Een weekendje Brugge

Een week of twee geleden gingen manlief en ik een weekendje (eigenlijk was het een pre-weekend maar oké) naar België. We genoten van het schattige, romantische stadje Brugge. Waar we ons te buiten gingen aan friet en Belgisch bier.

We hadden al een tijdje een tripje op de planning staan naar onze zuiderburen om daar op Belgisch bier toer te gaan (lees: met een kofferbak vol biertjes weer naar huis rijden). Als we op vakantie zijn gaan we altijd opzoek naar lokaal bier en lokale bierbrouwerijen. Ieder mens heeft zo zijn hobby…
Welk land is hier nou beter geschikt voor dan België? Hier kan je niet ver rijden zonder tegen een bierbrouwerij op te botsen…

Na veel goede verhalen besloten we een hotelletje te boeken in het Brugge. Iedereen die verteld over Brugge gaat begint gelijk te kwijlen hoe leuk en mooi het daar is, dat moesten we dus maar eens met onze eigen ogen gaan bekijken. Ze kregen gelijk hoor, wat een poepig stadje is dat zeg!

Is je relatie toe aan wat meer romantiek? Bezoek Brugge, echt doe het nu! Als je niet (opnieuw) verliefd wordt van rondlopen door Brugge in kerstsferen dan kan je de relatie maar beter beëindigen want dan is het hopeloos.

Wat deden we allemaal:

 • We bezochten het Frietmuseum! Ja dat bestaat echt… Het viel een beetje tegen. Als echte frietliefhebber (er stroomt nog net geen frituurvet door mijn aderen) moest ik hier natuurlijk heen. Maar ik vond er niet zo heen veel aan, veel posters met ellenlange tekst over vage aardappelsoorten, en weinig patat. Al waren de vintage frituurpannen wel een hoogtepunt! Het dieptepunt kwam toen de friet van het frietmuseum niet lekker was… Zware teleurstelling.
 • Bierbrouwerij de halve maan. Midden in het centrum ligt de oude brouwerij van het speciaalbier Brugse Zot en Straffe Hendrik.
  Nom Nom Nom.
  De rondleiding door de brouwerij was erg leuk, gegeven door een schattig oud vrouwtje die Frans en Nederlands door elkaar sprak. Tevens onderdeel van de rondleiding was een kijkje op het dak van de brouwerij met een schitterend uitzicht over Brugge. Een lekker vers biertje als ‘degustatie’ en wij waren helemaal content (mijn Belgisch wordt al steeds beter…).
 • Wandelen door het stadscentrum. In brugge is niets leukers dat gewoon lekker rondslenteren (eventueel met camera) het ene mooie straatje wordt gevolgd door het andere schattige pleintje, bruggetje of kerk(je). Wij gingen ’s ochtends vroeg op stap voor een flinke wandeling, het licht was mooi, er waren weinig mensen op straat, het was er fijn!
 • Uit eten. Natuurlijk zochten we ’s avonds een leuk restaurantje op voor vlaams stoofvlees met friet en een biertje. Uiteindelijk viel het restaurantje waar wij voor kozen een beetje tegen (opnieuw geen lekkere friet… mochten er Belgen lezen, what is up with that???). Maar ik ben er van overtuigd dat er genoeg andere leuke tentjes zitten 🙂
 • Super verliefd doen. Zoals ik al zei: Brugge= Meest romantische plek ooit. En dat komt van iemand die net op huwelijksreis is geweest (ergens anders heen). Overal lichtjes, schattige bruggetjes en een romantisch hotelletje. Wat wil een mens nog meer. Kennen jullie dat gevoel van ineens weer zo verliefd zijn als of je net een paar weken samen bent? Dat.

 

brugge1 brugge2 brugge3 brugge4 brugge5 brugge6 brugge7 brugge8

Lees meer:

8 reacties

 1. Oooooh Brugge, daar wilden M. en ik dit jaar eigenlijk naartoe, maar dat zijn we een beetje vergeten door de drukte (zo stom). Leuk om te lezen en ook mooie foto’s. Nu weet ik zeker dat we er toch écht nog een keertje naartoe moeten gaan!

 2. Leuk, zoals je er over schrijft, je bent echt goed in schrijven. en ja, die biertjes dat lijkt mij ook wel wat.
  Volgens mij hebben ze in Brugge zo ongeveer het bier uitgevonden. en niet het frite zoals jullie dachten.

  Ben

 3. Mooie foto’s!
  Mijn ouders zijn er toevallig afgelopen zomer een dagje geweest tijdens hun vakantie en die vonden het ook zeker de moeite waard. Wie weet dat ik er binnenkort ook eens een dagje heen ga 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.