volgen op Instagram dan kan dat natuurlijk! KLIK

Oja, ik ben super laat met deze tag, iedereen die ik volg heeft ‘m al ingevuld dus ik tag niemand… Als je ‘m nog wil invullen mag dat natuurlijk!!  🙂 

Lees meer:

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.