Alleen op internet?

Olaaa! Ik leef nog hoor, ook al ben ik een beetje afwezig de laatste tijd.

De laatste dagen heb ik er ineens aardig wat volgers bij gekregen. Inmiddels zit ik al ruim over de 50 bloglovin’ volgers, 50 mensen, jongens dat is veel hoor! ย Hallo allemaal! ๐Ÿ™‚

Dus besloot ik om toch maar weer te gaan bloggen. Nu kan ik jullie allerlei excuses voor mijn afwezigheid geven, zoals:

 • Ik moet (mag want het is best wel leuk) werken en dat kost veel tijd.
 • We kochten een huis, super leuk en spannend, maar ook een beetje tijdrovend. Verhuizen is vermoeiend.
 • Naast het kopen van het huis zijn we druk met andere volwassen zaken zoals verzekeringen en weet ik het wat allemaal (later meer stay tuned).

Maar eigenlijk zijn al deze smoesjes lulkoek. Want als ik echt zou willen bloggen dan deed ik dat wel. Ik hield het een paar maanden geleden zelfs vol om elke dag (!) te bloggen.

Waarom ben ik dan (even) zo afwezig in blogland, terwijl ik het hier zo enorm leuk vind!? Ik weet het niet zo goed, misschien omdat ik het gevoel heb dat ik helemaal niet zo interessant ben? Heb ik wel genoeg leuke dingen te vertellen? Terwijl mijn leven voornamelijk bestaat uit: werken, eten koken (sorry maar dat kost gewoon veel tijd), tv-kijken (wie is de mol is weer begonnen!!) en slapen. Misschien heb ik gewoon even kleine blog/persoonlijkheids crisis.

Vaak bekruipt me het gevoel dat we allemaal op het internet zitten om leuk gevonden te worden. Dat iedereen die vroeger op de basisschool niet zo veel vriendjes had nu zijn heil zoekt op het world wide web. Ik ga niet ontkennen dat ik daar zelf ook onder val. Facebook is de middelbare schoolklas waar ik nooit helemaal in paste en twitter is mijn tekenles vol met toffe creatieve mensen waar ik nooit echt vrienden mee zal zijn.

Ik vind het geweldig dat er internet-sterren bestaan die het geschopt hebben van het gepeste kind tot iemand met honderduuzenden youtube volgers. Hier in schuilt de kracht van het internet, het verenigen van gelijkgestemden. Maar het stomme is dat je zo veel leuke mensen vindt, terwijl het onmogelijk is om ze ooit echt allemaal in het ‘echt’ te leren kennen.

Wat ik eigenlijk probeer te zeggen is: moeten we ons geluk niet wat dichter bij huis zoeken? Meer gezellige avondjes met onze wederhelften (romantische-film-kijk-sessie met popcorn bv.). Vaker een wijntje/biertje/icetheetje drinken met onze vriendinnen en meer lange telefoongesprekken met onze moeders/vaders/broers/zussen. Langere knuffel sessies met onze katten, zonder dat ze op onze laptop hoeven te kruipen. We hoeven tenslotte geen duizenden fans, je hebt meer aan een paar mensen die echt van je houden.

IMG_2013

De balans vinden tussen internet en het ‘echte’ leven vind ik moeilijk. Ik haal ontzettend veel plezier en inspiratie uit bloggen en blogs lezen, maar ergens is het toch een beetje oppervlakkig, en kost het enorm veel tijd. Er zijn zoveel toffe bloggers die ik ook vet graag in het echt zou ontmoeten en vrienden mee zou willen zijn. Eentje, de leuke Jeanineย ga ik misschien binnenkort ontmoeten via een oproepje op haar blog. Super awesome ๐Ÿ™‚ omdat we allemaal wel wat meer vrienden kunnen gebruiken (oke misschien niet allemaal maar ik wel hoor).

Nienke, ben je nu klaar met dit filosofische gewauwel? Ja bijna, wat ik alleen nog even wil zeggen is dat ik bloggen leuk vind, het maakt me blij, sowieso. Al is het maar om over 20 jaar nog eens terug te lezen wat ik allemaal deed als twintiger. Ik ben voorlopig niet van plan om er mee te stoppen, al zal de frequentie af en toe wat lager zijn. En mochten er nog leuke mensen zijn die mij willen uitnodigen voor leuke etentjes/meetups/koffie-leut-momenten whatever, i’m in!

Sorry voor dit extreem onsamenhangende stuk. Maar ik schrijf graag op hoe ik me voel, zodat ik het zelf ook een beetje beter ga snappen. Tot nu toe lijkt dat niet heel erg erg te lukken trouwens.

laters,

 

Lees meer:

10 reacties

 1. Dit had ik kunnen schrijven ๐Ÿ˜ฎ Echt! Soms bekruipt dit gevoel me ook een beetje en dan denk ik dat ik wil stoppen met bloggen en meer tijd daarbuiten wil besteden, of zo.. En dat je beter de toffe mensen die je op internet leert kennen daadwerkelijk kunt ontmoeten in plaats van alleen maar via internet contact hebben en dat het dan nog steeds zo oppervlakkig is. En soms vind ik bloggen gewoon heel leuk, haha!

  1. Ah wat een opluchting dat meer mensen zich zo voelen. ๐Ÿ™‚ Ik heb gewoon zo veel tegenstrijdige gevoelens over het internet, terwijl het tegelijk zo leuk is!… lastig :S

 2. Aw ik snap het gevoel wel wat je omschrijft. Tegelijkertijd heeft mijn blog ZOVEEL voor me geopend en heb ik echt super goede vriendinnen erdoor leren kennen. Dus ja. Soort haat/liefde verhouding. Als je zin hebt in koffie in Uutje ben je altijd welkom trouwens hoor!

  1. Haha, ja haat/liefde klinkt wel goed inderdaad. Het gaat allemaal om de balans tussen internet en de echte wereld denk ik… Mja ik weet het ook allemaal niet ๐Ÿ˜‰
   Koffie in Uutje (!?) is misschien wel een leuk idee!

 3. Pfff alsof je mijn gedachten kan lezen en hebt opgeschreven. Inmiddels heb ik denk ik de juiste balans gevonden tussen alles in het echt รฉn het ‘leven op internet’. En dat van al die toffe mensen ontmoeten IRL herken ik ook wel een beetje. Een paar meiden heb ik in het echt ontmoet en dat was echt heel erg gezellig! Mocht je ooit in de buurt van Leeuwarden zijn en zin hebt in een koffie of theetje (ik heb heeeeeul veel smaken) dan bak ik een taart voor ons. Je bent meer dan welkom! ๐Ÿ™‚

 4. Ik heb wel een redelijke verhouding denk ik, als ik me op 1 of twee dagen concentreer, heb ik voor de rest van de week alles geschreven, lezen doe ik wanneer het mij uitkomt, de ene keer is dat elke dag, maar het komt ook voor dat ik het 1 x per week doe. Mijn sociale leven is niet zo heel groot, dus die komt er ook niet van in de war ๐Ÿ™‚

 5. Ik begrijp idd wat je bedoel met een juiste balans vinden tussen bloggen en het dagelijks leven. Er gaat idd heel veel tijd in zitten.. Wel erg leuk dat je weer terug bent =)

 6. Ik denk dat je het beste dusdanig kan bloggen zodat het je wat oplevert zonder teveel “kosten” uit je dagelijks leven zeg maar. Voor mij moet het iig een aanvulling zijn en geen invulling, daarom blog ik zelf ook niet elke dag bijvoorbeeld en als ik niks te melden heb, heb ik gewoon even niks te melden.
  Wat je ook doet, succes met balans vinden ๐Ÿ˜‰

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.