Nadelen aan het hebben van katten

Zonder katten voelt mijn huis niet compleet. Sowieso vind ik een huis zonder huisdieren altijd zo kaal aanvoelen. Ik begrijp wel waarom sommige mensen geen huisdieren willen. Maar ik zou nooit zonder kunnen. Het hebben van vierpotige vriendjes heeft echter niet alleen maar voordelen en soms zou je ze wel achter kun krabpaal willen plakken!

Continue Reading

Heel veel kattenfoto’s!

Naast dat ik heel druk ben als mama van een mensenbaby, heb ik ook nog 3 poezenkinders. Omdat dit nog steeds de allerleukste katten ooit zijn, hier een heerlijke blog vol kattenfoto’s van de laatste tijd. Ze waren tenslotte wel de reden dat ik ooit begon met bloggen.

Continue Reading

Angus was een beetje stout.

Zaterdagavond na een vermoeiende slenter-tocht door Ikea openen we moe maar voldaan de voordeur…. Twee van de drie poezen komen ons (iets te snel) begroeten, Angus staat in de keuken, triomfantelijk om zich heen te kijken.

Continue Reading

Nova’s maand overzicht

Mijn baasje zit vanavond bij de kapper, een concept dat ik als kat niet begrijp, haar dat je niet meer nodig hebt smeer je toch gewoon af aan de bank? Daarom neem ik het maar weer eens over op deze blog.

Omdat de maand voor mij al wel weer lang genoeg duurt, ik bedoel 28 dagen is een eeuwigheid voor een simpele rooie poes, leek het me een goed idee om even te reflecteren wat er deze maand allemaal is gebeurd. Bij deze, een beknopt overzicht van mijn maand.

Oktober, langzaam maar zeker worden de dagen steeds korter. Jammer omdat ik nu veel minder gelegenheid heb om in het zonnetje voor het raam te zitten. Maar mijn baasjes hebben de fleecedekentjes deze maand weer uit de kast gehaald dus dat is weer een pluspuntje.

Hoogtepunten van de maand, gezien vanuit een (licht obese) kat:

  • Ik werd gebruikt als proefdier voor een nieuwe smaak kattenvoer
  • De verbouwing van de supermarkt onder mijn huis was klaar, dus ik kon overdag weer tukjes doen. Welterusten Jumbo!
  • Ik kwam er achter dat ik, als ik mijn gewicht in de strijd gooi, best van mijn broertjes kan winnen met stoeien. Meestal ben ik echter te lui om mijn best hier voor te doen.
  • Iemand liet een bord met mayonaise op het aanrecht staan, dat heb ik lekker opgelikt!
  • Voor dierendag kregen wij nieuwe speeltjes, Murphy en Angus pikte bijna alles in maar ik kon nog net een balletje voor mezelf inpikken.
  • Mijn papa en mama zijn nu getrouwd, ik ben eindelijk geen buitenechtelijk kind meer.
  • Er verschenen gekke oranje dingen in de woonkamer. Pompoenen ofzo. Ze roken wel lekker.

Dieptepunten van de maand:

  • Ik moest mee doen aan een smaaktest van kattenvoer, helaas smaakte het voer naar surimi (ik weet nog steeds niet wat het is maar lekker vind ik het niet).
  • De verbouwing van de supermarkt onder mijn huis begon wat de rust wreed verstoorde. Lig je even lekker een tukje te doen en dan wordt je opeens wakker van vreemde geluiden die van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat te horen waren.
  • Mijn baasjes zaten erg veel avonden met dat metalen ding met een appeltje er op op schoot. Iets met bloggen ofzo. Schijnt allemaal weer heel belangrijk te zijn.

Zo jongens dit is wel weer het maximale van mijn cognitieve vaardigheden.

nova3 nova2 nova1

 

nova4

Continue Reading

Een dag in het leven van Angus

Omdat mijn leven als hoofd-kat van de familie nogal interessant is besloot ik voor jullie een overzicht van mijn dag te schrijven. Oké ik heb het op papier laten zetten door m’n baasje, maar het is allemaal waargebeurd hoor! Mensenkinderen; luister, huiver en bedenk je dat je leven er ook zo uit zou kunnen zien…

Continue Reading

Een jaar met 3 katten

Wat ik leerde van een jaar samenwonen met drie katten (en een man) op een relatief kleine ruimte.

Het is nu iets meer dan een jaar geleden dat wij onze derde aanwinst Murphy mee naar huis namen. Ik geef het toe hij werd een beetje in een opwelling aangeschaft, maar we zijn nog steeds mega blij met hem. Sinds we dus gezellig (meestal dan) met z’n vijven wonen heb ik wel het een en ander geleerd:

Overal speelgoed

Oke, mijn katten hebben veel (VEUULLL) speelgoed en ik ben alleen maar blij dat het veel gebruikt wordt, maar dat spul ligt dus altijd OVERAL. Van de wasmand met schone was tot de wc. Onder de bank, onder het bed, op het bed, in het bed, op mij in het bed… In mijn tas, in de boodschappentas, in de tas van mijn moeder die op visite komt. Echt ik ben zo blij dat ze niet naar buiten gaan want dan zou ik geheid muizen op mijn hoofdkussen terug vinden.

Spitsuur

Zodra katten de kittenleeftijd een beetje ontgroeid zijn hebben ze twee stuiter-momenten op een dag of in mijn geval twee keer drie stuiter-momenten op een dag. Toen ze nog babies waren werd er de hele dag door het huis gesjeesd, een momentje rustig op de bank liggen was er toen niet bij. Maar nu beperkt het zich tot twee maal per dag, tussen 6.00 en 7.00 ’s morgens en tussen 22.00 en 23.00 ’s avonds. Juist… de momenten dat wij lekker rustig in of uit ons bed willen gaan. We zijn het nu maar gaan zien als een persoonlijke naar-bed-breng en wakker-maak service.

Alone Time

Nope, vergeet het maar. Nee.. Echt, gaat niet gebeuren.
Er is altijd MINIMAAL 1 kat in de buurt. Of als je ze buitensluit, altijd minimaal 1 kat die zijn poten onder de deur door steekt en twee andere die proberen de deur open te beuken.

Zwarte kleding

Nope, geen optie. Behalve als je een fortuin aan plakrollertjes wil uitgeven zodat je over straat kan. Je kan ook besluiten dat het je niks meer uit maakt en er gewoon altijd uitzien als een kruising tussen de binnenkant van een stofzuigerzak en een haarborstel (meestal mijn keuze). In dezelfde categorie: Die leuke stoffen bank? Niet meer te herkennen, ziet er uit als die stof bal uit de swiffer-reclame.

Mooie spullen

De antieke porseleinen vaas van de overgroot-oma? Laat die maar veilig in de kluis staan. Als je ooit een kat op je boekenkast hebt zien klimmen dan weet je wat ik bedoel. Misschien denk je dat ik overdrijf maar ons laminaat heeft een flinke deuk van een vaas (geen antiek hoor.. gewoon van Ikea) die ene Angus van onze boekenkast afwierp. Die bos bloemen die je cadeau kreeg voor je trouwen? Opgevreten door je katten. Waxinelichtjes aan tijdens de donkere dagen? Angus steekt zijn snorharen in de fik, en zijn voorpoot. Jep, true story.

Maaaaar, voor al dit leed krijgen we natuurlijk wel oneindig veel liefde, knuffels en pootjes met nagels onder je dekbed terug.

murfpangs alledrie2 alledrie1

Continue Reading