Een kijkje in de babykamer.

Sinds een week slaapt Merle in haar eigen kamer. Voor die tijd hadden we het ledikant gewoon bij ons op de kamer staan en was haar  babykamer eigenlijk alleen een plek om haar aan- en uit te kleden. Maar nu haar bedje er weer staat (en ze daar in slaapt) gebruiken we de kamer veel meer. Kijk je mee hoe haar kamertje eruit ziet?

Continue Reading

Heel veel kattenfoto’s!

Naast dat ik heel druk ben als mama van een mensenbaby, heb ik ook nog 3 poezenkinders. Omdat dit nog steeds de allerleukste katten ooit zijn, hier een heerlijke blog vol kattenfoto’s van de laatste tijd. Ze waren tenslotte wel de reden dat ik ooit begon met bloggen.

Continue Reading

Op de Hoge Veluwe

Afgelopen weekend ben ik voor het eerst op foto-tocht geweest met mijn vader, broer en verloofde. We vertrokken zaterdag aan het eind van de middag richting de Hoge Veluwe, waar we een paar uur hebben gefotografeerd. Mijn vader fotografeert al sinds lang voor dat ik op deze wereld kwam kijken. Hij heeft de taak op zich genomen om mij ook wat bij te brengen.

Continue Reading

Ik kocht een Spiegelreflexcamera

Zwaar geïnspireerd door mooie foto’s op zoveel geweldig blogs, kocht ik eind december een digitale spiegelreflex camera. Ik had mijn eerste 13e maand ooit binnen dus hoppa, naar de mediamarkt! Ik besloot, na ongeveer 3 seconden research (hoezo impulsief) dat het een nikon ging worden. ‘Iedereen’ had naar mijn idee al een canon, mijn 13 jarige alto kwam weer even naar boven, dus ik deed iets anders als de rest.

De tweede keus die ik moest maken was hoeveel geld ik er aan ging besteden, nog een beetje sparen leek me ook leuk. Dus niet het allerduurste model. Maaarr ik nam mijn nog niet bestaande fotografie hobby wel heeeull serieus dus de allergoedkoopste kon ook niet. Om een niet zo heel lang verhaal kort te maken, ik heb de nikon d5200 gekocht.

Vol goede moed vertrok ik de volgende dag met vriendlief richting de duinen om mijn camera eens goed uit te testen. Hierbij is het goed om je te realiseren dat mijn fotografie kennis bestond uit het aan- en uitzetten van de flitser van mijn iPhone camera. Gelukkig had nikon hier rekening mee gehouden en allemaal leuke voorgeprogrammeerde standen ingebouwd zoals ‘landschap’ en ‘portret’. Na een ‘geslaagd’ foto tochtje ging ik vol verwachting thuis mijn foto’s bekijken. Teleurstelling allom, mijn foto’s waren lang niet zo mooi en creatief als verwacht. De foto’s waren wel gelukt, ze waren scherp en goed belicht en al dat soort dingen, maar ik had bij geen enkele foto zoiets van: ‘wat een geweldige foto’.

Na een lang gesprek met mijn beste vriend Google kwam ik er achter dat elke zichzelf respecterende fotograaf dus al die standaard standen van de camera niet gebruikt… En ik zelf mijn diafragma en/of sluitertijd en ISO(nog steeds geen idee wat het is) moet gaan instellen, zeker als ik er een beetje een crea Bea foto van wil maken. Hellup!!

Nu ben ik dus druk bezig met het onder de knie krijgen van het fotograferen. Waar kennelijk bij hoort dat je na een hele middag kindjes op de kinderboerderij fotograferen (kinderen van vrienden, niet zomaar iemands z’n kinderen hoor!, that would be weird) er achter komt dat 80% van de foto’s onscherp is.

Eh well
hopelijk kan ik jullie binnenkort verblijden met schitterende fotootjes!

Continue Reading