Getrouwd: en hoe voelt dat nu?

DUS: je bent getrouwd… Maanden heb je er naar toe geleefd, in spanning gezeten, voorpret gehad. De grote dag is gekomen en weer voorbij gegaan. Als kersvers getrouwd stel, met een nieuwe ring die je de hele tijd om je vinger voelde, vertrok je op huwelijksreis. Waar je genoot, je ogen uit keek en af en toe te veel geld uitgaf onder het mom van: ‘Dit is wel onze huwelijksreis’.

Continue Reading

Ik ben mezelf niet meer.

Sinds een maand of wat krijg ik ineens post die aan iemand anders geadresseerd is. Mijn salarisstrookje wordt ineens aan iemand anders gestuurd. Ze heeft wel dezelfde voornaam maar er is toch iets anders. Daar achter Nienke staat ineens iets dat er niet hoort.

Ik ben dus getrouwd. En ik heet nu dus anders. Toen ik in het huwelijksbootje stapte zei ik daarmee vaarwel tegen mijn achternaam. Natuurlijk ging dit geheel vrijwillig en ben ik er hartstikke blij mee maar toch is er iets heel vreemds aan. De naam waar ik 24 jaar mee doorbracht, de naam die ik boven honderden proefwerken zette en de naam waarmee ik mijn diploma’s ondertekende die is er niet meer.

Er zijn heel veel mensen die het raar vinden dat ik deze keuze maakte, ik heb zo vaak gehoord dat ‘ze dat zelf nooit zouden doen’. Waarom ik er wel voor koos weet ik ook niet zo goed, ik weet alleen maar dat ik het altijd zo heb gewild. Ik wil dezelfde naam als mijn man en alle 10 kinderen die we samen nog gaan maken… Onze naam staat nu voor ons gezinnetje (je snapt wel dat de katten ook mijn man zijn naam hebben gekregen) het symboliseert voor mij dat dit nu m’n belangrijkste familie is.

Een dubbele naam wilde ik niet, dat lijkt me zo onhandig, dan past hij nergens meer in van die invul vakjes. Dus toen ging ik maar voor de ouderwetse keuze: mijn meisjesnaam (hoe raar om dit woord te gebruiken..) ging het vuilnisvat in en er kwam iets anders voor in de plaats.

Maar goed, nu zit ik dus midden in het proces van mijn naam veranderen. Ach jongens wat heb ik een hekel aan die administratieve rompslomp. Overal gaat het weer anders. Van drie klikken op een website tot langskomen met je paspoort alles zie ik voorbij komen. Facebook heeft me gelijk op dag 1 al gefuckt (verander nooooit je naam na iets te veel wijn op je trouwfeestje). Mijn nieuwe naam heeft namelijk een tussenvoegsel die door autocorrect nu op Facebook met een hoofdletter staat. Lame! Omdat Facebook van ‘echte mensen’ houdt mag je maar 1x per 60 dagen je naam veranderen, dus ik moet nog even wachten voor ik het kan verbeteren.

Het zal een kwestie van tijd zijn, maar als ik nu mijn naam ergens zie staan dan heb ik niet het gevoel dat ik dit ben. Als ik gauw ergens mijn paraaf neerzet dan zet ik standaard nog mijn oude paraaf. Maar als ik er bij nadenk zet ik mijn nieuwe paraaf en dan word ik daar blij van. Hoe raar en onwennig het ook voelt ik ben blij met mijn keuze! Wie weet vergeet ik mijn meisjesnaam ooit nog wel een keer 😉

 

Continue Reading

1 maand getrouwd!

Vandaag zijn we al weer 1 maand getrouwd, ik heb het gevoel dat ik 1 keer met mijn ogen heb geknipperd, maar we zijn toch echt al weer een maand verder. Terug van onze huwelijksreis en aan het werk, helemaal terug in onze dagelijkse sleur.

Het allerleukste van getrouwd zijn is dat we nu weer opnieuw kunnen beginnen met onze anniversaries. Wij grijpen elke mogelijkheid aan om iets te vieren hoor! Vandaar een klein(er) stukje vandaag, want ik ga lekker met mijn man een biertje drinken en tv kijken om te vieren dat we de eerste maand overleefd hebben (zo romantisch zijn wij).

Precies 7 jaar geleden waren we vandaag 1 maand samen. Wat is de tijd voorbij gevlogen. M’n man en ik waren vanaf de eerste dag al behoorlijk serieus en ons eerste jubileum hebben we ook gevierd hoor! Ik heb koekjes gebakken in de vorm van hartjes, maar wat we verder gedaan hebben weet ik niet meer (waarschijnlijk gingen we heel vroeg naar bed *wink wink*).

Omdat het onmogelijk is om in tekst samen te vatten hoe we de afgelopen 7 jaar en 1 maand hebben beleefd, hier een paar plaatjes:

Oftewel, Relatie Selfies (de meeste dan):

Dit was de eerste foto die we samen samen, vlak voor onze eerst zoen!
Dit was de eerste foto die we samen namen, vlak voor onze eerst zoen!
De eerste maanden verkering
De eerste maanden verkering
vakantie ergens in Duitsland
vakantie ergens in Duitsland
Sziget 2012!!!
Sziget 2012!!!
Een paar maanden voor ons trouwen :)
Een paar maanden voor ons trouwen 🙂
En toen gingen we trouwen! (foto door: Aline Bouma)
En toen gingen we trouwen! (foto door: Aline)
Jaa we deden het echt! (foto door Aline Bouma)
Jaa we deden het echt! (foto door Aline)
En we vertrokken naar New York
En we vertrokken naar New York

 

Continue Reading

So you wanna have a wedding….

Het zal jullie vast niet zijn ontgaan dat ik bijna ga trouwen. Over 6 weken is het al zo ver. Vanaf april zijn we bezig om de bruiloft te organiseren. Sommige mensen schijnen hier meer dan een jaar mee bezig te zijn… maar daar moet ik echt niet aan denken! (en mijn bloeddruk ook niet). Als dit hele gedoe voorbij is ga ik een jaar met sabbatical

Continue Reading