14 dingen uit 2014

Op twitter las ik vanochtend dat er nog 14 dagen in 2014 zitten (incl vandaag). Dat is echt een gek idee, kunnen we met z’n allen even stilstaan bij hoe ontzettend snel 2014 voorbij is gegaan?

Nog twee weken en dan bestaat dit jaar niet meer. Dat maakt me wel een beetje verdrietig, 2014 was misschien wel het beste jaar in mijn leven tot nu toe. Ik wil helemaal niet dat daar een einde aan komt…

Maar om niet te vergeten wat 2014 voor een jaar was besloot ik een lijst te maken van 14 dingen die jullie nog niet, of al wel, wisten over mijn 2014:

 1. In tweeduizendveertien trouwde ik met de allerleukste man ooit! Oke, toen ik begon aan deze lijst wilde ik 14 nieuwe dingen over 2014 vertellen maar toen bedacht ik me dat de belangrijkste en leukste dingen voor jullie vast niet nieuw zijn… Ook bedacht ik me dat ik deze dingen dus echt niet uit de lijst wil laten, omdat ze mijn jaar zo leuk maakte.
  Dus ik trouwde! Een groot gedeelte van het jaar waren we druk bezig met het plannen van onze bruiloft. In 6 maanden tijd plande we een feestje wat voor ons alles was wat we wilde. Op 16 september gaven we elkaar het JA-woord. De dag dat we 7 jaar verkering hadden werd de eerste dag van ons getrouwde leven.IMG_2806
 2. Dit jaar deed ik voor het eerst oproepdiensten voor mijn werk. Dit houdt in dat je een telefoon mee naar huis krijgt en je ’s nachts opgeroepen kan worden voor spoedgevallen op het laboratorium. Super spannend natuurlijk want als je wordt teruggeroepen betekend dit dat je er alleen voor staat en een (voorlopige) diagnose moet stellen die grote gevolgen kan hebben voor de patiënt.
 3. Dit jaar werd mijn blog geboren! Hoera! Zeker een van de leukste dingen van 2014 is het vinden van deze hobby. Ik ben nog steeds verbaasd hoeveel complimentjes ik krijg over mijn schrijfsels. Bij deze: Iedereen bedankt, jullie hebben geen idee hoe dierbaar jullie aanmoedigingen voor mij zijn.
 4. Ik nam weer afscheid mijn rode haar. Een paar maanden voor mijn bruiloft besloot ik dat ik niet met rood haar wilde trouwen maar met een natuurlijker kleurtje. Nu mis ik het weer…. Zucht.IMG_2184
 5. Ik kocht een nieuwe laptop voor mezelf! Mijn witte macbook die ik in 5 vwo kocht begon steeds langzamer te worden en was na 5 jaar wel toe aan vervanging (ik mis ‘m nog steeds een beetje hoor…). Dus trok ik mijn spaarrekening leeg om een gloednieuwe macbook air te kopen. Tot nu toe heb ik daar geen moment spijt van gehad, wat een heerlijke computer is dit zeg 🙂
 6. Ik ging naar Kinkykappers en zei: doe maar wat je wil. Dat deed ze ook en het was super tof! Een oud klasgenootje van me werkt daar en zocht modellen, dus ik liet m’n haar knippen in naam van de (kappers)wetenschap. Ik hield er een supergaaf kapsel met sidecuts (opgeschoren aan de zijkant) aan over.
 7. Een korte bevlieging met zpaghetti haken (haken met dikke draden van stof) resulteerde in een kattenmand van zpaghetti en eentje die onafgemaakt op de kast ligt.IMG_2375
 8. Ik had een kapsel met de allermeeste haar-speltjes ooit. Mijn trouwkapsel, manlief is ’s avonds een half uur bezig geweest om alles er weer uit te trekken.IMG_2793
 9. Mijn katten kregen 20.000 nieuwe kattenspeeltjes waaronder: een nieuwe krabpaal, een nieuwe grote mand, 100 speelgoedmuizen, Belgische katten ballen (klinkt viezer dan het is.. echt!) en heel veel katten-snoepjes. Ja, het zijn de meest verwende katten ooit, ik ga hier nog eens spijt van krijgen.IMG_2794
 10. Ik maakte de eerste grote vliegreis van mijn leven. Naar New York! Dit was echt een jaar waar in veel dromen in vervulling gingen.
 11. Om deze lijst een beetje realistisch te houden ook nog een van de ergste momenten van 2014: Ik parkeerde de auto in de parkeergarage van Schiphol tegen een andere auto aan, met gedeukte auto’s tot gevolg. Daarna heb ik een half uur zitten huilen in de auto. Als ik terug denk aan die dag loopt het zweet weer over mijn rug.
 12. We hadden een lab-uitje (bedrijfsuitje, lees: die gekke labmensen mogen ook eens naar buiten 😉 ) naar Artis! Waar we als malloten rond rende om zo snel mogelijk een speurtocht in te vullen (sorry voor toeristen die we misschien omver geduwd hebben..). Maar het was een mega leuke dag en er waren baby-alpaca’s. Stiekem droom ik van een alpaca boerderij, waar ik leuke truien van alpacawol kan verkopen. Alpaca-kaas? Is dan een ding? IMG_3028
 13. Voor het eerst van mijn leven ging ik op foto-tocht (naar de hoge veluwe). Eind 2013 kocht ik mijn spiegelreflexcamera, nee ik wist niet waar ik aan begon want ik snap nog steeds de ballen van dat apparaat. Maargoed, af en toe lukt het me om er een redelijke foto uit te krijgen en stiekem gebruik ik soms nog de automatische stand. Omdat ik nog steeds wel eens verward raak van sluitertijden en diafragma’s. Maar ik doe mijn best, ECHT!
 14. PAM PAM PAM, wat zal ik als laatste punt kiezen?
  Een filosofisch puntje: in 2014 leerde ik steeds meer mezelf zijn. Ik leerde dat het oke is om niet altijd te weten wie of wat je bent. Dat het oke is om je haar 5 keer per jaar van kleur te veranderen en dat mijn rare eigenschappen mij, mij maken. Het klinkt super cliché maar dit jaar werd ik gelukkiger in mijn eigen vel, de onzekerheden van mijn tienerjaren liggen achter me. De dingen waar mijn man en ik al die jaren naar toe werkte bereiken we nu echt. Dat maakt me gelukkig. 2014 was een goed jaar 🙂

Woooowwww! Heb je het volgehouden tot hier? Heb je echt 14 punten over mijn leventje het afgelopen jaar gelezen? Nogmaals dan: Ik vind het zo leuk dat jullie hier komen om dit te lezen! Hopelijk was jullie jaar net zo mooi als dat van mij, wat waren jullie hoogtepunten?

Liefs,

Nienke

 

Lees meer:

6 reacties

 1. Gewoon in 2015 weer lekker naar rood gaan, of paars, grijs?, blond… Doe vooral wat je leuk vind en denk niet teveel aan wat anderen daarvan denken. Kortom maak 2015 nog toffer dan 2014 al was…

 2. Wat een mooi jaar heb je gehad, ik kan me voorstellen dat je daar inderdaad nog niet echt afscheid van wilt nemen!
  Mijn hoogtepunt: verhuizen naar het buitenland, zelfs al is het ‘maar’ België 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.