Te veel willen

Zondagmiddag 14.00 sta ik met tranen in mijn ogen voor mijn gloednieuwe keukenmachine. Ik realiseer me net dat ik de ingrediënten op de verkeerde volgorde er in aan het gooien ben. Om me heen is een slagveld ontstaan van boter, bloem, schaaltjes met verschillende beslagjes en weet ik veel wat nog meer. De visite is al onderweg en mijn baksels staan nog niet eens in de oven.

Dit was het moment waarop ik besloot om heel hard te gaan huilen en de hele zooi in de prullenbak te smijten. Manlief heeft de hele keuken opgeruimd en ik ben met uitgelopen mascara oogjes nog even gauw naar de supermarkt gerend voor een kant en klare cake.

Sorry visite, geen heel-Nienksel-bakt kunstwerkjes vandaag.

Als je het voor jezelf nodig vind om een peperdure keukenmachine aan te schaffen moet je hem natuurlijk wel ALTIJD gebruiken. En ALLES zelf gaan bakken en nooit meer uit de keuken komen. Oja en tegelijkertijd ook nog even opruimen, stofzuigen, de wc schoonmaken en een wasje draaien natuurlijk.

Ik moet teveel van mezelf. Wat te vaak resulteert in bovenstaande situatie. En bovenal ben ik veel te slecht in hulp vragen. Als ik nou gister al twee uur eerder om hulp had gevraagd was het misschien wel goed gekomen, maar ja ik moest weer proberen de perfecte huisvrouw uit te hangen. Wanneer leer ik nou dat ik niet zo perfect ben, neem ik een keer niet te veel hooi op mijn vork. Dan hoeven we iets minder vaak ‘emotionele breakdowns’ te hebben en hoef ik iets minder vaak mijn eyeliner opnieuw te doen.

Mijn afgelopen week (die ik lekker vrij had) stond voornamelijk in het teken van te veel willen/moeten en te weinig tijd hebben. Godzijdank gingen we lekker twee daagjes in een hotelletje in Brugge zitten, daar kon ik tenminste even ontspannen.

Het voelt alsof de tijd als water door mijn vingers loopt. Ik probeer het vast te grijpen en even te genieten van nu, maar dat is verdomt lastig.

Lees meer:

4 reacties

  1. Heel herkenbaar maar als je niet even heel streng voor jezelf bent en de boel iets meer laat vieren ben je straks compleet overspannen en daar heeft helemaal niemand wat aan, voor jij niet. Vind het wel erg herkenbaar overigens hoor, maar weet ook wat er van komt als je geen stapje terug doet. Sterkte!! En Brugge klinkt leuk!

  2. Je bent niet perfect, omdat perfect niet bestaat. Het enige wat je eigenlijk moet willen zijn is uniek en das iedereen, dus dat is je bij deze gelukt. Wees lief voor jezelf. Fijn dat je in Brugge wel even kon ontspannen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.